Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Maçlar şifresiz olacak mı? - Maçların devamıyla ilgili merak edilenler! - Futbol Haberleri
        1

        Türkiye Futbol Federasyonu Nihat Özdemir, liglerin 12-13-14 Haziran'da başlayacağını açıklarken merak edilen birçok soruyu yanıtladı. İşte maçların devamıyla ilgili merak edilenler ve cevaplar...

        2

        KURALLARI SAĞLIK BAKANLIĞI VE BİLİM KURULU BELİRLEYECEK

        Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu, beraber yapacakları çalışmalar sonrasında müsabakaların nasıl ve hangi şartlarda oynanacağına karar verecek. Bu süreçte Bilim Kurulu'nun Sağlık Kurulumuzla beraber yapacağı değerlendirmeleri de içeren sürecin sonunda ortaya çıkacak esasları tüm kulüplerimize bildireceğiz.

        3

        10 AYRI SENARYO

        Elimizde 10 ayrı senaryo var. Bunları Sağlık ve Spor Bakanlığımızla paylaştık. Bize verilecek sistem içerisinde ligleri bitirmek istiyoruz. Ana hedefimiz sağlık. Futbolcuların, futbol adamlarının, basın mensupları için en iyisini düşüneceğiz.

        4

        HARCAMA LİMİTLERİ

        Harcama limitleri konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bütün kulüplerimizin gelirleri azaldı. Yayıncı kuruluşla yaşadığımız sorunları birazdan açıklayacağım. Reklam gelirleri. Seyirci gelirleri. Görülüyor ki bundan sonra da seyircisiz oynayacağız. Lisans Kurulu bunları araştırıp değerlendirecektir.

        5

        YAYINCI KURULUŞ

        BeIN Sports'a gelince... 5 yıllık anlaşmanın 3 yılını tamamlıyoruz. 2 yıl daha sözleşmemiz var. Hedefimiz BeIN Sports'la bu 5 yılı tamamlamaktır. Görüşüyoruz. Bütün şirketler gibi onlar da gelir kaybına uğramıştır. Kulüplerimiz gibi gelirleri azalmıştır. Bunun için sezon sonuna kadar ödeyecekleri 588 milyon TL var. Bununla ilgili görüşüyoruz. Onlar da ligin bir an önce oynanmasını istiyorlar. Yolumuza BeIN Sports ile devam etmek hedefimizdir.

        6

        ALTYAPI MAÇLARI

        Altyapılardan önce ilk amacımız ana liglerin başlaması. Daha sonra alacağımız kararları vereceğiz.

        7

        LİG NE ZAMAN BİTECEK?

        Eğer başlarsak 26 Temmuz'da ligi sonlandırmaya planlıyoruz. 7 haftasonu, sadece 1 hafta hafta arası maç oynayacağız. Sezonu 26 Temmuz'da bitirmek ana hedefimizdir.

        8

        YENİ SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Yeni sezon için ise tahmin ediyorum ağustos ayını belki tatil dönemi yapabiliriz. Çalışmaları yapacağız. Bildiğiniz gibi Avrupa Şampiyonası 2021'e ertelendi. 25 Mayıs'ta liglerin bitmesi isteniyor UEFA tarafından. Ona göre ne kadar ara vereceğimizin hesabını yapacağız.

        9

        TEK ŞEHİRDE OYNAMAK GÜNDEME GELMEDİ

        Kulüpler ile devamlı görüşüyoruz. Bu toplantılar neticesinde her zaman orta yol bulduk. Tek şehirde oynamak hiçbir zaman gündemimize gelmedi. Tamamen bizim dışımızda konuşulan şeyler. Bizim isteğimiz herkesin kendi stadında oynaması.

        10

        18 TAKIMDAN 13-14'Ü OYNAMAK İSTİYOR

        Ligleri hangi kulüplerin oynamak istediğini ya da istemediğini bilmiyorum. 18 takımdan 13-14'ü liglerin oynanmasını istiyor. 1. Lig'de ise 11 kulüp istiyor. 2 ve 3. liglerde ise 90 takımdan yüzde 73'ü oynanmasını istemiyor. Bu rakamları toplantılarda aldık.

        11

        AVRUPA LİGLERİNDE DURUM

        27 Mayıs'ta yapılacak UEFA toplantısında birçok şey belli olacak. Beyaz Rusya'da lig devam ediyor. Sadece Hollanda ve Fransa'da devam etmiyor. Almanya'da başlıyor. Hırvatistan, Sırbistan, biz ve birçok Avrupa ülkesi liglerine başlama tarihlerini açıklayıp yollarına devam edecekler. İtalya, İspanya ve İngiltere'nin kararları önemli olacak. İtalya oynamak istiyor. Biz bugün açıklamamızı yaptık. Nasıl sağlıkta bu kadar başarılıysak sporda da bunu tüm dünyaya göstereceğiz.

        12

        KULÜPLER PARA TAHSİLATINI YAPMAK İSTİYOR

        14 kulüp istiyor dedim ama bu tahmin tabii. 12-13 hatta 14 takım oynamak istiyor. Ligler oynanırsa, yayıncı kuruluştan 588 milyon gibi bir alacağımız söz konusu. Takımlarımız onun için futbol oynayarak hem para tahsilatını istiyorlar. Bunun için çok oynamak isteyen var. 26. haftada çok konuşmalar oldu. Kimi oynamak istedi, kimi oynamak istemedi. Bunlara bakmıyoruz. Biz ligi oynatmak istiyoruz.

        13

        TÜRKİYE KUPASI MAÇLARI

        Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 maçımız kaldı. 2 yarı final ve 1 final. Bunları da görüşüyoruz. Hem yayıncı kuruluşla hem takımlarla görüşüyoruz. Bununla ilgili de yakın zamanda karar vereceğiz.

        14

        YABANCI SINIRI

        Yabancı sınırını önümüzdeki sezon için konuşacaktık. Toplantılar yaparak karar almamız gerektiğini düşünüyorum. Acele etmemek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu virüs her şeyi değiştirecek. Kulüplerimizle görüşerek bir karar vereceğiz.

        15

        MAÇLAR ŞİFRESİZ OLACAK MI?

        Şifresiz yayına gelince.... BeIN Sports haklı olarak çok büyük meblağ ödüyor, bu da ancak ve ancak reklam gelirleri ve şifre sayesinde kazanılıyor. Görüşmelerimiz sürüyor ama bu maçları şifresiz yayınlarlarsa hukuksal sıkıntılar çıkabileceği görünüyor. Bazı insanlar parasını ödemiş maç izlemek için. Buna karar verecek BeIN Sports yetkilileridir. Saygı duyacağız bu karara. Restoran ve kafelerde maç izlemek isteyenler için ona göre kararlar ve düzenlemeler olacaktır.

        16

        "FUTBOLCULARIN GÖREVİ SAHAYA ÇIKMAK"

        Herkesin bir görevi var. Ben işadamıyım ve federasyon başkanıyım. Bu süreçte ne kendi iş hayatımı ne de buradaki görevimi aksatmadım. Futbolcuların tek görevi de sahaya çıkıp tam randımanla mücadele etmektir. Bunun için her şeye dikkat etmesi lazım. Koronavirüsten korunarak elinden geleni yapmalıdır ki kulüplerden alacağı ücreti hak edebilmesi için.

        17

        BASIN MENSUPLARI MAÇLARA ALINACAK MI?

        Basın tabii ki maçlarda yer alacak. Bunlar için kısıtlamalar getirilecektir. Akreditasyona ve sayılara dikkat edeceğiz.

        18

        ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ

        Şampiyonlar Ligi finaline gelince... Ağustos sonunda oynanacakmış gibi bir durum var. Seyircili mi seyircisiz mi diye konuşmak için çok erken. İnşallah temmuz ayında seyahatlar başlar. Final de seyircili olur iyileşirse durum. UEFA da bunları görüp karar verecek.

        19

        TAÇ ATIŞLARI

        Bu konuda bir değişiklik söz konusu değil, taç atışları elle atılmaya devam edecek. TFF Sağlık Kurulu'nun bir protokolü var ve bu protokole uygun bir şekilde maçlar oynanmaya devam edecek.

        20

        BİR KİŞİDE KORONA ÇIKARSA NE OLACAK?

        Alacağımız önlemlere rağmen bir kişide koronavirüse rastlanırsa o gün durumu hemen Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile değerlendirip ona göre bir yol haritası belirleyeceğiz.

        21

        SEYİRCİ ALINACAK MI?

        Görülüyor ki bundan sonra da seyircisiz oynayacağız. Belki de şartlar düzelirse, son 4 haftayı seyircili bile oynatabiliriz. Lige başladık, büyük problemler oldu, ikinci koronavirüs dalgası geldi ve o zaman ara veririz, vermeyiz durumlarına o zaman oturur bir daha konuşuruz.

        22

        MAÇ SAATLERİ

        TFF'de maç planlama konusunda çok önemli, tecrübeli ve bilgili bir ekip var. Çalışmalar devam ediyor. Bunun neticesinde oynanacak şehrin durumuna, maçın gününe, ilin iklim şartlarını düşünerek maç saatlerini tespit edeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ