Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Spor dünyasından son dakika corona virüs haberleri - HABERLER - Diğer Haberleri
        1
        2

        ŞAMPİYONLAR LİGİ VE AVRUPA LİGİ DURACAK

        Marca'nın haberine göre; UEFA, bugün Avrupa Ligi maçlarının tamamlanmasının ardından Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin askıya alınacağını açıklayacak.

        3

        UEFA'DAN KORONAVİRÜS KARARI!

        UEFA, koronavirüs nedeniyle EURO 2020 dahil tüm organizasyonları (yerel ve uluslararası) görüşmek için 55 üye federasyonu 17 Mart'ta video konferansa davet etti.

        4

        LEICESTER CITY'DEN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

        İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City'de Teknik Direktör Brendan Rogers açıklamalarda bulundu. Rogers, "Birkaç oyuncumuzda koronavirüs belirtileri mevcut ve bu oyuncular şu anda karantina altında" ifadelerini kullandı. Leicester City'de milli futbolcu Çağlar Söyüncü de forma giyiyor

        5

        REAL MADRID'DE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

        Real Madrid basketbol takımında bir kişide koronavirüs tespit edildi.

        6

        Futbol ve basketbol takımlarının aynı alanda çalışmalarını yaptığı için iki takımın karantinaya alındığı belirtiliyor.

        7

        PREMİER LİG'DE KORONAVİRÜS TEHLİKESİ

        İngiliz basınından The Telegraph'ın haberine göre; Premier Lig'de mücadele eden bir takımın 3 oyuncusunda koronavirüs salgını belirtileri ortaya çıktı. Gelişmenin ardından tüm takımdan test örneği alınarak kulübün karantinaya alındığı ifade edildi. Test sonuçları ise yarın çıkacak.

        8

        LA LIGA ASKIYA ALINDI

        İspanya'da La Liga yönetimi, futbolda 1. ve 2. Lig karşılaşmalarını yeni tip koronavirüs nedeniyle askıya aldı.

        9

        NBA MAÇLARI İPTAL EDİLDİ

        NBA'de bir oyuncunun Koronavirüs’e yakalanmasının ardından maçlar süresiz olarak iptal edildi.

        10

        FENERBAHÇE'DE KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

        Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan koronavirüs (Covid-19) için Fenerbahçe Kulübü'nde de önlemler alınmaya başlandı. Sarı-lacivertli futbol takımının Samandıra Can Bartu Tesisleri, dezenfektasyonlar ile temizlenirken uygulamanın kulübün bütün tesislerinde yapılacağı bildirildi

        11

        NBA'de Utah Jazz forması giyen Rudy Gobert'in yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testleri pozitif çıktı.

        12

        Yaşanan gelişmenin ardından NBA'den yazılı bir açıklama yapılarak tüm maçların ikinci bir bildirime kadar iptal edildiği belirtildi.

        13

        NBA'in açıklamasında oyuncu ismine yer verilmezken, bildirim Utah Jazz ile Oklahoma City Thunder arasında oynanacak maça kısa bir süre kala geldi. Test sonucu pozitif çıkan oyuncunun o sırada sahada olmadığı vurgulandı.

        14

        KORONAVİRÜSLE DALGA GEÇMİŞTİ

        Fransız yıldız Rudy Gobert, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısında insanların koronavirüs korkusuyla alay etmişti.

        15

        Gobert, basın toplantısının sonunda masada bulunan mikrofon ve ses cihazlarını tek tek elleyerek gülmüştü.

        16

        MERİH'İN TAKIM ARKADAŞI DA YAKALANDI

        Milli futbolcu Merih Demiral'ın da forma giydiği Juventus'ta koronavirüs paniği yaşanıyor.

        17

        İtalya'da salgın ciddi bir şekilde yayılırken, Torino ekibi Juventus da oyuncularından Daniele Rugani'nin koronavirüse yakalandığını duyurdu.

        18

        Dünyaca ünlü kulübün açıklamasında, oyuncuyla temasa geçenlerin gözetimi de dahil olmak üzere, yasaların gerektirdiği tüm izolasyon prosedürlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

        19

        İRAN'DA TÜM SPOR FAALİYETLERİ DURDU

        İran'da ölümlere yol açan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 20 Nisan'a kadar tüm spor faaliyetleri iptal edildi.

        20

        Ülke basınında yer alan haberlere göre, İran Koronavirüs Komisyonu ve Spor ve Gençlik Bakanlığı ortak kararınca 1. Futbol Ligi dahil olmak üzere, bütün spor organizasyonları durduruldu. İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilen Kovid-19 nedeniyle şimdiye kadar 354 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 9 bine ulaştı.

        21

        GÜREŞ ELEMELERİ ERTELENDİ

        Güreşte Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyatları Dünya Elemeleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi.

        22

        Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 19-22 Mart'ta yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri de ertelenmişti.

        23

        MOTOGP'DE ARJANTİN AYAĞI ERTELENDİ

        2020 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın Arjantin'de düzenlenmesi planlanan 4. ayağı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi. Daha önce 6-8 Mart'ta Katar'da düzenlenmesi planlanan 2020 sezonu açılış etabı iptal edilmiş, 22 Mart'ta koşulması planlanan Tayland Grand Prix'si ile 3 Nisan'da yapılması beklenen ABD Grand Prix'si ertelenmişti.

        24

        Teniste Fed Kupası finalleri ve play-off karşılaşmaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelendi. Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada 14-19 Nisan'da Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Laszlo Papp Spor Salonu'nda düzenlenmesi planlanan Fed Kupası finallerinin koronavirüs yüzünden artan sağlık endişeleri sebebiyle ertelendiği duyuruldu.

        25

        İtalya'da hızla yayılan koronavirüs Juventus oyuncularından Daniele Rugani'de de görülmüştü. Yaşanan gelişmelerin ardından Juventus'un dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo İtalya'ya dönmeyeceğini kulübüne bildirdi.

        26

        Basketbolda THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası maçları, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bir süreliğine askıya alındı.

        27

        Brezilya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Güney Amerika Futbol Federasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen 2022 Dünya Kupası elemelerinde milli takımın, 27 Mart'ta konuk edeceği Bolivya ve 31 Mart'ta deplasmanda Peru ile yapacağı karşılaşmaların, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

        28

        Dünyada gerçekleşen koronavirüs salgını dolayısıyla birçok spor organizasyonu askıya alınırken, Uluslararası Basketbol Federasyonu'ndan da (FIBA) bir açıklama geldi. FIBA yaptığı açıklamada 13 Mart’tan itibaren geçerli olacak şekilde, Kadınlar EuroLeague, Basketbol Şampiyonlar Ligi, FIBA Europe Cup gibi organizasyonları durdurduğunu açıkladı.

        29

        Bu akşam EuroLeague'de Valencia ile karşılaşacak olan Anadolu Efes, karşılaşma öncesi kampı iptal edip oyuncularını evlerine yolladı. Valencia'da Anadolu Efes maçı öncesi son idmanını iptal etti ve dönüş için İspanya'dan özel uçağını çağırdı.

        30

        SÜPER LİG'DE STATLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

        Süper Lig'in 26. haftasında yarın oynanacak MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması öncesi, ev sahibi ekibin stadı Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince dezenfekte edildi.

        31

        MCLAREN AVUSTRALYA'DAN ÇEKİLDİ

        McLaren, bir personelinde koronavirüs tespit edilmesi nedeniyle Avustralya GP'den çekildiğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ