Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Passolig nedir? Passolig nasıl çıkartılır? Maçlara nasıl girilir? - Futbol Haberleri

        Tuttuğu takımın maçlarını stadyumdan takip etmek için maça gitmek isteyen vatandaşlar, futbol maçlarında maça gitmek için gerekli olan Passolig kartın nasıl çıkarılacağını ve maçlara nasıl girileceğini araştırıyor. PekiPassolig nedir? Passolig nasıl çıkartılır? Maçlara nasıl girilir? İşte detaylar.

        PASSOLİG NEDİR?

        Passolig kart, taraftarların tuttuğu futbol takımının maçlarına girebilmesi için gerekli olan bir elektronik karttır. Maça gitmek için gerekli olan maç bileti, Passolig ile satın alınır ve kartın içerisine entegre olur. Böylece e-bilet sistemiyle taraftarlar stadyumlara giriş yapabilir.

        14 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan yeni yasal düzenlemeyle birlikte kağıt biletler yerini e-biletlere bıraktı ve Passolig sistemi devreye girdi. 14 Nisan 2014 tarihinden itibaren maçlara yalnızca Passolig kart ile girilmektedir. Passolig kart sahibi olmayan taraftarlar hiçbir şekilde maça giremez.

        REKLAM

        PASSOLİG NASIL ÇIKARTILIR?

        Passolig kart almak için ilk olarak Passolig'in resmi internet sitesi olan www.passolig.com.tr'ye giriş yapmak ve ardından "Hemen Al" butonuna basmak gerekmektedir.

        İkinci aşamada ise başvuru formu eksiksiz ve doğru biçimde doldurulmalıdır. Başvuru formunun tamamlanmasının ardından cep telefonuna gelen SMS şifresi girilmeli ve ardından da kart tipi seçilmelidir.

        Son aşamada ise yüzün tam olarak görüldüğü bir fotoğraf yüklenmeli ve kart bedeli ödenmelidir. Ödeme kredi kartı, nakit ve ya promosyon koduyla gerçekleştirilebilir. Bu işlemin ardından Passolig kartınız belirttiğiniz adrese gönderilecektir.

        MAÇLARA NASIL GİRİLİR?

        Maçlara giriş Passolig kartın turnikelerde bulunan ekrana okutulmasıyla sağlanmaktadır. Öte yandan Passo'nun mobil uygulaması ile de QR kodu okutarak yanınızda kart olmadan maçlara giriş yapabilirsiniz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ