Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı 3 savcıdan suç duyurusu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, Savcı Muammer Akkaş, Savcı Zekeriya Öz | Son dakika haberleri

        Bülent CEYHAN-AHT

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen koruma aracı ile 6 koruma memurundan ikisinin, alınması üzerine savcılığa şikayetçi oldu.

        Seçen'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, "Koruma polisleri ve koruma aracının alındığı tarih itibariyle suç örgütleri tarafından kendisine yönelik düzenlenebilecek tüm eylemlerden İstanbul İl Emniyet Müdürü ve Koruma Şube Müdürü'nü sorumlu tuttuğu ve haklarında görevi kötüye kullanmak suçundan dava açılmasını talep ettiği" öğrenildi.

        Koruma memurlarının İstanbul Valisi'nin bilgisi dışında alındığı öne sürüldü. Seçen, Ergenekon soruşturmasını yürütmeye başladığı 2009'dan itibaren İstanbul Valiliği adına karar veren Koruma Kurulu kararı ile korunuyordu

        SAVCI MUAMMER AKKAŞ SIRALI AMİRLERDEN, ZEKERİYA ÖZ İSE BAŞBAKAN'DAN ŞİKAYETÇİ OLDU

        Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü ve Mali Şube Müdürü'nün de aralarında bulunduğu tüm sıralı amirler hakkında 'emri yerine getirmedikleri' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği'ne atanan Savcı Zekeriya Öz de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında kendisini hedef gösterdiği iddiasıyla suç duyurusu dilekçesi verdi.

        ZEKERİYA ÖZ DE TEPKİ GÖSTERDİ

        Makam aracı alınan ve koruma sayısı 7'den 4'e düşürülen Savcı Zekeriya Öz'e de son olarak İstanbul Ticaret Odası tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na hibe edilen bir araç tahsis edilmişti. Bu aracın da alınmak istendiği Öz'ün bu duruma tepki gösterdiği öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ