Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika! Gıda komitesi bu akşam toplanıyor - Haberler - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, son günlerde temel gıda ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışlarını dile getirmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız" diyerek önlem alınması talimatı vermişti. Bunun üzerine harekete geçen Gıda Komitesi, bu akşam saat 20.00'de Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde toplanacak.Toplantıya Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın yanı sıra; ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri de katılacak.

        GÜNDEMİNDE NE VAR?

        REKLAM

        Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde, tarım ve gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla alınacak tedbirler görüşülecek. Üretimde maliyetleri düşürecek yapısal dönüşüm adımlarıyla birlikte, kuraklık ve su kaynaklarının da masada olması bekleniyor.

        GIDADA ERKEN UYARI SİSTEMİ

        Gıda fiyatlarının 2021 için risk oluşturduğunu belirten Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, "farklı gıda ürünlerinde üretim arzının artırılması, zamanlama bakımından uyarlanması gibi çalışmalarla da yapısal tedbirlerin devrede olacağını söylemek mümkün" dedi. Gıda Komitesi içinde Merkez Bankası'nın sekreterya görevi yürüttüğünü işaret ederek, "Merkez Bankası'nın rolü ve pozisyonuna ilişkin de değerlendirmeleri yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte erken uyarı sistemi konusunda yapılan çalışmalara daha fazla katkı vermeyi planlıyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

        ERKEN UYARI SİSTEMİ DAHA ETKİN KULLANILACAK

        Bu kapsamda, hem üretim hem toptan hem de perakende aşamasında bütün zincirin anlık takibi ve burada oluşan bilgi ve verilerin ilgili kurumlara anlık raporlanması ve kararların da alınmasını sağlayan erken uyarı sisteminin daha etkin kullanılmasının sağlanacağı belirtiliyor. sağlayacak..

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ