Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hong Kong yatırımı PTT’yi 7’nciliğe taşıdı - İş-Yaşam Haberleri

        Hong Honglu taşımacılık firması PAL Express’in yüzde 15 hissesi 1 dolar karşılığında PTT’ye devredildi. Devirle ilgili düzenlenen imza töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Her 2 kurum da kazankazan politikası çerçevesinde bu işbirliğini yaptı. Birinin diğerine herhangi bir ödeme yapması söz konusu değil, ancak yasal olarak işlem yaparken sembolik de olsa bir bedelle bu işlemi yapmak gerekir. Bu mali bir zorunluluk. Bu zorunluluğu yerine getirmiş oluyoruz” dedi. Arslan, PAL Express’in herhangi bir borcu olmadığını vurguladı.

        Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre PAL Express’le geçen yıl Satış Acenteliği Sözleşmesi imzalandığını hatırlatan Ahmet Arslan şu bilgileri verdi: “İmzalanan söz konusu sözleşme kapsamında PAL Express ve THY aracılığı ile Uzakdoğu’dan gerek ülkemiz gerekse diğer ülkeler adına toplanan tüm elektronik ticaret gönderilerinin en hızlı ve uygun şartlarda taşınması sağlandı. Bu hizmet sayesinde 2016 ve 2017 yıllarında toplam 4 milyon 831 bin 729 kilogram gönderinin ülkemize kabulü ve üçüncü ülkelere transit geçişi gerçekleşti. Bu taşımalar bu yıl hizmete alacağımız İstanbul

        REKLAM

        Yeni Havalimanı ile katlanarak artacak. Toplamda 133 milyon 839 bin 884 lira ciro elde edildi. Buradan elde edilen kâr ise 14 milyon liranın üzerinde.”

        Törene, Arslan’ın (ortada) yanı sıra PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik (sağda) ve PAL Express Yönetim Kurulu Başkanı Anthony Lau (solda) da katıldı.

        ‘E-TİCARETTE HUB OLACAK’

        Bakan Arslan, şöyle konuştu: “Bu ortaklık sayesinde PTT uluslararası e-ticaret gönderilerinin taşınması ve tesliminde 67 ülke arasında 7’nci sıraya yükseldi. Artık PTT’yi uluslararası e-ticarette bir üst seviyeye taşıyoruz. PTT, Uzakdoğu’da ve dünyada daha farklı ve önemli işler yapabilir hale gelecek. Böylece PTT ile Türkiye’yi de e-ticarette taşımacılık hub’ı haline getiriyoruz.”

        ‘SİVİL UÇUŞLAR ETKİLENMEYECEK’

        Zeytin Dalı Harekâtı’na da değinen Arslan, “TSK ve Türk sivil havacılığı sürekli istişare halinde. Sınıra yakın şehirlerdeki sivil uçuşların etkilenmemesi için gerekli önlemler alındı. Zaten o bölgede sivil uçuş yok” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ