Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kadir Topbaş'tan Çatalca'ya üniversite, Silivri'ye metro sözü

        HT GAZETE / İSTANBUL

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim çalışmalarına dün Silivri Meydanı’nda devam etti. Topbaş, Silivri’nin eski sorunlarına değindi:

        ‘SON DÖNEM’

        “Silivri’nin öncelikli sorunları yağmur suları, atık suları, altyapısı, suyu, içilmez su boruları, doğalgazı hepsini yenileyerek bir medeni şehir haline getirmeye çalıştık. Ayrıca Silivri’ye metrodan bahsediyoruz. Biz de kendi imkânlarımızla metrolar yapıyoruz. Silivri’ye metro getiriyoruz, projelendirme yapıyoruz. Bu hatlar sayesinde Silivri’de oturan bir insanın şehir merkezine rahatlıkla gidebileceği bir sistemi düşünüyoruz.” 2014 yılı seçiminin kendisi için son dönem seçimi olduğunu dile getiren Topbaş, “10 yıldan beri belediye başkanıyım. Başbakan’ın ustalık dönemi diye bahsettiği üçüncü döneme giriyorum. Hiçbir kula nasip olmayacak, İstanbul gibi bir şehirde başkanlık yapıyorum. Bu seçimler benim için bir karne olacak. Bu kadar zamandır bu şehre, gece gündüz demeden ekibimle çalışma yürüttük. Benim de son dönemim olan bu sandık başı benim için ayrı bir farklılık taşıyor” ifadelerini kullandı.

        Topbaş, ardından Çatalca’ya geçti. Burada yaptığı konuşmada, Çatalca’ya üniversite projesinden bahsetti: “Belediye başkanları sadece altyapı, su değil bütün olayları detaylı düşünmek zorundadır. Çatalca’ya üniversite konusunda başkanın bir çalışması var. Polis Okulu’nun buraya gelişi söz konusu ama buraya bir üniversite veya yüksekokuldan bahsediyorlar. Bu da bölgenin ekonomik gelişmesi için istenen bir olaydır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ