Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşte MHP'nin seçim vaatleri!

        İşte Bahçeli'nin açıklamalarının satır başları:

        Tarihi randevu için geri sayım başlamıştır. Seçim sandığı sonucunda çıkacak irade ya AKP'ye ağır bir ders verecek ya da huzursuzlukla Türk milletinin katlanacağı acı bir kader haline gelecektir.

        2011 seçimleri Türk milleti için büyük öneme sahip. Türkiye büyük bir yol ayrımındadır ve karar anı gelmiştir. Ermenisten karşısında boyun eğmenin, ABD ve AB'nin dümen suyunda gitmenin adı AKP iktidarıdır. AKP'nin bundan sonra vaat edebileceği tek şey yoksulluk, cepheleşme ve etnik temelde ayrışmayla yaşlanacak kavga ve bölünmedir.

        TÜRKİYE'NİN ATEŞE ATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

        Milletimiz AKP ile hesaplaşacaktır. Seçimler hayati bir fırsat ve milli birliğimizi belirleyecek çok önemli bir dönüm noktası olacaktır. Halkımız bir vicdan muhasebesi ile tercihini verecektir. Türkiye'nin geleceğinin ateşe atılmasına sessiz kalmayacağız. Seçim beyannamemizi ana hatlarıyla açıklamadan önce şunları ifade etmek istiyorum; siyasetin kirlenmesinin başta gelen durumlarından biri de bu marazlı durumdur.

        BAŞBAKAN SİYASİ KAPKAÇÇILIK YAPIYOR

        Başbakan'ın siyasi künyesine siyasi kapkaççılık da eklenmiştir. Başbakan 2023'e yürüyoruz sözüyle iki seçimi de çantada keklik olarak görmektedir. Siyasi sermayesi tükenen Başbakan Erdoğan'ın bizim 2002 yılındaki planlarımıza sarılması tesadüf değildir. Bu siyasi kapkaççılık ve AKP iktidarının bitişinin tescili olmuştur. MHP'nin çok önceden açıkladığı projeleri sahiplenmek olduğu açıktır. Başbakan ve partisinin siyasi kapkaç geçmişine bakıldığında bu duruma pek de yabancı olmadıkları ortadadır.

        2023 HEDEFİNİ İLK BİZ AÇIKLADIK

        Amacımız Türkiye'yi her bakımdan bölgesinde güç merkezi haline gelmektir. Önce bölgesel güç ardından da küresel güç olması gerçekleştirilecektir. Ekonomide dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. Gerçek anlamda demokratik hukuk devletine kavuşmak ve yargı bağımsızlığını sağlamak, temiz toplum anlayışını hakim kılmak, siyasi ahlakı hakim kılmak, üretim kapasitesini, sanayi altyapısını dünya standartlarına çıkartmak, kayıt dışı ekonominin kaldırılması, doğal kaynakların en rasyonel şekilde düzenlemek, gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek, İşsizlik ve yolsuzluğu ortadan kaldırmak ve bilgi Toplumu hedefini tamamlamaktır. Bu hedefleri gerçekleştiren Türkiye kronik sorunlarını çözmüş, terörün kökünü kazımış, etnik bölücülüğü kazanmış, içeride güvenli, dışarıda onurlu bir ülke olacaktır.

        Türkiye merkezli ve başkent odaklı bir siyaseti yeni bir misyon seçtik. Bu misyon başta Avrasya olmak üzere diğer mağrur milletlerin yaşamasına örnek olacaktır.

        Bunun için tek başına iktidara talibiz ve milletimizin desteğini istiyoruz. TBMM'nin 24, 25 döneminde tek başına MHP iktidarı için çok önemli bir çalışma gerçekleştireceğiz. ilk dönemde toparlanma süreci yapılacaktır. Ve bu çarpık düzene mutlaka son vereceğiz. Bu dönemde toplumsal uzlaşı sağlayan yeni bir anayasa yapacağız, terörün kökünü kazıyacağız.

        HER YIL BÜYÜME YÜZDE 7 OLACAK VE 700 BİN KİŞİ HER YIL İSTİHDAM EDİLECEK

        Ekonomide yüzde 7 büyümeyi hedefleyeceğiz. Kişi başına geliri 14 bin dolara ihracatımızı 200 milyar dolara. İkinci MHP dönemi gelişme ve atılım yılı olacaktır. Bu yıllar arasında sürdürülebilir büyüme ile ekonominin yıllık ortalama yüzde 7 büyümesini ve yıllık 700 bin kişiye iş imkanı vereceğiz.

        Kamu görevlilerinin yargılanmaları sürecini aksatan süreçler ortadan kaldırılacaktır. Yerel yönetimlerin hizmet kalitesi arttırılacaktır.

        SEÇİM KANUNU GÖZDEN GEÇİRİLECEKTİR

        Türk siyasetine temiz insanların girebilmesine önem verilecektir. Siyasi ahlak yasası çıkartılacaktır. Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacaktır. Yüze divan yetkisi ve görevi yargılanmanın bağımsız ve ihtisas sahibi mahkemeler tarafından yapılanmasının önü açılacaktır. Siyasi partiler ve seçim kanunu gözden geçirilecektir.

        ASLA SİYASİ AF ÇIKARILMAYACAKTIR

        Kanlı terör ve etnik bölücülük bir beka sorunudur. terörün kökü kazınacak ve Türk milleti mutlaka bu beladan kurtulacaktır. Terörle müzakere değil mücadele anlayışını esas alacağız. Terörün ortaya çıkmasına neden olan nedenlerin ortadan kaldırılması için gerekli adımlar atılacaktır. GAP projesi en öncelikli stratejik projemiz kararlılıkla tamamlanacaktır. Ülke toprakları dışındaki ve ülkemizi tehdit eden teröristlerle mücadele konusunda uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde gereken bütün adımlar atılacak ve asla siyasi af çıkarılmayacaktır.

        Lider ülkeler arasında yer almak için bölgesel barışa katkı sağlayacak bir dış politika izleyeceğiz. Türk dünyası dış politikamızın öncelikli hedefi olacaktır. Türkiye dışındaki soydaş ve akraba topluluklarıyla uluslararası esaslar çerçevesinde ilişkiler kurulacaktır. Kıbrıs'ta iki milletli, iki devletli politika temelimiz olacak. ABD ile ilişkilerimiz ekonomik, güvenlik kapsamında karşılıklı çıkar ilişkisi temelinde şekillenecektir. Yeni anayasa tartışmaları 2011 seçim kampanyasının merkezine oluşturulmuştur.

        UZLAŞMAYLA YENİ ANAYASA

        MHP'nin bu konudaki görüşleri bellidir. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Demokratik bir temelde buna ihtiyacımız vardır. Önmcelikli gördüğümüz temel ilkeler şunlardır: Temiz yönetim, demokrasiye aykırı modellerin ortadan kaldırıldığı, temel hak ve hareketleri kontrol altına alan esaslara ve Anayasa'nın ilk üç maddesindeki ilkelere bağlılığı esas alacağız. MHP, cumhuriyetin temel nitelikleri gibi değerleri kaçınılmaz olarak kabul eder ve bunların uzlaşma adı altında tartışılmasına karşıdır.

        TÜRKÇE DIŞINDA BAŞKA BİR DİLDE EĞİTİM OLMAYACAK

        Türkçe'den başka dilde anadilde eğitim verilmesine, özerk bölgeler sistemine geçilmesine zemin hazırlayacak hususları hiç bir şekilde tartışma konusu yapmayacak ve bunlara sonuna kadar karşı çıkacaktır.

        Ekonomik programımızın temel hedefi istihdamı arttırmak gelir dağılımını arttırmak, üretimin ithalata bağımlılığını azaltmak, kırılganlığı azaltmak, kamu ve özel sektör dış borcunu sürdürülebilir bir seviyeye çıkartmak. Enflasyon 5 yıl içerisinde yüzde 5'in altına çekilecektir. Vergi gelirlerinin arttırılmasıyla faiz oranlarındaki oran düşürülecektir. Serbest piyasa kuru kabul edilecektir.

        Vergi indirim ve kolaylıklarını öngören bir program hayata geçirilecektir. Vergide adalet sağlanacaktır. Kayıt dışılıkla etkin bir mücadele yürütülecektir.

        ÖZELLEŞTİRMELER ŞEFFAF YAPILACAK

        Köprü ve otoyollar gibi alanlar özelleştirilmeyecektir. Özelleştirilmeler şeffaf bir şekilde yapılacaktır. Ekonomi bakanlığı kurulacaktır. Bankacılık, Sermaye Piyasası, Haberleşme, Tarım, İlaç piyasalarının denetlenmesi için kurumlar oluşturulacaktır.

        Okul öncesi eğitimde sisteme katılarak zorunlu temel eğitim süresinin arttırılması hedeflenecektir. Türkçe dışında hiç bir ana dilde eğitim yapılmayacak ve Türkçe'nin doğru öğretilmesi için çalışmalar yapılacaktır. YÖK, düzenleme, yönlendirme ve planlamadan sorumlu olmak üzere yeniden yapılandırılacaktır. Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacaktır. Üniversiteye geçiş sisteminde ayrı bir sistem esas alınacak.

        VAKTİNİZİ ALIYORUM AMA İKTİDAR OLMAK KOLAY DEĞİL

        Vaktinizi alıyorum ama tek başına iktidar olabilmek o kadar kolay değil.

        HİLAL KART DAĞITACAĞIZ

        Her yıl 700 bin kişiye istihdam sağlanacaktır, her aileden en az bir kişiye iş imkanı verilecektir. Bu yardım da en az asgari ücretin yarısı kadar olacaktır. Bu yardım kadına verilecektir. Asgari ücret arttırılacaktır. Muhtaç ailelere temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Hilal Kart ile harcama kartları verilecektir. Bu kartlar sadece ikamet edilen ilçe ve esnaftan yapılacak alışverişte gerçekleştirilecektir. Yoksullara devlet tarafından yapılan yardımlar arttırılarak sürdürülecektir.

        YAŞLILIK AYLIĞI YÜKSELTİLECEK

        Kullanılmayan kamu arazileri işsiz vatandaşlara ücretsiz verilecektir. Konutu olmayan muhtaç kesimlere konut sağlanacak konut sağlanamadığı zaman da kira yardımı yapılacaktır. Yaşlılık aylığı 250 liraya yükseltilecektir. Yaşlıların sağlık hizmetlerine kolay ulaşması sağlanacaktır. Yaşlısına bakmakla yükümlü olanlara sosyal bakım yardımı yapılacaktır.

        İşe alınan her işçi için avantajlar sağlanacaktır. Çalışanların ücretlerini sadece enflasyon oranlardaki artış oranında değil ekonomik büyüme oranında artış sağlanacaktır. Ücretlilerin gelir vergisi oranı kademeli olarak yüzde 10'a indirilecektir.

        DAİMİ OLMAYAN ÖĞRETMENLER DAİMİ KADROYA ALINACAK

        Daimi olmayan kadrolarda görev yapan öğretmenler kadroya geçirilecektir. Eğitime hazırlık ödeneği teşvik edilecektir.

        Emeklilere her yıl bir defa Eylül ayı içerisinde kışa hazırlık yardımı tutarında bir maaş ikramiye verilecektir. Ekonomik büyümenin refah artışı da emekli maaşlarına yansıtılacaktır.

        Tarımsal destekler kademeli olarak GSYH'nin yüzde 1.5 oranına çıkartılacaktır. Besi hayvanlarının desteklenmesi amacıyla yüzde 50 oranındaki destek sağlanacaktır. Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla desteklenmeler artacaktır.

        Esnaf ve sanatkarlarımız ve korucularımıza Sosyal Güvenlik Kesintisi Primi kesintisi kaldırılacak. KOBİ'lerin üretimin devamlılığı için vergi oranlarında indirim yapılacaktır. KOSGEB kaynaklarından faizsiz yararlanmaları sağlanacaktır.

        Engelli vatandaşlarımız için yapacaklarımı:

        Öncelikle işe yerleştirilecekler, engelli aylığı 450 TL'ye çıkartılacaktır. İlköğretime ve ortaöğretime devam eden her öğrencinin annesine verilen yardım 50 tl arttırılacaktır. Hanımlara dönük beceri kazandırma kursları arttırılacaktır. Koruyucu aile hizmeti özendirilecektir. Yaşları ne olursa olsun, boşanan ya da evlenmeyen kızların sağlık yardımlarından yararlandırılması sağlanacaktır.

        Öğrencilere ilköğretim süresince beslenme desteği verilecektir. Çağdaş standartlarda barınma hizmeti sağlanacak hiç bir öğrenci barınma sorunu yaşamayacaktır.

        Şehit yakınlarına üniversiteye giriş sınavında kontenjan sağlanacaktır.

        İstihdam üzerindeki Sosyal Güvenlik ve vergi yükü kademeli olarak azaltılacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ