Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tutuklu milletvekilleri, Cemil Çiçek

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile CHP, MHP ve BDP'nin grup başkanvekilleri arasında gerçekleşen tutuklu milletvekillerinin durumunun ele alındığı görüşme, yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü.

        Çiçek'in makamında sabah 09.30'da başlayan görüşme için ilk olarak MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır geldi. Şandır'ın ardından sırasıyla BDP Grup başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan ile CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan görüşmeye katıldı.

        Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren görüşmenin sona ermesinin ardından Tarhan, gazetecilerin sorularını cevapsız bırakırken, MHP Grup Başkanvekili Şandır ile BDP Grup Başkanvekili Kaplan, sorulara, ''Açıklamayı davet sahibinden alın'' yanıtını verdi.

        Alınan bilgiye göre, TBMM Başkanı Çiçek, grup başkanvekilleriyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan sonraki bir tarihte yeniden bir araya gelecek.

        TBMM Başkanlığı'ndan açıklama:

        Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında 3 siyasi partinin grup başkanvekilleri bir araya geldi. Toplantıya CHP Grup Başkanvekili Sayın Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Başkanvekili Sayın Mehmet Şandır ve BDP Grup Başkanvekilleri Sayın Pervin Buldan ile Sayın Hasip Kaplan katıldılar. Toplantıda tutuklu milletvekillerinin durumu hukuki açıdan değerlendirildi. Grup başkanvekilleri konuya ilişkin görüşlerini ifade ettiler. Görüşmelerden sonra grup başkanvekillerinin kendi grupları ile değerlendirmeye yapma ihtiyaçları hasıl oldu. 23 Nisan'dan sonra tekrar bir araya gelip konu görüşülecektir.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ