Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Esnek çalışma sisteminde SON DAKİKA: Düzenleme geri çekiliyor - İş-Yaşam Haberleri

        TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden torba kanun teklifinin esnek çalışmaya ilişkin maddeleriyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Geçen hafta TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Genel Başkanlarının geri çekilmesi için ortak açıklamasının ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay bugün AK Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri ile görüştü. Görüşmenin ardından teklifin 33 ve 37. Maddelerinin çekilmesi kararlaştırıldı.

        Muş, genel başkanlarla yapılan görüşmedin sonra esnek çalışmaya ilişkin 33 ve 37. Maddelerin çıkarılmasına karar verdiklerini açıkladı. Muş şöyle konuştu:

        - Sendikaların taleplerini aldık, yaptığımız değerlendirmelerde MHP Grup Başkanvekilleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü, biz de Cumhurbaşkanımızla görüştük. Onların talimatları gereği, 33 ve 37'yi daha detaylı çalışmak üzere madde metninden çıkaracağız.

        REKLAM

        Teklifin 33. Maddesi 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki kişilerin belirli süreli sözleşmeyle çalıştırılmasını, 37. Madde ise 25 yaşından küçük gençlerin ayda 10 günden az çalıştırılması halinde emeklilik için gerekli sigorta primi ödenmemesini öngörüyor.

        Teklifin tam zamanlı çalışmadan kısmi zamanlı çalışmaya geçenlere bir yıl süreyle vergi istisnası öngören 21. maddesinin geri çekilmesi konusundaki görüşmeler ise devam ediyor.

        Belirli süreli sözleşme ile çalışan işçilerin ihbar ve kıdem tazminatı ile işe iade hakkı olmayacaktı. 25 yaş altındaki gençlerin ayda 10 günden az çalışması halinde emeklilik için sigorta primi ödenmemesi de gençlerin emekli olmalarını güçleştireceği gerekçesiyle tepki çekiyordu.

        "SONUÇ ALMAKTAN MEMNUNUZ"

        Ergün Atalay, HABERTÜRK’e yaptığı açıklamada, 15 gündür AK Parti ve hükümet yetkilileri ile konuyu görüştüğünü belirterek, dün gece yaptıkları görüşmelerde iki maddenin geri çekilmesini sağladıklarını söyledi.

        TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, tam zamanlı çalışmadan kısmi zamanlı çalışmaya geçenlere 12 ay süreyle vergi istisnası öngören esnek çalışmayla ilgili 21. maddenin de tekliften çıkartılacağını söyledi. Böylelikle esnek çalışma düzenlemesi geri çekilmiş olacak.

        Atalay, konuyu sürekli gündemde tutmaya çalıştıklarını, İzmir depremi ve Karabağ’daki gelişmeler dolayısıyla zaman zaman çalışmaları geri plana düşse de sonuç almaktan memnun olduklarını ifade etti. Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti.

        HAK-İŞ Başkan Yardımcısı Osman Yıldız da Atalay’dan ayrı olarak AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve MHP Grup Başkanvekilleri Erhan Akçay ve Levent Bülbül ile görüştü.

        Yıldız, “Burada AK Parti ve MHP Grup Başkan vekilleri ile beraber bir toplantıyı yaptık. Tabi takdir onların, nasıl değerlendirirler bilmiyorum ama biz talebimizi tekrar ortaya koyduk. Bu diyalog sürecinin böyle olumlu bir noktaya gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. Genel Kurul trafiğinin işleyişini tam olarak bilemiyoruz. Ancak orada esneklik ile ilgili maddeleri değerlendirip geri çekeceklerine inanıyoruz” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ