Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Son dakika: Kocaeli - Sakarya arasındaki D-100 Karayolu ulaşıma kapandı

        Bugün öğleden sonra Kocaeli'nde bir anda başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Eşme mevkiinde şiddetli yağış nedeniyle Kocaeli-Sakarya D-100 Karayolunu çamurlu sel suları kapladı. Araçlar yolda kaldı. Karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Eşme'de bulunan vahşi depolama alanındaki bütün çöpler Sapanca Gölü'ne indi.

        YOL ULAŞIMA AÇILDI

        Kocaeli ile Sakarya arasında ulaşımın sağlandığı, Kartepe ilçesine bağlı Eşme Mahallesi mevkiinde şiddetli yağış nedeniyle kapanan D-100 karayolu, sel sularının kendiliğinden çekilmesiyle yaklaşık 1 saat sonra yeniden çift yönlü ulaşıma açıldı. Karayolunda trafik, kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

        REKLAM

        'AĞAÇLAR GELDİ KARAYOLUNA'

        Aniden yağışın bastırmasıyla trafiğin kitlendiğini söyleyen Kenan Şimşek, "Öğleden sonra yağmur aniden başlayınca trafik kilitlendi. Yollar suyla doldu. Ağaçlar geldi karayoluna. Araçlar ilerleyemedi. Ben Sakarya tarafından geliyordum. Buraya geldiğimde alt geçitten geçmeye çalıştım ama suyla dolduğu için geçemedim. Su çok yüksek olunca geriye çıktım. Gidip daha ileride bulunan ışıklarda geldim. Yaklaşık 2 saat trafikte kaldım" dedi.

        ÇİFTLERİ YAŞADIKLARI KORKUYU ANLATTI

        Yoğun yağış sonrası oluşan selde Eşme bölgesindeki tarım arazilerinde de zarar meydana geldi. Sele bahçelerinde meyve toplarken yakalanan çiftçiler ise korku dolu anları anlattı. Sel ile topladıkları ürünlerin Sapanca Gölüne aktığını söyleyen çiftçi Necmi Öztürk, yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı:

        “Armut topluyorduk biz. 15 dakika içinde bir yağmur yağdı ama bizim armut ağaçlarının altından bile su geçti. Çıkamayacağız gelemeyeceğiz diye korktuk. Bu tarafların kötü olduğunu duyduk bakmaya geldik. Tarlada 4-5 kişiydik, ailecek. Afad gibiydi, ben böyle bir şey görmedim. Daha önce de yaşamadık, arabalar sürüklenmişti ama bu seferki 15-20 dakikada bir anda oldu. Bulunduğumuz çadırın altı resmen doldu, armutları bile süpürdü götürdü. O kadar kötüydü yani. Bizde bir şey yok ama köyün içinde sıkıntı varmış. Allah korudu yani."

        Bu arada, Anadolu Otoyolu'nun İstanbul-Ankara yönündeki İzmit Doğu-Adapazarı kavşakları arasındaki üst yapı çalışmaları dolayısıyla trafik akışı, 22 Temmuz tarihine kadar 06.30-18.30 saatleri arasında durdurulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ