Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Güney Afrika’da yasa dışı madenci olduklarından şüphelenilen 20 kişinin cesedi bulundu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Guardian’ın aktardığı habere göre, Güney Afrika’da 20 yasa dışı madencinin cesedi keşfedildi. Terk edilmiş altın madeni kuyularının yakınındaki kalıntılardan, cesetlerin yasa dışı madencilere ait olduğu anlaşıldı.

        Polis yaptığı açıklamada, ölümlerin nedenini araştırdıklarını ve soruşturma sürecinin başladığını aktardı. Kalıntılarda tespit edilen erkek cesetlerin, beyaz plastik torbalara sarılmış halde bulunduğunu ve vücutlarında ciddi yanıklar taşıdığını söyledi.

        Ölenlerin hepsinin Orkney ve Stilfontein’deki maden kasabalarındaki eski altın madeni kuyularında çalışmış olabileceğini aktaran polis, aynı zamanda 30 kişinin ‘‘zama zamas’’ olarak bilinen yasa dışı madenciler olduğundan da şüpheleniliyor.

        REKLAM

        Polis sözcüsü Brig Sabata Mokgwabone, dünyanın en zengin maden yataklarına sahip olan Güney Afrika’da 14 tane daha ceset bulunduğunu söyledi.

        Guardian’ın aktardığı Uluslararası Örgütlü Suçlara Karşı Küresel Girişim'in 2018 tarihli bir raporuna göre, çoğunluğu suç örgütleri tarafından yönetilen 30 binden fazla yasa dışı madenci olduğu biliniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ