Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Seren Serengil hastaneye kaldırıldı

        Elif DEMİRTAŞ BİLİR / haberturk.com

        edemirtas@haberturk.com

        Geçirdiği son hamilelikten sonra yüksek tansiyon rahatsızlığıyla mücadele eden ünlü sanatçı Seren Serengil, hastaneye kaldırıldı.

        Hastane yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, doktorların vertigo hastalığından şüphelendiği Serengil'e hastalığı ile ilgili tam teşhis yarın konulacak. Basın organlarında çıkan felç olma riskinin bulunduğu yönündeki haberlerin asılsız olduğunu vurgulayan hastane yetkilisi, çok ciddi bir durumun söz konusu olmadığını teşhis konulduktan sonra gerekli açıklamanın yapılacağını belirtti.

        Medyada çıkan, sanatçının kardiyoloji bölümünde yattığı haberleriyle ilgili ise; "Seren Serengil'in kardiyoloji bölümünde yattığı bilgisi tamamen gerçek dışıdır. Serengil Medistase hastanesine yüksek tansiyon şikayetiyle gelmiş ancak tam teşhis henüz konmamıştır. Vertigo şüphesi olduğu doğrudur. Fakat kardiyoloji servisinde yattığı doğru değildir" dedi.

        Vertigo hastalığı nedir?

        Vertigo baş dönmesi ile gelen hareket ve denge duygusununun yitirilmesi olarak tanımlanıyor. Bazı durumlarda sadece göz kararması ile de ortaya çıkan bu hastalık, nöroloji bölümüne sık başvurulan şikâyetlar arasında yer alıyor.

        Çoğu durumlarda kendiliğinden düzelmekte olan bu şikâyetler bazen de ciddi nörolojik bir hastalığa da işaret edebiliyor. Hastalık özellikle 30-35 yaşları arasında doğurganlık döneminde olan kadınlarda görülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ