Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Ahu Sungur: "Nihat Doğa'nın özrünü kabul etmiyorum"

        Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili attığı tweet yüzünden Nihat Doğan ile karşı karşıya gelen Ahu Sungur, duygularını 2. Sayfa programında anlattı.

        Konuşmakta güçlük çeken Sungur şunları söyledi: "48 saattir tansiyonum çok yükselmiş vaziyette yaşıyorum. Özgecan’ın başına gelenler beni hem bir anne hem de bir kadın olarak çok derinden sarstı. Gerçekten çok acı çektim. O gün çok uzun süre setteydim eve geldim ve Özgecan ile ilgili haberleri okuyordum. Ana ekrana Özgecan’ın annesinin bir açıklaması düştü. O kadar üzüldüm o kadar yıprandım ki okurken. Bir anne düşünün. Ben de anneyim 10 yaşında bir oğlum var. Bir anda yine ana sayfama bir tweet düştü. Ben önce o tweetin Nihat Doğan’dan olduğunu farketmedim bile. O kadar içimi acıttı ki. O kişi Ahmet de olsaydı, Mehmet de olsaydı, Fatma da olsaydı, Ayşe de olsaydı aynı tepkiyi verecektim. Dün gece özel bir kanaldaki spor programına canlı telefon bağlantısıyla bağlandı bu arkadaş. Ben kendi adıma onun dün gece oradaki 4 spor adamının baskısıyla dilediği özrü asla kabul etmiyorum.

        "KOYUNLAR KADAR KADINLARI DA SEVSİN"

        Nihat Doğan ülkesinin koyunlarına üzüldüğü kadar ülkesinde katledilen, tecavüze uğrayan kadınlara üzülsün bence. Ne olursunuz birlik olalım. Bu kadın katliamıyla, çocuk katliamıyla, tecavüzlerle ilgili elimizden ne geliyorsa ne olursunuz yapalım. Ben her zaman burdayım. Bu farkındalıkla ilgili her adımı atmaya hazırım. Son bir şey söyleyeceğim. O tweette yazdığı için buna cevap vereceğim. Ölümlerin üzerinden siyasi mesaj vermek ahlaksızlıktır. Bir şey için çok mutluyum. Hedef gösterildim bu hiç önemli değil. Yaptığım şeyin sonuna kadar da arkasındayım. Bir sürüngen gibi yaşayacağıma bir gün şerefli bir insan olarak ölmeyi tercih ederim. Ben artık tabi ki tüm dünyada böyle korkunç katliamlar tecavüzler kadına şiddet vakaları çok fazla ama beni kendi ülkem daha fazla ilgilendiriyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ