Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin'in malikanesi ortaya çıktı, parka giriş yasaklandı
        1

        The Moscow Times'ın haberine göre, Rusya'nın kuzeybatısındaki Valdai Milli Parkı'nın bir bölümü, Putin ve sevgilisi Kabaeva'nın bölgede mülk sahibi olduğunun ortaya çıkmasının ardından ziyarete kapatıldı.

        2

        Yetkililer, bağımsız medya kuruluşu Proekt'in haberinden sadece üç gün sonra, "Valdai Gölü'nün kötüleşen ekolojik durumu" nedeniyle milli parkın özel koruma bölgesinin genişletildiğini duyurdu.

        3

        Bölgeyi fiilen tüm ziyaretçilere yasaklı hale getiren koruma alanının genişletilmesi, Valdai Gölü'nün Putin ve eski Olimpik ritmik jimnastikçi sevgilisi Alina Kabaeva'ya ait olduğu iddia edilen lüks mülke ev sahipliği yapan bölümünü de içeriyor.

        4

        39 yaşındaki Kabaeva'nın 2000'li yılların başından beri Rusya Devlet Başkanı ile bir ilişki içinde olduğuna ve ondan birkaç çocuğu olduğuna inanılıyor. Kremlin ise Putin ve Kabaeva arasındaki herhangi bir ilişkiyi uzun süredir reddediyor.

        5

        Koruma bölgesinin ihlali durumunda bireyler, 4000 rubleye (52 $) kadar para cezası veya bölgeye "ciddi zarar" verilmesi durumunda 200 bin rubleye (2607 $) kadar para cezası ve iki yıl kamu hizmeti ile cezalandırılabilir.

        6

        Birçok kişi, göl alanını kapatma kararına tepki göstererek bunun asıl amacının parkın ekosistemini değil Putin'in malikanelerini korumak olduğunu öne sürdü.