Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Gözler S&P'de! S&P, Türkiye değerlendirmesi yayımlayacak - Para Haberleri

        Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) daha önceden yayımladığı takvime göre bugün Türkiye'nin kredi notuyla ilgili bir değerlendirmede bulunması bekleniyor. Uzmanlar kuruluşun olumlu veya olumsuz bir karar almasını beklemiyor. S&P en son geçtiğimiz yıl ağustos ayında Türkiye'ninyabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürmüş. Not görünümünü ise "durağan" olarak teyit etmişti. Söz konusu kredi notu 'yatırım yapılabilir' seviyenin 3 kademe altında duruyor.

        MOODY'S VE FITCH İNDİRMİŞTİ

        Türkiye'yle ilgili son olarak 'not' karar alan kredi derecelendirme kuruluşu ise Fitch oldu. Fitch geçen ayTürkiye’nin kredi notunu 'BB'den 'BB-'ye indirdi, not görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti. 'BB-' notu Fitch değerlendirmesine göre 'yatırım yapılabilir' seviyenin iki kademe altındaki ülkelere veriliyor.

        REKLAM

        Daha önce, haziran ayında ise Moody's Türkiye'nin kredi notunda indirime gitti. Kuruluş,Türkiye'nin uzun dönem kredi notunu Ba3'ten B1'e düşürdü ve görünümün de negatif olmayı sürdürdüğünü açıkladı. 'B1', Moody's değerlendirmesinde 'yatırım yapılabilir' seviyenin 3 kademe altını anlatıyor.

        İşte Türkiye'nin not karnesi:

        Kuruluş Not Görünüm Açıklama
        S&P B+ Durağan Yatırım yapılabilir seviyenin 3 kademe altında
        Moody's B1 Negatif Yatırım yapılabilir seviyenin 3 kademe altında
        Fitch BB- Negatif Yatırım yapılabilir seviyenin 2 kademe altında
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ