Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Pinterest'in halka arzı gerçekleşti - Girişimcilik Haberleri

        Bir süredir halka arzı beklenen ABD merkezli sosyal medya platformu Pinterest, Wall Street'te işlem görmeye başladı. Halka açılan şirket, borsadaki işlem gününün ilk gününde yatırımcılardan 1.4 milyar dolarlık fon topladı.

        Yapılan açıklamaya göre, şirketin 75 milyon hissesi, hisse başına 15 ile 17 dolar arasına satışa çıkmasına rağmen 19 dolardan satıldı. Gelişmeler, şirketin beklentileri aşarak değerini 12.7 milyar dolara çıkarmasına neden oldu.

        Pinterest'in halka arzı, akıllara kendisi gibi bir başka 'unicorn' girişim olan Lyft'i getirdi. Öyle ki, geçtiğimiz günlerde büyük umutlarla Nasdaq'ta halkaaçılan Lyft hisseleri, borsada işlem görmesinin ardından yüzde 17 değer kaybetti.

        REKLAM

        Geçen yıl 911 milyon dolar kayıp yaşayan Lyft, halka arzının ardından 24.3 milyar dolar piyasa değerine ulaşmayı hedefliyordu. Lyft'in halka açılmasından önce son yatırım turundaki piyasa değeri ise 15 milyar dolar olarak belirlenmişti.

        GÖZLER ARTIK UBER'DE

        Geçtiğimiz yıl 63 milyon dolar kayıp yaşayan Pinterest'in piyasa değeri ise, son yatırım turunda 12.3 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

        Pinterest'in halka arzının ardından, şimdi gözler Uber'e çevrilmiş durumda. Lyft'in en büyük rakibi konumunda olan Uber'in halka arzından 10 milyar dolarlık finansman beklediğive değerlemesini de yaklaşık 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediği biliniyor.

        Lyft'in yatırımcılardan 2.34 milyar dolar ve Pinterest'in 1.4 milyar dolar topladığı göz önüne alındığında, Uber'in söz konusu iki 'unicorn'u (milyar dolarlık girişim) geride bırakması bekleniyor.

        2010 YILINDA KURULDU

        2010 yılında Ben Silbermann, Evan Sharp, Paul Sciarra tarafından kurulan Pinterest, bir sosyal medya platformuolarak faaliyetler yürütüyor.

        Kullanıcılar, platform üzerinden açtıkları hesaplar ile dekorasyon, moda ve çeşitli paylaşımlar yaparak fikir alışverişinde bulunuyor. Her türlü görselin paylaşıldığı platform, benzerlerinden pano sistemiyle farklılaşıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ