Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bozdağ: Çok önemli delillere ulaşıldı

        HABERTURK.COM

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara saldırısı ile ilgili olarak, "Çok önemli delillere ulaşıldığını biliyoruz" dedi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, PKK ve PYD'nin terör örgütü olduğu vurgusunu yaparak, "Müttefiklerimizin bu yanlıştan dönmesini temenni ediyoruz" dedi.

        Adalet Bakanı Bozdağ ile Bilim, Sanati ve Teknoloji Bakanı Işık, Ankara saldırısı ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bozdağ yaptığı açıklamada saldırıyla hakkında önemli bilgilere ulaşıldığını vurgulayarak, "Türkiye bir terör saldırısıyla bir kez daha karşı karşıya kalmıştır. PKK acımasız bir terör rögütüdür. PYD de PKK'nın uzantısı bir terör örgütdür. Bu son saldırı da bunu bir kez daha ortaya koymuştur. Terörü kim yaparsa yapsın ona karşı birlikte olmak gerektiğini ifade ediyoruz. Türkiye'nin dostları da PKK ve PYD terör örgütlerine karşı bizim yanımızda durmalılar. Lafta değil, icraatta da yanımızda bulunmalılar" dedi.

        IŞIK: MÜTTEFİKLERİMİZ YANLIŞTAN DÖNMELİ

        Işık da yaptığı açıklamada, terörün iki hedefi olduğuna işaret ederek, "Terörün iki hedefi oluyor. Biri içeride korku yaratarak hedeflerine ulaşmaktır. Allah'a şükür Türkiye'de bu olmadı. Bu son terör olayı bu amaca hizmet etmedi, aksine milletimizin birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. İkincisi dış hedeftir. Bölgede etkisizleştirilmesi, Türkiye'nin müdahil olmasını engellemeye yöneliktir. Bu Türkiye'nin kabul edebileceği bir olay değildir. Bölgede olan olaylar Türkiye'yi etkileyecektir. Biz her türlü tedbiri almak zorundayız ve alıyoruz. PYD ve YPG'yi terör örgütü olarak görmeyenler bu tavrını değiştirmelerini bekliyoruz. Terör kimseye fayda getirmemiştir, terörle sonuç alınmamıştır. Müttefiklerimizin bu yanlıştan dönmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kulland.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ