Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık PAZAR ZİRVESİ | Son dakika: Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'dan bankalarla ilk temas! - Para Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimindeki banka genel müdürleri ile çevrim içi toplantı yaptı.

        AA’nın edindiği bilgiye göre toplantıda karşılıklı genel ekonomik değerlendirmeler ele alındı ve fikir alışverişinde bulunuldu. AA muhabirine faydalı bir görüşmenin gerçekleştiğini ifade eden üst düzey bankacılar, piyasaya müdahale edilmeyeceği ve piyasaların kendi içinde hareket edeceği izleniminin edinildiği aktardı. Para Politikası Kurulu'nun daha önce açıklanan takviminde toplanacağının ve toplantıyı öne çekme gibi bir durumun söz konusu olmadığının ifade edildiğini bildiren kaynaklar, bankacılık sektörünün TCMB Başkanı Kavcıoğlu ve TCMB'nin uygulayacağı para politikalarına destek vereceğini dile getirdi.

        CUMARTESİ GÜNÜ YENİ BAŞKAN ATANDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son bir kaç ayda 875 baz puan faiz artışına giden Naci Ağbal'ı Merkez Bankası (TCMB) başkanlığı görevinden alırken, yerine Profesör Doktor Şahap Kavcıoğlu'yu atadı. Görevden alma ve atama Cumhurbaşkanlığı Kararı ile gerçekleşti. Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan karar, TCMB'nin politika faizini beklentilerin üzerinde artışla yüzde 19'a çıkarmasından iki gün sonra geldi.

        TCMB’nin yeni Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş (Ekranda) ile de görüştü

        Hafta başında piyasaların nasıl açılacağı merak edilirken TCMB’nin yeni Başkanı Kavcıoğlu banka genel müdürlerinin nabzını tuttu.

        Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu

        Kavcıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TBB yönetimindeki banka genel müdürleriyle çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Paydaşlarımıza verdikleri destekler için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

        Paylaşımda yer verilen fotoğrafta, Kavcıoğlu'nun çevrim içi yapılan toplantıya TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın ile birlikte katıldığı görüldü.

        REKLAM
         Merkez Bankası Başkanı değişti
        Merkez Bankası Başkanı değişti Haberi Görüntüle

        Kavcıoğlu, Twitter'da bugünkü ilk paylaşımında da "TCMB Başkanı olarak görevimize başladık. Rabbim, ülkemize ve aziz milletimize güzel hizmetlerde bulunmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

         TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan ilk mesaj
        TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan ilk mesaj Haberi Görüntüle
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ