Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Japonya'da insan, hayvan oldu! Mühendisten akılalmaz karar... - En son haberler
        1

        Japonya'nın Tokyo kentinde yaşayan 32 yaşındaki mühendis Toru Ueda, gündüzleri karayolları müfettişi olarak çalışıyor ve ülkesindeki yolların güvenliğini değerlendiriyor.

        2

        Ueda, yoğun geçen bir haftanın yorgunluğunu ise kurt kıyafeti giyerek atıyor. Japon mühendis, 23 bin dolar (432 bin TL) değerindeki kurt kıyafetiyle eğlendiğini söylüyor.

        3

        Toru Ueda'nın hayvanlara olan takıntısı, insan olmanın getirdiği genel sıkıntılardan kaçma isteğinden kaynaklanıyor. Ueda'ya göre kostüm ona günlük hayatta sahip olmadığını düşündüğü bir güç veriyor.

        4

        UK Times'a konuşan 32 yaşındaki adam, "Çocukluğumdan beri hayvanlara olan sevgim ve televizyonda gördüğüm bazı gerçekçi hayvan kostümleri nedeniyle bir gün onlardan biri olmayı hayal ediyordum" dedi ve şöyle devam etti:

        5

        "Kostümümü giydiğimde artık insan olmadığımı hissediyorum. İş ve diğer şeylerle ilgili her türlü sıkıntıyı unutabiliyorum."

        6

        Anime ya da film, sinema vb. dünyasından kült karakterleri taklit etmek olan 'cosplay' Japonya'da son derece popüler....