Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Spor dünyasından unutulmaz açıklamalar - SPOR HABERLERİ - Futbol Haberleri
        1

        Roberto Carlos: "Ronaldo benim arkadaşım değil. O hiç sahip olmadığım kardeşim. 17 yaşından beri en iyi arkadaşım. Ronaldo'yla hayatımdaki diğer tüm kadınlardan daha çok yattım."

        2

        Pato: "Milan'a 17 yaşında transfer oldum. Ronaldo bana bir Playboy dergisi verip, 'Ya benim grubumda olursun, ya da Kaka'nın dindar grubunda.' dedi."

        3

        Hagi: "Barcelona'da oynarken şatoda yaşıyordum ama Galatasaray'da daha mutluydum."

        4

        Samuel Eto'o: "Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Galatasaray'ın oyuncusu olsaydım biliyorum ki Antalyaspor'da attığımın üç katını atmış olacaktım"

        5

        Aatıf Chahechouhe: "Soyadımı doğru yazabilmek için yıllarca uğraştım. Ne anlama geldiğini de hâlâ bilmiyorum."

        6

        Yılmaz Vural: "Galatasaray'ın başına geçeyim, 50 binden az taraftara oynamam. Bunun garantisini veriyorum. Sosyal medyaya bakın; Galatasaray taraftarı takımın başında en çok beni görmek istiyor. Yabancıların şeyinde boncuk mu var? Prandelli'den daha iyi hocayım. Ondan daha iyi eğitim aldım"

        7

        "Bir yıldız futbolcunun kafasını tekmeleyen savunmacıya çok az rastlanır. Maalesef Servet gibi kazmalar futbolcu oluyor" Maradona'dan, Agüero'nun kafasına tekme atan Servet Çetin'e...

        8

        Suat Kaya: UEFA Kupası'ndan artık bıktık. Zaman zaman toplantılara çağırıyorlar. Hiç gitmedim toplantılara da. 17 Mayıs tamam da üzerinden 20 sene geçti. Buraya bakmak lazım. Türk futbolu sadece Marmara bölgesinden ibaret değil. Aşağıda Hakkari, yukarıda Iğdır, bu tarafa gelin Edirne'ye kadar, eğer bu 7 coğrafyada sağlam çalışmıyorsanız daha çok konuşuruz 20 yıl önceki zaferi.

        9

        Diego Armando Maradona: "Hagi'nin oynadığı futbolu özlüyorum."

        10

        Arda Turan: "Şimdi Burak'ın yanında Selçuk'un yanında bizim tipimizin konuşulacak hali yok."

        11

        Serhat Akın: Werner Lorant, Ortega'yı oynatmıyordu, kafayı yiyordum. Lorant'a gidip 'İstersen beni oynatma, Ortega'yı oynat' dedim. Ortega bu, bu adam sahada dursa, sahada mezarı olsa insan oradan geçerken tereddüt eder, 'Burada Ortega yatıyor' diye.

        12

        Arda Turan: "Falcao, ceza sahasında uçan sinek görse, onu bile yakalayıp kaleye atıyor."

        22

        Sabri Sarıoğlu: "Hakemlere karşı hırçındım. Annemin eleştirileri sayesinde 2-3 senedir düzeldim"

        23

        Pep Guardiola: ''En büyük amacım Messi'yi dünyanın en iyi futbolcusu yapmaktı, ama o beni dünyanın en iyi hocası yaptı. "

        24

        Felipe Melo: "Forma numarası sorun değil ama önemli ise eğer 3 numaralı forma ile Bülent Korkmaz gibi burada efsane olmak istiyorum."

        28

        Cristiano Ronaldo ''Messi zeki, İbrahimoviç güçlü, Beckham yakışıklı diye seviliyorlar. Ben ise sevilmiyorum çünkü bunların hepsi bende var. "

        29

        Sasa Ilic: "Kariyerimdeki en büyük hata Galatasaray'dan ayrılmaktı. O zaman menajerim bana Galatasaray'ın beni istemediğini söyledi... Ben de bu yüzden ayrılmak zorunda kaldım. Fakat daha sonra öğrendim ki bu doğru değilmiş. Menajerimin kurbanı oldum"

        30

        Mario Balotelli: ''Futbol mu daha güzel kızlar mı diye sorsalar hiç düşünmeden futbol derim ama biraz düşünürsem eğer kızlar derim. "

        34

        Javier Hernandez: ''Evet hristiyan olabilirim ama örnek aldığım tek insan Hz.Muhammed (sav)'dir. "

        35

        Fatih Terim: "Kendini Galatasaray'a adamış ve bu ailenin ferdi olmaktan her zaman gurur duymuş birinin Galatasaray'dan vazgeçeceğine inanmak gerçek dışıdır."

        36

        Christian Abbiati: "Ne olduysa üç dakikada oldu. Hayatımın şokunu yaşadım. Galatasaray sanki uzaydan gelmiş gibiydi." (3-2'lik GS-Milan maçı için.)

        37

        Manuel Fernandes: ''Portekiz ve İspanyolların pasla, Türklerin ise kalbi ile oynadığı oyunun adıdır futbol. "

        38

        Lionel Messi: ''Ronaldo mu yoksa sen mi diye soranlara, Ronaldinho'nun hala hayatta oldugunu söyleyip konuyu kapatıyorum. ''

        39

        Eto'o: ''Çok büyük hocalarla çalıştım ama Mourinho gibi başka bir karakter yok. O etrafınızdayken asla sıkılmazsınız ve ondan 1 tane var.''

        40

        Mario Balotelli: ''İtalya milli takımında oynamaktan daha da güzel bir şey varsa o da Pirlo gibi bir sihirbazla aynı takımda oynamaktır... "

        41

        Slaven Bilic: ''Dünyayı tek başıma kurtaramayacağımı gayet iyi biliyorum. Ancak haksızlığa karşı hep ön saflarda olacağım.''

        42

        Slaven Bilic: "Kadınlara büyük saygı duyuyorum ama futbol onlardan daha güzel."

        46

        Gheorghe Hagi: "Ben Galatasaray'a gelmekle kalmadım, Galatasaraylı oldum. Galatasaray'ı hissetmeye başladığım gün, imzasını kalbime attım."

        47

        Jurgen Klopp: ''Marco Reus, Messi ve Ronaldo kalitesinde bir futbolcu dediğimde insanlar bana gülmüştüler. Şimdi ise saygı duyuyorlar. "

        48

        Philipp Lahm: ''Beni bu sezon sık sık maç yapmak değil de sık sık kupa kaldırmak yordu... "

        52

        Moussa Sow: "Bu akşam neden kadroda olmadığımı bilmiyorum ama elhamdülillah Fenerbahçe'yi çok seviyorum."

        53

        Luis Suarez: "Daha 4 sene öncesine kadar Play Station'da sırf Gerrard'ı kontrol etmek için Liverpool'u seçerdim, şimdi beraber oynuyorum."

        54

        Arsene Wenger: ''Taraftarımızdan tek isteğim, Türk bayrağına karşı saygılı olsunlar yeter, çünkü Türkler bayrakları için canını verirler. "

        55

        Tolga Zengin: ''Maçtan sonra neden sevinmedin diyenlere; Ben o kulübe 17 senemi verdim kimse zil takıp oynamamı beklemesin. "

        56

        "Artık özel değilsin, artık özel değilsin." Manchester United taraftarlarının Jose Mourinho tezahüratı.

        57

        Fatih Terim, İngilizce düzenliği basın toplantısında "But what can i do sometimes, its the football, that's the football. But anyway now in the tabela (Türkçe tabela) we have to seen the situation. Now we second position and one point more. I dont want see the back i want to see the front..." ( Bazen ne yapabilirim ki... Bu futbol. Her ne olursa olsun tabelada durumu görüyoruz. Bir puan ileride ve ikinci sıradayız. Artık geriyi görmek istemiyorum. İleriyi görmek istiyorum.)diye konuştu...

        58

        Ali Tandoğan: "Ben Brezilya Milli takımı'nda oynuyor muyum?" (Aurelio'nun Türk Milli Takımı'nda oynamasına yaptığı yorum)

        59

        "Hayatta iki şeyden çekiyoruz. Bir Mahmut Hoca bir de Trabzonspor" Kemal Sunal ("Hababam Sınıfı Uyanıyor" filminden)

        60

        "Şota ve Arçil’i getirdik. Bunlar 6 ay önce bizde kiralık oynamışlar ve çok gol atmışlardı. Biz de düşünmeden aldık. Ama kötü oynuyorlardı. Artık 4. maça geldik. Biz önde oturuyoruz. Arkadan biri bağırıyor. 'Ha bu yönetim ne kadar geri zekalıdır. Aynı adamlardan iki tane almış' diye." Faruk Özak (Trabzonspor Kulübü Eski Başkanı)

        61

        Ali Eren: "Recep ağabey en kazması sendin" Recep Çetin: "Sen gölgene bile tekme atıyordun"

        62

        "Biz bu Bolton'ı orada yeneriz" (Beşiktaşlı bir yöneticinin, tek maçlı sistemi bilmeyip, Bolton'a karşı kaybedilen UEFA kupası grup maçı sonrası söylediği söz) Ertesi hafta Beşiktaş taraftarı da basketbol maçında pankart açtı; "Yönetim Bolton'a otobüs kaldır"

        63

        "Sparta Prag'ı Sparta'da yeneceğiz" Ümit Özat

        64

        Sunucu: "Sergen, 18 yaşından küçüklerin de iddaa oynadığı görülüyor, onlara ne söylemek istersin?" Sergen Yalçın: "Almanya Ligi'nden uzak dursunlar çok sürpriz oluyor."

        65

        Gazeteci: "Takım yorgun muydu?" Mourinho: "Yorgun? Günde 15 saat çalışıp ayda birkaç yüz euro kazanıp evine dönen baba yorgun olur. Biz değil"

        66

        "Hiçbir kuvvet beni bu stadda 25.000 kişi olduğuna inandıramaz! Dida'yı bir kere bile duyamadım" Galatasaray mağlubiyeti sonrası Milan kaptanı Paolo Maldini'nin sözleri...

        67

        Pele'den Maradona'ya: "Allah vergisi bir yeteneği var. Bu yüzden hep şanslı oldu. Hayatında tüm olan bitene rağmen hala onunla kontrat imzalayan insanlar var. Eğer bu insanlar daha bilinçli olsalardı bunu yapmazlardı" Maradona'dan Pele'ye: "Pele kimin umurunda. O artık bir müzeye ait"

        68

        "Eğer bir takım küme düşerse futbolcular gider, adamlar kalır" Pavel Nedved

        69

        Spiker: "Hükümet yetkililerinin futbolla ilgili olması konusunda ne düşünüyorsunuz?" Amokachi: "Çok normal, ikimiz de trübünlere oynuyoruz"

        73

        "Ben NBA'in en iyi Amerikan futbolcusuyum ve 12 yıldır da NBA'deki en seksi 2.20'lik oyuncuyum" Shaquille O'Neal

        74

        "Boca es mi religion, Maradona es mi dios, La Bombonera es mi iglesia" (Dinim Boca, Tanrım Maradona, Mabedim La Bombonera) Boca Juniors'un Stadyumu La Bombonera'nın giriş kapısında yazan cümle

        75

        "Bazen Michael Jordan o kadar güzel oynardı ki onu savunmaya calışmak yerine potayı güzel gören bi yerden Jordan'ın yapacağı şeyi izlemeyi seçiyodum, çünkü ertesi gün herkes o hareketten bahsederken tam anlamıyla görememiş olmak beni çıldırtıyordu" Magic Johnson

        76

        "Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı..." Michael Jordan

        77

        "Futboldaki 21 yıllık yaşantımda, hiçbir zaman buna benzer bir ortam görmedim. Yunanlılar Türklerin parmak uçlarına bile gelemezler" Sevilla Başkanı Jose Maria Del Nido (Kadıköy'deki Fenerbahçe maçı sonrası...)

        78

        "Herkes bir gün Michael Jordan olmak istiyor. Ben ise her gün Michael Jordan olmak zorundayım" Michael Jordan

        88

        Mourinho'dan, o dönem Chelsea forması giyen Del Horno'nun oyundan atılmasına neden olan Lionel Messi'ye: "Barcelona, muhteşem tiyatrolarıyla bir kültür kenti. Bu çocuk da artistliği iyi öğrenmiş"

        89

        "Rooney'i abartmayın, medya pohpohluyor, çok fazla çekinilecek bir oyuncu değil" Rooney'nin hat-trick yaptığı 28 Eylül 2004'teki Manchester United - Fenerbahçe maçı öncesi Ziya Şengül'ün yorumu

        90

        "Köpekler istedi diye atlar ölmez" Mircea Lucescu

        94

        "Bizim taraftarımız asla Galatasaray taraftarı gibi olamaz. Kimse böyle bir taraftar grubu önünde oynamak istemez" Javier Irureta - Deportivo La Coruna

        95

        "Kezman benim gibi... Ben de çok top oynamak istiyorum ama halim yok. Kezman da öyle... O da çok istiyor oynamak ama oynayamıyor. Geliyor, gidemiyor. Ben de geliyordum, gidemiyordum" Sinan Engin

        96

        "Benim için kültür, Marco van Basten'i seyretmektir." Diego Armando Maradona

        97

        "Benim oynadığım dönemde Trabzonspor'a karşı korner kazandığımızda gol atmış gibi sevinirdik" Rıdvan Dilmen

        98

        "Ben bir teknik direktörüm. Harry Potter değil. Harry büyücüdür. Ama gerçekte büyü diye bir şey yoktur. Büyü düş, futbol ise gerçektir" Jose Mourinho

        99

        Bir maça geç geldiğinde muhabirlerden birisinin neden geç geldiğini sorması üzerine Charles Barkley'nin yanıtı: "Maçlar dizilerimle çakışıyor"

        106

        "Hakemleri dinlemem. Benden daha az para kazanan kimseyi dinlemem" Charles Barkley

        107

        "Ahlaka dair bildigim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi" Albert Camus

        108

        "Bugüne kadar 1600 maça çıktım ama şahsen kimin şampiyon olacağını bilmiyorum. Eğer Nani bunu biliyorsa benden 1600 kez daha akıllıdır" Arsenal Menajeri Arsene Wenger'den, Manchester United'ın Portekizli futbolcusu Nani'nin şampiyonluk tahminine verdiği yanıt!

        109

        "Hagi sana 40 metreden bir çakar; nereye koyacağını bilemezsin o istatistikleri" Metin Türel

        110

        "Beni durdurmak için tabancaya ihtiyaç duyarlardı. Ama Messi’yi durdurmak için makineli tüfeğe ihtiyaç var" Hristo Stoichkov

        111

        "Onu durdurabilmenin tek yolu stadyumun ışıklarını kapatmaktır" Claudio Ranieri'nin, o dönem İnter forması giyen Adriano için yorumu...

        112

        "Onun topla yaptıklarını ben portakalla yaparım" Zlatan Ibrahimovic'ten John Carew'e...

        113

        "Takımı kaybettiğinde ağlamayan futbolcu, yıldız olamaz" Gheorghe Hagi

        114

        "Fenerbahçeli sevenlerim kesinlikle üzülmesinler, ben hiç bir zaman Revivo kadar profesyonel olamam. Bu kulübü, bu taraftarı gördükten sonra önüme altından halı da serseler Galatasaray'a gitmem. İstesem de yapamam, kendime yakiıştıramam bunu" Milan Rapaic

        115

        "Fenerbahçe bizi, kalesinde Alex veya Anelka olup da yenene kadar ezeli rekabet bitmiştir" Sergen Yalçın

        116

        Gökmen Özdenak: "Biraz daha geliştirmen lazım son vuruşlarını."

        Necati Ateş: "Abi biz senin penaltı atıp Ritz Carlton'da turist vurduğunu da biliriz."

        117

        "Eğer Pep bana, Cam Nou'nun 3. katından aşağı atlamamı söyleseydi, kendi kendime 'Aşağıda güzel bir şeyler olsa gerek' derdim" Dani Alves

        118

        "Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz" İslam Çupi

        119

        "Yıldızlarla çalışmak zor değildir. Zor olan daha az yetenekli olup kendisini yıldız sananlarla çalışmaktır" Guus Hiddink

        120

        "Büyük takımlar aldıkları kupalarla, küçük takımlar büyük takımlara karşı aldıkları skorlarla övünürler" Michel Platini

        124

        "Gol makinesi diye aldık çamaşır makinesi çıktı" Mehmet Ali Yılmaz'ın Kevin Campbell hakkındaki yorumu

        125

        "Burada kendini Papa zanneden biri var herkes ona inanıyor, Napolyon zanneden biri var ona da inanıyorlar, ama ben Maradona'yım dediğimde kimse inanmıyor" Diego Armando Maradona

        126

        "Hayatla ilgili her şeyi Baba filminde bulabilirsiniz, futbolla ilgili her şeyi ise bir derbide" Graeme Souness

        127

        "Sarı-Kırmızılı renklere küçükten beri hayrandım. Galatasaray İzmir'e geldiğinde okuldan kaçar, maça giderdim. Bence Galatasaraylılık din gibi, mezhep gibi yerleşmiş, köklü bir inançtır. Galatasaray'ı işte bunun için tercih eder ve Galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım" Metin Oktay

        128

        "Recep uyuma Madida'ya sahip çık" Beşiktaş'ın eski futbolcularından Fani Madida'ya, rakip defans oyuncusunun yaptıgı sert faulden sonra Beşiktaş taraftarının Recep Çetin'e hitaben yaptığı tezahürat!

        129

        "Çok gençtim. Her kulüp peşimdeydi. Ciddi ciddi Beşiktaş'a gidiyordum. Korktum. Heybetinden çekindim. Baba Hakkı'nın olduğu yerde belki elim ayağım birbirine dolanır dedim ve Beşiktaşlı olmaktan vazgeçtim" Lefter Küçükandonyadis

        130

        "Herkes kendine pahalı arabalar,yatlar alırken, ben bugün Livorno forması aldım" Cristiano Lucarelli

        131

        "Karısını aldatan, bunu itiraf edecek yüreği olmayan ve pencereden kaçıp giden bir koca gibiydi" Inter Başkanı Massimo Moratti'den Jose Mourinho'nun ayrılığı için yaptığı yorum...

        132

        "Aslında her şeyden biraz var Türk futbolunda. Ama hiçbir şey tam yok" Frank Rijkaard

        133

        "Eğer ben Amerika'da doğmuş olsaydım, herhalde bu cüsseyle ya basketçi, ya da Amerikan futbolcusu olurdum. Tanrıya şükür ki Jamaikalıyım ve atletizm yapıyorum" Usain Bolt

        134

        Tigana'nın "Sergen'i Platini'ye benzetiyorum" sözü üzerine Sergen Yalçın: "Hocam doğru söylemiş"

        135

        "Futbol istatistikleri mini eteğe benzer. Birçok şeyi gösterir ancak asıl merak edileni göstermez." - Sir Alex Ferguson

        139

        "Yenilmek kolay, yenmek olay" - Fatih Terim

        140

        "Bazı insanlar futbolun ölüm-kalım meselesi olduğuna inanırlar. Sizi temin ederim ki, bundan çok daha fazlasıdır." - Brain Clough

        141

        Sinisa Mihajlovic: "Mourinho ile futbol konuşmam. Futbol oynamamış birinin bazı şeyleri anlamasını beklememeli" Jose Mourinho: "Jokey olmak için önce at mı olmak gerekir?"

        145

        "1969'da içkiyi ve kadınları bıraktım. Hayatımda geçirdiğim en berbat 20 dakikaydı" - George Best

        146

        "Futbol 90 dakika süren ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur" - Gary Lineker

        147

        "Arsenal ile hazırlık maçı yapacaktık. Maçtan evvel gittim Arsene Wenger'e, 'Çıkar tam kadronu da güçlerimizi görelim' dedim. Tam kadro çıktılar, 4 tane attık" Hikmet Karaman'dan Arsene Wenger'e... (2001 yılında Kocaelispor'un Arsenal'ı 4-1 yendiği hazırlık maçı öncesi)

        148

        "Livorno'yu eşimden daha çok sevdiğimi söylüyorlar. Bu kesinlikle yanlış. Eşimi de en az Livorno kadar seviyorum." - Lucarelli

        149

        "Biz futbolun sahte dünyasının içindeyiz. Bu tamamen düzmece bir dünya. Bizlere, basit bir oyun oynamamız için milyon dolarlar veriyorlar, ama biz sadece sistemin devam etmesi için kendini satan köleleriz. Ben sadece futbolcu Almeyda değilim. Ben bir babayım, bir insanım, bir çiftçiyim... Ve futbolun içinde kaldığım her gün gerçek Almeyda'dan uzaklaşıp kişiliğimi yitiriyorum." - Jesus Almeyda

        150

        "Birinciysen birincisindir, ikinciysen hiçbir şey." - Bill Shankly

        151

        "Liverpool şehrinin iki büyük takımı var... Biri Liverpool, diğeri de Liverpool'un yedekleri." - Bill Shankly

        152

        "Normal şartlar altında Porto şampiyon olacaktır; anormal şartlar altında, Porto yine şampiyon olacaktır" - Jose Mourinho

        153

        "Galatasaray'ı sevmeyen ölsün" Ali Tanrıyar (Eski Galatasaray Başkanı)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ