Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Kruse neden gitti? Son dakika transfer gelişmeleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Habertürk Spor'dan Ahmet Hamdi Girgin'in haberine göre; Fenerbahçe'nin sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği, taraftarların sevinçle karşıladığı Max Kruse, dün kulüpte adeta deprem yaşattı.

        2

        Takımda bir türlü kendini bulamayan, yaşadığı problemlerle gündeme gelen Alman yıldız, sözleşmesini tek taraflı feshederek Kanarya'dan ayrıldı.

        3

        Koronavirüs döneminde maaşını alamadığını gerekçe gösteren Kruse, mahkemelik olmayı göze aldı ve gitti.

        7

        Alex gibi gelen Kruse'nin ayrılığı, Fenerbahçe'nin yıllar önce büyük umutlarla transfer ettiği ancak çalkantılı bir maceranın ardından kulüpten izinsiz olarak giden Ortega'yı hatırlattı.

        8

        Sezon başından bu yana Fenerbahçe - Kruse ilişkisinde yaşananları hatırlayalım...

        9

        Temmuz sonunda Almanya'da katıldığı bir ödül töreninde Fenerbahçe'ye para için mi gittin sorusuna, "Herkes, para için Türkiye’ye gittiğimi söyledi. Para elbette önemli bir faktör, kimseyi kandıramam. Ancak amacım yeni bir maceraya atılmak ve geleneği olan büyük bir kulübe gitmekti" diyerek cevap verdi.

        13

        Sakatlıktan döndüğü 13. haftada Fenerbahçe'nin Göztepe ile oynadığı maçta sarı-lacivertli takımdan Nabil Dirar ve Max Kruse arasında tartışma yaşandı. Dirar, Kruse'ye 'otur, çay iç' işareti yaptı. Kaptan Emre Belözoğlu araya girerek gerginliği durdurdu.

        14

        Takım arkadaşlarıyla sorunlar yaşadığı, sadece gurbetçi futbolcularla arkadaşlık yaptığı konuşulmaya başlandı.

        15

        Göztepe maçının ardından oyuncuya yönetim ve teknik ekip tarafından uyarı yapıldı. Saha dışındaki hayatını dikkat etmesi istendi. Uyarıyı kabullendi, daha iyi olacağına söz verdi.

        19

        Koronavirüs arasında Alman basınına yaptığı açıklamalarda ülkesine dönmeye sıcak baktığını söyledi: "Yeni tecrübelere açık olduğumu düşünsem de, içimde bir ev özlemi olduğunu, bir parçanın eksik olduğunu hissettim. Almanya benim evim ve tekrar Almanya'da oynamanın hayalini kuruyorum."

        20

        Kruse, Alman basınına "Koronavirüs salgını sonrasında ekonomi nasıl olacak, maaşlar nasıl ödenecek, para nasıl hareket edecek, kulüpler oyuncuları göndermeye mi çalışacak ya da daha fazla transfer mi yapmak isteyecek, bilmiyorum. Şu anda tek bildiğim, gelecek yıl da burada gibi gözüküyorum" açıklamasını yaptı.

        21

        Ülkesinin basınına tekrar konuşan Kruse, Fenerbahçe'deki durumuyla ilgili sorulan soruya, "Koronavirüs nedeniyle karışık" diyerek cevap verdi.

        22

        Nargile içtiği ve takımla problemler yaşadığı haberleri manşetlerde yer buldu.

        23

        12 Haziran'da oynanan Kayserispor maçında sakatlığı bulunduğu için kadroda yer almadı. 1-1.5 ay süreceği açıklanan sakatlığı 3 ay geçmesine rağmen iyileşmedi.

        24

        15 Haziran'da FB TV'de 'Gündem Özel' programına katılan kulüp başkanı Ali Koç, tecrübeli oyuncunun beklenmedik şekilde ameliyata alındığını belirtti. Ali Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ""Kruse, hiç beklenmedik şekilde ameliyata alındı. Beni de şaşırttı, toplantıdayken haber geldi. Kendisine acil şifalar diliyorum. Bu sene sağlık anlamında ciddi şanssızlık yaşadı. Doktorunun söylediğine göre kendisi iyi durumda."

        28

        Fenerbahçe, dün yaptığı açıklamayla haklarını hukuksal olarak arayacağını açıkladı. Sarı-lacivertliler, yazının başında hatırlattığımız Ortega olayında haklı bulunup yüklü bir miktar tazminat almıştı. Bu ayrılığın ise nasıl sonuçlanacağını önümüzdeki zamanlarda göreceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ