Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Otomobillerindeki teknolojiyi alışveriş arabasına taşıdı - Otomobil Haberleri

        Günümüz otomobillerinde önemli güvenlik donanımlarından biri olan çarpışma önleyici sistemler, otoyollardan çıkarak süper marketlere giriyor.

        Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, ABD'li otomobil üreticisi Ford, sensörler teknolojisine yer verdiği bir alışveriş arabası tanıttı.

        Kendine kendine durabilen alışveriş arabasının, Ford'un binek otomobillerindeki otonom güvenlik donanımına sahip olduğu belirtiliyor.

        REKLAM

        Yapılan açıklamaya göre, sensörlerden gelen bilgileri algılayan Ford'un alışveriş arabası, bu sayede önüne çıkan rafları, müşterileri ve tezgahları algılayabiliyor.

        Otoparklardaki eğimli yüzeyde başı boş haldeyken otomobillere çarpmanın da önüne geçen araç, teknolojisinin yanında tasarımı ile konvansiyonelalışveriş arabalarından ayrışıyor.

        FİYATI BELLİ DEĞİL

        Ford'un alışveriş arabasının fiyatı henüz açıklanmış değil. Öte yandan, Ford'un alışveriş arabası, otomobillerde kullanılan teknolojilerin günlük hayatın diğer alanlarına girmeye başladığını göstermesi bakımından ise ayrı bir öneme sahip.

        REKLAM

        Gelişmeler, bugün otomobillerde güvenlik donanımı olarak sunulan çarpışmaönleyici sistemler haricinde, otonom sürüş teknolojilerinin de ilerde hayatın diğer alanlarında kendine farklı kullanım alanları bulduğunu görmemize yol açabilir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ