Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sosyal Güvenlik Memur Memur ve memur emeklisinin zam oranı açıklanıyor - Sosyal Güvenlik Haberleri

        4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 2022-2023 yıllarını kapsayan 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında bugün düzenlenecek toplantıda, kamu görevlilerinin geneline ilişkin toplu sözleşme müzakerelerinin sonuçlarının yarın saat 14:30'da açıklanacağı kaydedildi.

        Memurların maaş ve memur emeklisinin aylıklarına gelecek iki yılda yapılacak zam miktarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 2 Ağustos'ta başlamıştı.

        Görüşmelerin geride kalan bölümünde Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'in taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebine karşılık, hükümet, 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklifinde bulunmuştu.

        REKLAM

        Hükümetin bu teklifini yetersiz bulan memur sendikalarının yeni teklif beklediklerini açıklamıştı.

        BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dün yaptığı açıklamayla yapılan görüşmelerin sonuçlarının yarın 14.30'da düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna duyurulacağını bildirdi. Açıklamada "Bakanımız Sayın Vedat Bilgin Başkanlığında, “2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri” kapsamında düzenlenecek toplantıda kamu görevlilerinin geneline ilişkin toplu sözleşme müzakerelerinin sonucu açıklanacak" ifadeleri yer aldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ