Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İŞKUR, TYP ile kamuya binlerce personel ve memur alımı yapıyor! İşte İŞKUR TYP başvuru şartları - İş-Yaşam Haberleri

        İŞKUR yani Türkiye İş Kurumu, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Türkiye genelinde pek çok ilde istihdam etmek üzere çok sayıda personel ve işçi alımları yapacağını açıkladı. İŞKUR tarafından TYP kapsamında yapılan alımlarda personeller en fazla 9 ay süreli çalışıyor. Söz konusu ilanlar için personeller Bayburt, Bolu, Van, Artvin, Elazığ, Kars, Denizli illerinde istihdam edilecek. İşte başvuru şartları ve detaylar...

        İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

        - Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

        - 18 yaşını tamamlamış olmak,

        - Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak,

        - Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç),

        - TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak

        REKLAM

        TYP BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

        Söz konusu Toplum Yararına Programları kapsamında adayların başvuru yapacakları iş ilanındaki başvuru özel ve genel şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca başvurular sadece İŞKUR internet sitesi üzerinden ve il ve ilçelerde bulunan İŞKUR şubelerinden yapılabilecek.

        BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        TYP’DEN KİMLER YARARLANAMAZ?

        -İŞKUR tarafından düzenlenen TYP dışında bir program ya da kurstan yararlanmış olan işsiz, 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

        -Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

        -Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

        REKLAM

        -Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

        -Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ