Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Neden film izlerken patlamış mısır yiyoruz? İlginç bir hikâye
        1

        Yıl 1885...Charles Cretors büyük ölçekli mısır patlatma makinelerini icat ediyor. Fiyatı oldukça ucuz olan patlamış mısır bu sayede popüler bir sokak atıştırmalığı oluyor.

        2

        Bu sıralarda, sinema sektörü yavaş yavaş başlamıştı ve salonlarda sessiz filmler oynatılıyordu. Özellikle eğitimli ve zengin kesim, sinema salonları dolduruyordu. Patlamış mısır, üst kesime satmak için ucuz bir atıştırmalıktı. Bunun yerine şeker, sakız gibi pahalı atıştırmalıklar satılıyordu.

        3

        Ancak tam 44 yıl sonra 1929 yılında tüm dünyada baş gösteren Büyük Buhran işleri değiştirdi. Ekonomik olarak zor günler başlamıştı. Film sektörü, halkı sinemalara çekmeye çalışıyordu.

        4

        Ekonomik durum kimseye pahalı atıştırmalıklardan almasına izin vermiyordu. Tam da bu anda ucuz bir atırştırmalık olan patlamış mısır, halka sunuldu. Bu sayede herkes bu ucuz atıştırmalığı alabildi.

        5

        Bu alışkanlık günümüze kadar çeşitli reklamlarla bir kültür haline geldi. O kadar uzun bir süredir bu kültür yaşatılıyor ki film ve patlamış mısır birbirinden ayrılmıyor...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ