Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi play off turundaki rakibi Atromitos'u tanıyalım - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM | SÜLEYMAN TETİK

        Yunanistan Süper Lig'inde boy gösteren Atromitos, geçtiğimiz sezon ligi 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi bileti aldı.

        2

        Yunan ekibi bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan başladı ve bu turda AIK Stockholm'ü eleyerek Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

        3

        Atromitos, maçlarını Atina'da bulunan 10 bin kapasiteli Peristeri Stadyumu'nda oynuyor.

        7

        Fenerbahçe eşleşmesini de değerlendiren Katia, turun zorlu geçeceğini fakat Fenerbahçe ile eşleştiklerine sevindiğini belirtti.

        8

        Takımın en önemli gol silahı, geçen sezon 13 gol kaydeden 29 yaşındaki İtalyan futbolcu Stefano Napoleoni...

        9

        Başkent ekibinin bu sezon gol yollarındaki en etkili isimlerinden bir tanesi de bir dönem Liverpool forması da giyen yeni transfer Anthony Le Tallec olacak. Valenciennes'ten transfer edilen 31 yaşındaki golcü oyuncu geçtiğimiz sezon Fransa 2. Ligi'nde 13 gol kaydetti.

        10

        Takımın bir diğer önemli ismi ise bir dönem Türkiye'de Orduspor formasıyla tanıdığımız Arjantinli Javier Umbides. Tangocu Atromitos'ta 10 numaralı formayı giyiyor.

        11

        Atromitos'un iç sahadaki en büyük destekçisi ise, Yunanistan'ın ateşli taraftar gruplarından olan Fentagin

        12

        Atromitos'un toplam değeri 12,00 milyon Euro... Takımın en pahalı futbolcusu (1,50 milyon €) İtalyan golcü Stefano Napoleoni

        16

        Fenerbahçe'nin hocası Vitor Pereira, 6 ay görev yaptığı Olympiakos'un başında Atromitos ile bir kez karşılaştı ve rakibini 2-1'lik skorla mağlup etti.

        17

        Yunanca Atromitos kelimesi, Türkçe'de 'Edremit' anlamına geliyor. Kulüp, 1923 yılında Atina'da, Balıkesir'in Edremit ilçesinden göç eden Rumlar tarafından kuruldu.

        18

        Atromitos, UEFA Avrupa Ligi gruplarında bu güne dek mücadele etme fırsatı yakalayamadı

        19

        4.Kez üst üste UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde boy gösteren Atromitos, daha önce üç kez ön eleme oynadığı bu turnuvada sırasıyla FK Sarajevo, AZ Alkmaar ve Newcastle United'a elenerek grup vizesi alamadı.

        20

        Yunan ekibi geçtiğimiz haftalarda Medipol Başakşehir ile hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ