Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Almanya Başkonsolosluğu bugün de hizmet vermeyecek

        Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu dün yapılan kapatılmış girişine de "Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ciddi bir uyarı sebebiyle tedbir amacıyla kapalıdır" yazısı asılmıştı.

        Bir günlüğüne kapalı olacağı belirtilen başkonsolosluk bugün de kapalı. Başkonsolosluğun kapısına yine, "Alman Başkonsolosluğu bugün kapalıdır" yazısı asıldı. Başkonsolosluk önündeki polis önlemleri de devam ediyor. Zırhlı polis aracı ve polis ekibi beklemeye devam ediyor.

        SPİEGEL ONLİNE: 4 İSTİHBARATTAN EDİNİLDİ

        Almanya’nın Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve iki ildeki Alman okullarının terör saldırısı ihtimali nedeniyle tedbir amaçlı kapatılmasına neden olan bilginin üç ayrı istihbarat örgütünden geldiği iddia edildi. Spiegel Online, terör örgütü DAEŞtarafından Alman diplomatik temsilciliklerine saldırı yapılacağına dair uyarının Alman istihbaratına, CIA, MİT ve Peşmerge istihbaratından iletildiğini yazdı. İsim ve fotoğraf da iletildi.

        Terör saldırısı olacağı yolundaki bilgi ile birlikte saldırıyı yapmasından şüphelenilen bir kişinin ismi ve fotoğrafının da Alman makamlarına iletildiği öne sürüldü. Saldırının 17-20 Mart tarihleri aralığında olabileceğinin bildirilmesi üzerine Alman Dışişleri Bakanlığı’nın tedbir amaçlı kapatma kararı aldığına vurgu yapılan haberde, İncirlik Üssü’nde görev yapan Alman askerleri için de alarm durumunun geçerli olduğu bilgisi yer aldı.

        İncirlikte Almanya’nın DAEŞ'ekarşı savaşan uluslararası koalisyon güçlerine destek veren 6 adet Tornado keşif uçağı, bir adet tanker uçağı ve 226 askeri bulunuyor.

        GOETHE ENSTİTÜSÜ PAZARTESİ DE KAPALI

        Dergi, Alman Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerin ne zaman açılacağı konusunda değerlendirmelerin sürdüğünü yazdı. Haberde, İstanbul’daki Goethe-Enstitüsü‘nün tedbir amaçlı Pazartesi günü de kapalı kalacağı bilgisi paylaşıldı.

        Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Türkiye’den gelen eleştirilere karşı kapatma kararını savundu. Chebli, saldırı olabileceğine dair ciddi istihbarat bilgisi üzerine karar alındığını belirterek, “Bu uygun, doğru ve gerekliydi” dedi.

        ÖZEL ALMAN LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM EDİYOR

        Beyoğlu'ndaki Özel Alman Lisesi de dün yapılan tatil edilmişti. Bir günlük aradan sonra Alman Lisesi eğitim ve öğretimine bugün devam ediyor. Burada da bir polis aracı lise girişinde bekliyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ