Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rıdvan Dilmen: "Türkiye Cumhuriyeti hazırlansın, izleyecekler" - Futbol Haberleri

        Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Başakşehir - Galatasaray maçını yorumlarken kendisiyle ilgili "Serdar Tatlı'yı MHK başkanlığına seçtirdi" şeklindeki iddialar üzerine açıklamalarda bulundu.

        Bu akşam yayınlanacak programda belgelerle cevap vereceğini söyleyen Dilmen şöyle konuştu:

        Bir pozisyonu takımına göre yorumlamayacaksın. Kurala göre penaltı, bana göre değil diyorum ya. Söylememek lazım belki de. Kural öyle, tamam böyle deyip geçeceksin. Bir yıl boyunca yapılan Göksel Gümüşdağ algının bedelini ödüyor Başakşehir. Bu hakem arkadaşlar da etkileniyor bunlardan. Ben Serdar Tatlı olsam, penaltıyı niye verdin diye sormuyorum, Marcao'ya neden sarı kart göstermedin diye sorarım. Kural öyle diyor, ona kural, buna yok. Atiba'nınki penaltıysa bu da penaltı.

        REKLAM

        "KİMİN TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERLERİNİN SEVGİLİSİ OLDUĞUNU ANLATACAĞIM"

        Hakemlerin elle ilgili, genel olarak bu kuralı sabitlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben buraya çıkarken Fenerbahçeliğimle gurur duymama rağmen ne görüyorsam onu söylüyorum. Kimin ne algılar yaptığını biliyorum. Türk futbolunda Türkiye'deki kutuplaşmaya yardımcı olan insanlar var. Onları da tek tek anlatacağım. Yarın akşam. İyi hazırlansınlar. Benim hakkımda varsa onlar da anlatsın. Canları sıkıldıkça hakaret ediyorlar. Ben 1962'de Nazilli'de doğdum, gurur duyuyorum bununla. Erman hoca, bana şeytan diyor. Sen bunu diyemezsin bana. İzin vermiyorum ben. Benim yaşım 58. Seninle 35 yaşlık arkadaşlığımız var. Saygısızlık görmedim. Ama şeytanlar falan... Hop derler adama. Benim adım Rıdvan, soyadım Dilmen. Şeytan diye benden bahsedemezsin. Benden bahsetmiyorsan da o değil dersin. Yandan dolaşmayın, adımı söyleyin.

        Rıdvan Dilmen, MHK başkanını getirdi diyorsunuz ya Erman Toroğlu dahil bunu ispat edin. Rıdvan Dilmen, MHK başkanını şöyle getirdi deyin. Şansal Büyüka zahmet edip sormuş Nihat Özdemir'e. Sen de bir sor bakalım. Şeytanlar, meytanlar, Allah'ın sevmediği şeylerle uğraşmadan. İnsanları bana karşı germeyin. Ayıp oluyor. Korkum yok ama üzülmek istemiyorum. Çünkü benim size karşı bir saygısızlığım yok. Yıllardır yok. Erman hocanın da olmadı bana. Biliyorsanız diyeceksiniz ki sen şurada Serdar Tatlı'yı getirmişsin. Diyemiyorsanız yalancısınız. Bu İbrahim Seten için de geçerli, Türkiye düşmanları için geçerli. Erman hocayı ayırıyorum, vatansever bir adamdır. Öbür arkadaşların da ne kadar vatansever olduklarını, ne kadar Türk futbolunu dizayn ettiklerini yarın akşam hazırlansınlar. Türkiye Cumhuriyeti hazırlansın. İzleyecekler. Kimin vatansever olduğunu, kimim terör örgütü liderlerinin sevgilisi olduğunu anlatacağım yarın akşam.

        REKLAM

        "İBRAHİM SETEN HAFIZAMIN İYİ OLDUĞUNU GÖRECEK"

        Devre arasında konuştuk. Futbol ailesi içindeyiz. Uğraşmayın birbirinizle. Size ne benden? Saygılı olacaksınız. Olmak zorundayız birbirimize karşı. Ben bir kere öleceğim. Sabah çocuğuma hakaret, halkı şiddete, kutuplaşmaya itmeyin. Hukuk var, ben vereceğim hukuk olarak. Erman hocayı değil ama. O hukuki olarak değil, ben kendisinden sadece rica ediyorum. Söylememesi gerektiğini söylüyorum.

        Diğer arkadaşları... İbrahim Seten, alzheimer diyor mesela bana. Olmadığımı yarın görecek zaten. Hafızamın iyi olduğunu görecek yarın akşam. Çünkü çok söz verdim, yoksa ben yine pas geçecektim bu hafta. Yine de sabredecektim, iyi de gidiyordu, 6 gün yazmadı falan. Dün yine baktım Rıdvan Dilmen sezonu falan... İnsanları tahrik ediyor. Galatasaraylı'yı, Trabzonsporlu'yu, Beşiktaşlı'yı... Ben buradan ekmek yiyorum. Burası olmazsa rabbim başka yerden de verir bize. Biz sporculuktan gelme insanız. Hatamız yok mu, vardır. Burası olmazsa antrenörlüğü deneriz. Hiç mi olmadı? Çocuklarım var, ben her yerde çalışırım. Ben nereden geldiğimi bilip nereye gideceğini bilen bir insanım. Ben öyle kimseye iftira atmam, ekmeğiyle oynamam. Ben yarın şunları şunları demiş demeyeceğim. Ben dememişim. Yarın hafızam kuvvetli mi görecekler. Sabrettim kaç yıldır. Boşver diyorum ama olmaz. İşi başka boyuta götürmeye başladı. Çok fanatizm var, düşmanlık olabiliyor. Konuştuklarınıza dikkat edeceksiniz. Söz uçar, yazı kalır. Yarın bakacağız. Sen beni taraftarın önüne atarsın.

        Neden Rıdvan Dilmen sezonu oluyor? Ben 16 yıldır buradayım, kaç kere Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın, Bursaspor'un, Başakşehir'in şampiyonluğunu kutlamışım. Ailemden sonra en çok sevdiğim Fenerbahçe'yi kaç kez kutlamışım. Haksız bir kulübün avantaj sağlamasını isteyecek sizler gibi böyle bir hainlik asla yapmam. Benim çocuklarımdan haram para falan geçmez. Allah da yedirmesin. Rabbim beni aç bıraksın ama inanmadığım şeyleri söyletmesin. Çünkü 1 pozisyona logoya göre penaltı, aynı pozisyona değil dedirtmesin. O gün bittiğim gündür benim.

        REKLAM

        "ERMAN HOCA, BANA ŞEYTAN DEME HAKKIN YOK"

        Rıdvan Dilmen sezonundaki Serdar Tatlı'ya çakmak için banttan oynamak bu. Atiba'nın penaltısına yok dediler Trabzonspor maçında. Geçen sene aynı pozisyonda Fenerbahçe maçında Vida'ya penaltı dediler. Bu doğru değil işte. Bu insanları birbirine sokmaktır. Kaçamıyoruz bu konudan. Ben Allah'a sığındım, hata yapabilen bir insanım. İftira atmam, insanları birisine düşman etmeye çalışmam, birisine lakap takmam. Futbolcuyken şeytan buraya dediklerinde asla gitmezdim, Rıdvan buraya dediklerinde giderdim. Kaldı ki o zaman gençtim. Şimdi 32 yaşında ve 21 yaşında çocuklarım var. 58 yaşındayım. Erman hoca, Allah sana uzun ömürler versin, 71 yaşına geldin. Şeytan falan demeye hakkın yok senin. Yok öyle bir lüksün. Şunu yaptın diyen varsa yazar, söyler. Yarın daha detaylı konuşacağız.

        Göksel Gümüşdağ... Lanlar havada uçuştu geçen sene yerle bir ettiler. Göksel Gümüşdağ kim? Sayın Cumhurbaşkanımızın saygı değer eşinin yakın akrabası. Allah Allah, insanların da kafası karışıyor. A Spor'da sabah akşam 'ulan, mulan, Göksel, möksel' falan. Serhat Bey siz de bir dakika durun deyin ya. Arkadaşlarım ekmeklerini yesinler, profesyonel insanlar, Allah daha çok versin, saygı duyuyorum. Bir dakika deyin ya, ne oluyor deyin ya.

        REKLAM

        "O KADAR GÜÇLÜYSEM FENERBAHÇE NEDEN ŞAMPİYON OLAMADI?"

        Tahkim Kurulu başkanı, Göksel Gümüşdağ'ın avukatı olamaz. Tamam, bu başka bir konudur. Deyin ki Nihat Özdemir'e, 'Kardeşim niye hala değiştirmiyorsun?' Ben çok güçlüyüm ya 10 tane MHK başkanı geldi, Fenerbahçe şampiyon olmadı. Ben yapacakmışım. O zaman niye getirmemişim benim çok gücüm varsa. Neden Zekeriya Alp'i ben getirememişim, Serdar Tatlı'yı getirmişim? Ben neden Yusuf Namoğlu'nu getirememişim, Sabri Çelik'i getirememişim, niye Tahkim Kurulu başkanı getirememişim de Rıdvan Dilmen sezonu ilan ediyorsunuz.

        "BENİ NE A SPOR İLGİLENDİRİR, NE PELİKAN ANLARIM, NE DEMEK OLDUĞUNU DA BİLMEM"

        Bir de alay eder gibi, Levent Tüzemen ki hiç yakıştıramadım kendisine, logoya güvenip yapmayın beni hiç kimse ilgilendirmez. Ne Serhat Bey ilgilendirir, ne A Spor ilgilendirir, ne ATV ilgilendirir, ben ne pelikan anlarım, ne demek olduğunu da bilmem, ne yandaş anlarım... Ben bu Türkiye Cumhuriyeti'nin bir evladıyım, siyaset de burada konuşmuyorum, ben yandaş mandaş da değilim, Sayın Cumhurbaşkanı hayranı olan bir insanım, vatanseverim. Ama algılar ne oluyor, Allah Allah diyor, Serhat Bey'in yönettiği yerde yakın akrabasına 'lan' diyorlar, uçuyorlar, Rıdvan'a da bir güzel çakıyorlar... Öyle denince de o İbrahim efendi de nasıl olsa orada çakıyorlar diye... Ben ne Serhat Bey tanırım, dostumuzdur, eskiden çok daha fazla görüşürdüm. Ne A Haber, A Spor, ne Halk TV, malk TV dinlerim. Ben emeğimle buralara gelmiş bir insanım. O yüzden siz kötülüğü bana değil devlete yapıyorsunuz. Yapmayın. Şampiyon olmuş Başakşehir, manşet: karanlık gece! Şikeci oluyor Başakşehir... Altında Cumhurbaşkanı, benim takımım diyen kişi, tebrik ediyor. Oğlu Bilal Bey de masumane bir şekilde maça gitmiş. Altta bu resimler var, yukarıda şikeci diyorsun. Nerede yazıyor bunu? Olur mu öyle şey abi ya! Sen kime yapıyorsun bu saygısızlığı? Hadi bana yaptın, banttan oynamayın bari, direkt içinizde ne varsa, ne duyduysanız söyleyin. Ben de doğru ya da yanlış diyeyim size. Bu kısmını bitirdim.

        REKLAM

        "ERMAN HOCADAN ÖZÜR BEKLİYORUM"

        Erman hoca için tekrar söylüyorum, yılların verdiği bir merhabalığım var, hiçbir saygısızlığım yok, kendisinin de asla olmadı. Keşke o tür insanlar MHK'nin başında, federasyonun başında olsa, bunlar ayrı konular. Ama beni kullanmayın, şeytan meytan deyip insalara böyle yapmayın. Benim adım şeytan falan değil. Geçen hafta söyledi, hadi yuttuk. Zaten diğer arkadaş doymadı iki senedir. Her türlü hakareti yaptı, şike sürecinde yaptıklarını da biliriz onların, hepsini göstereceğim yarın. Hangi terör örgütü başlarına övgüler yağdırdıklarını da koyacağım yarın. Ben kendim hukuki işlemi yapacağım. Çünkü bu tweetler'le beni birilerine düşman ediyorsun. Ben vereceğim mahkemeye. Mahkeme ne verir, bilmem. Sayın Cumhurbaşkanımız verir mi, vermez mi; çünkü ben hiçbir partinin ne Ahmet Necdet Sezer Bey'e, ne rahmetli Turgut Özal'a, devlet başkanlarına, ne Cumhurbaşkanımıza asla... Onlar devlet başkanıdır, tabii kendi tasarruflarıdır senle ilgili ne yapacağı. Ama ben kendi hukuki işlemlerime başlıyorum. Erman hoca hariç. Erman hocanın niyetinin kötü olduğunu düşünmediğim için sadece bir özür bekliyorum kendisinden. Ha dilemezse de ne yapalım, zorla diletecek halimiz yok.

        REKLAM

        "BENİM NÜFUS KAĞIDIM VAR, BANA ŞEYTAN DİYEMEZSİNİZ"

        İnşallah hayatlarına güzel şekilde devam ederler, Allah uzun ömür verir, devam ederler çalışmalarına, kimsenin ekmeğinde gözüm yok ama orada ben o işlerden hiç anlamam. Pelikan falan diyorlar, işte öbürü terörist diyor, öbürü bilmemne diyor, fil diyor, yok sincap diyor. Ben öyle şeylerden anlamam. Ben sabah kalkarım elimi, ayağımı yıkarım, çıkarım, hiç kimsenin işiyle işim olmaz. Ben pelikanmış, oymuş, buymuş dinlemem. Kime ne yapacağınıza dikkat edeceksiniz. Ben yandaşmış, mandaşmış bu işlerden anlamam. Vatansever, tekrar söylüyorum 30 senedir tanıyan gurur duyarak söylüyorum, Cumhurbaşkanı'nı çok seven, devletimizin başında olduğu için de her gün dua eden bir insanım. Bununla ilgili tenkit de alabilirim. Saygı da duyarım, kim ne derse desin. Ama ben buyum. Akraba derecesinde olan bir insanın yönettiği gazetede sabah akşam bana hakaret ediliyorsa o zaman da dur derim yani. Ne oluyor yani derim. Bir dakika derim yani. Öbür arkadaşla yarın görüşeceğiz zaten. İzleyicilerden de özür dilerim ama benim de bu hakkım. Alzhemir mı olmadım, ölmüş anneme mi küfür yemedim... Levent abi ya sanane kardeşim benden ya. Levent Tüzemen'e soruyorum, ben nereden getirmişim, yarın çık anlat televizyonda. Nerede söylüyorsun onu? Hangi kanalda, hangi gazetede yazıyorsun? Sizin CEO'nuz yok mu, benim arkadaşım. Bir dur demiyor musun ya? Ben Ahmet'e, Mehmet'e benzemem. Bana öyle diyemezsiniz şeytan meytan diye. Benim adım var, nüfus kağıdım var. Hırsız mıyım, ahlaksız mıyım ben?

        REKLAM

        "ERSİN DÜZEN HEM TFF'DEN MAAŞ ALIYOR HEM DE SABAH AKŞAM TFF'YE ÇAKIYOR"

        Sen bugün mesela hakem eleştirdin mi? Eleştirebilirsin. En tabii hakkın. Türkiye Futbol Federasyonu'nda çalışmayacaksın o zaman Ersin Düzen. Sen 2 senedir hakemlere 'a' demeyeceksin. Dün de o tezgaha düşeceksin, hakemlere, MHK'ye çakacaksın. Saygı duyuyorum da iyi de çocuksundur, iyi de gazetecisindir Ersin Düzen. O zaman TFF'de çalışmayacaksın. Sen Nihat Özdemir'in danışmanısın. Nihat Özdemir de diyecek ki 'ya bir dakika ya sen sabah akşam bana çakıyorsun.' Yoksa Nihat Bey sen mi istiyorsun öyle söyle diye? Öyle gelir insanın aklına. Ben iftira atmak istemiyorum. Ya Murat Kosova olarak burada bunu yapacaksın, TFF'den maaş almayacaksın ya TFF'de daha çok maaş alacaksın, burada oturmayacaksın. Ben bugün burada TFF'den maaş alıyorsam, burada hiç traş yapamam. Tercihinizi yapacaksınız. Geçen sene 'a' demeyin, çetenin kucağına düşün, şimdi böyle deyin. Yok öyle şey Ersincim bak. Ne oldu bu hakemler, aynı hakemler. Geçen sene de hata yaptılar, bu sene de yaptılar. Ne oldu? İştahın mı arttı? Maaşını kim veriyor senin? TRT kurumu. TRT'den al maaşını, başka özel ticaretin falan varsa yap. Allah daha çok versin. Saygılısındır da bize karşı ama saygını kaybettin bana karşı. Hem TFF'den maaş alacaksın, hem federasyon başkanına çakacaksın. Yani MHK deyince federasyon başkanına çakmış olmuyor mu? E sen federasyon başkanı olarak danışmanına 'gel bakayım sen niye çakıyorsun bize ikide bir' demeyeceksin. Ne güzel dünya değil mi? Yok öyle artık bundan sonra.

        REKLAM

        "NELER ÇEVİRDİĞİNİZİ ANLATACAĞIM"

        Bundan sonra ne biliyorsam hepsini söyleyeceğim burada. Şimdiye kadar söyledim zaten, hiç çekinmedim. Ben öyle lakap da kullanmadım. İsim veriyorum bak, şeytan demiyorum, yandan oynamıyorum. Neden bunları söylemiyorum bunları biliyor musun? Tehlikeli oyun oynuyorlar, insanları kutuplaştırıyorlar, yalan haber yapıyorlar. Ben diyorum ki ben Rıdvan Dilmen olarak Fenerbahçe'nin penaltısını vermem ama kurallar veririm diyor, onu alıyor öbürünü almıyor. Bak Fener'e böyle dedi, Galatasaray'a böyle dedi. Bunu yapanlar onlar. Allah'tan alttaki insanlar bu tuzağa fazla düşmüyor. Sizin neler çevirdiğinizi yarın anlatacağım. Hem de benim yazım değil, kendiniz yazmışsınız. Bu ülkenin devlet başkanına hakaret mi etmemişsiniz, terörist başına övgüler mi yağdırmamışsınız... Hadi ben ne olacak eski futbolcu Rıdvan Dilmen'im. Alzheimer demişsin, Rıdvan Dilmen sezonu demişsin, hakemleri ben tayin ediyormuşum, vereceğim mahkemeye 6222'den. Hukuktur, doğru der, yanlış der. Diğer devlet büyüklerine yaptıkları, bilemiyorum da onlar bilir verip vermemeyi mahkemeye.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ