Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu MbS fenomenleri ülkeye davet ediyor!

        Suudi Arabistan'daveliaht prensMuhammed bin Selman'ın (MbS) dikkat çeken bir imaj düzeltme çalışmasına daha giriştiği ortaya çıktı. İstanbul'da katledilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetindeki rolü nedeniyle tartışmaların hedefinde olan MbS, bu kez sosyal medyada fenomen olan ve takipçi sayılarıyla gündemden düşmeyen 'Influencer'ları ülkeye davet etti.

        ŞEYMA SUBAŞI RİYAD'DAN KARELER PAYLAŞTI

        Dünyanın dört bir yanından ülkenin itibarını artırmak için Suudi Arabistan'a giden influencerların arasında ise Türkiye'den Şeyma Subaşı da yer alıyor. Subaşı, bir gün önce Instagram üzerinden Riyad'da olduğunu belirten bir paylaşımda bulunarak şaşkınlığa neden oldu.

        REKLAM
        .png
        .png

        DANS EDEREK POZ VERDİ

        Suudi Arabistan'dan birkaç fotoğraf paylaşan Subaşı'nın yerel müziklerin yer aldığı bir konserde dans ederek yaptığı paylaşımlar dikkatleri çekti. Subaşı'nın bir diğer paylaşımında da bölge halkıyla poz verdiği görüldü.

        DÜNYA FENOMENLERİ DE AKIN ETTİ

        Aynışekilde iki ay önce de Avustralyalı fenomenTara Whiteman'ın Suudi Arabistan'dan yaptığı paylaşımlar da gündem yaratmıştı. Son dönemde Suudi Arabistan'dan paylaşım yapanlar arasında Afrika kökenliRose Bertram da yer alıyordu.

        'VİZYON 2030' LE GÜNDEMDE

        Suudi Arabistan 2016 yılında "Vizyon 2030" projesiyle kabuk değiştirmeye hazırlandığına yönelik bazı girişimlerle gündeme gelmişti.Veliaht Prens Salman'ın açıkladığı projede teknoloji, turizm, sağlık, hizmet ve eğitim gibi farklı sektörlerde kalkınma hedefleniyor.

        Kadınların iş gücüne katılmasını ve yabancı yatırımcıların ülkeye gelmesini de hedefleyen Suudi Arabistan'da, kadınların araba kullanması da yakın dönemde serbest bırakılmıştı.

        .png
        .png
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ