Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika haberler: Otobüs bileti fiyatları düşürülecek - İş-Yaşam Haberleri

        İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını döneminde bir genelge yayımladı. Virüsle ve salgınla mücadele kapsamında şehirlerarası otobüslere, yüzde 50 yolcu kısıtı getirildi. Böylece, yolcuların birbirleriyle yakın teması önlendi. Ardından Ulaştırma Bakanlığı devreye girdi ve yolcu kısıtını göz önünde bulundurarak şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarını bir tebliğ ile yeniden düzenledi. Biletlerde, “tavan fiyat” uygulamasına geçildi.

        Biletlere, 101-115 kilometre arası seyahatlerde 100 lira, 301-350 kilometre arası 150 lira, 901-1000 kilometre arası 250 lira, 2001 kilometre ve üstü mesafelerde 500 lira “tavan fiyat” uygulanmaya başlandı. Söz konusu tebliğin 31 Temmuz 2020'ye dek geçerli olması öngörüldü.

        REKLAM

        1 Haziran’da seyahat kısıtının kaldırılmasının ardından yüksek bilet fiyatları daha çok tepkiye yol açtı. Otobüslerde, aile bireylerine yan yana oturma olanağı sunulması ve yolcu kapasitesinin yüzde 65’e kadar çıkması sonrasında “tavan fiyat”ın gözden geçirilmesine karar verildi.

        Ulaştırma Bakanlığı, kolları sıvadı. Otübüs bilet fiyatlarında yüzde 30-40 aralığında indirim öngören bir çalışma gündeme geldi. Düzenlemenin, birkaç gün içinde Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. Söz konusu tebliğ, yayımlandığı gün uygulamaya girecek; bilet fiyatları düşecek.

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada düzenlemeyle vatandaşların daha uygun fiyatlarla yolculuk yapabilmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

        Karaismailoğlu, normalleşme sürecinin Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içinde yürütüldüğünü belirterek, beklenen sonuçları almaları nedeniyle yeni bir düzenlemeye gideceklerini bildirdi.

        Vatandaşların haklarını korumak için gereken tüm düzenlemeleri geciktirmeden yaptıklarını vurgulayan Karaismailoğlu "Bu tebliği de yayımlayarak vatandaşlarımızın daha uygun fiyatlarla yolculuk yapabilmesini sağlayacağız. Hatta sürecin seyrine göre mevcut tebliğin 31 Temmuz'dan önce yürürlükten kaldırılması ve tavan-taban fiyat uygulamasına son verilmesi de mümkün." dedi.

        İSTANBUL - ANKARA EN FAZLA 120 LİRA OLACAK

        İçişleri Bakanlığı, şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde yüzde 50 doluluk oranına ilişkin sınırlamayı kaldırmıştı. Bu kapsamda aile bireylerinin sosyal mesafe gözetilmeksizin yan yana koltuklarda seyahatlerinin de mümkün hale getirilmesi durumunda otobüslerdeki doluluk oranının yüzde 70-75'ler seviyesine çıkması bekleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da bu durumu gözeterek, otobüs fiyatlarında indirim için değişikliğe gidecek.

        Bakanlık, kilometre esasına göre belirlenen tavan ücretlerin yeniden belirlenmesine ilişkin tebliğ taslağı hazırladı. Tebliğin yayınlanmasıyla 14 Mayıs’ta uygulanmaya başlanan tavan ücretler vatandaşların yararına yaklaşık yüzde 30 düşürülecek.

        Daha önce 301-350 kilometrelerde 150 lira olan tavan fiyat 110 liraya, 901-1000 kilometrelerde 250 lira olan tavan ücret de 185 liraya düşecek.

        Böylece, tavan ücretin belirlenmesiyle en fazla 160 liraya satılabilen İstanbul-Ankara hattı biletlerinin fiyatı en fazla 120 lira olacak.

        SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca HABERTURK.COM uygulamasını,

        App Store

        Google Play

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ