Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Liverpool Sevilla maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta canlı izlenecek? UEFA final maçı - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Son iki sezonun şampiyonu Sevilla, bir kez daha aday olduğu UEFA Avrupa Ligi'nin finaline çıkmayı başardı. Finalde İngiliz ekibi Liverpool ile karşılaşacak olan Sevilla, bu kupayı da alıp UEFAAvrupa Ligi'ndeüçleme yapmak istiyor. Peki Jurgen Klopp'un ekibi Liverpool'un Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? İşte maç hakkında detaylar..

        Eski adı UEFA Kupası, yeni adı UEFA Avrupa Ligi olan organizasyonda Sevilla 5, Liverpool 4. kez kupayı almaya çalışacak. Sevilla, yine hedefe ulaşırsa üst üste 3 kez bu başarıyı elde eden ilk kulüp olacak. Ada ekibi mutlu sona ulaşırsa Jürgen Klopp, Liverpool’daki ilk sezonunu kupayla taçlandıracak.

        LİVERPOOL-SEVİLLA MAÇI HANGİ KANALDA, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        UEFA Avrupa Ligi Finalkarşılaşması olan ve Liverpool-Sevillamaçı, 18Mayıs Çarşambagünü, saat 21:45'te TRT 1 kanalından canlı olarakizlenebilecek. Maçın hakemi İsveç Futbol Federasyonundan Jonas Eriksson olurken, yardımcılıklarını Mathias Klaseniusve Daniel Warnmark üstlenecek.

        LİVERPOOL'UN GOL GİRİŞİMİ DAHA FAZLA

        Maç öncesi istatistiklerde Liverpool'un Sevilla'ya göre daha üstün olduğu gözlerden kaçmıyor. UEFA Avrupa Ligi'nin 2015/2016 istatistiklerine göre Liverpool, rakip fileleri turnuva boyunca 18 kez havalandırırken, Sevilla 14 gol ile bu başarının biraz altında kalıyor.

        Gol yollarında da üstünlüğünü ortaya koyan Liverpool, toplamda 235 gol girişiminde bulunmuş, buna karşılık Sevilla sadece 102 gol girişimi ile İngiliz ekibinin bayağı gerisinde kalmıştır.

        Liverpool için bu pozisyonların 87 adeti kaleyi bulurken, Sevilla için sadece 38'i bu istatistiği yakalamıştır. AyrıcaLiverpool'da kaleyi bulmayan şutların sayısı 84, Sevilla'da ise 36'dır.

        SEVİLLA DAHA CENTİLMEN

        Sevilla ile Liverpool'u karşılaştırdığımızda ise Liverpool'un biraz daha sert bir futbol oynadığı düşünülebilir. Turnuva boyunca 186 faul yapan Liverpool'un, rakibi Sevilla'nın işlediği 106 faul sayısı düşünülürsedaha agresif bir oyun tutumu içerisinde olduğu söylenebilir.

        Liverpool'un yaptığı faul kadar maruz kaldığı da söylenebilir. Rakibi Sevilla 96 kez faule maruz kalırken, Liverpool 156 kez faule boyun eğmek zorunda kalmıştır.

        PAS YÜZDELERİ LİVERPOOL'U GÖSTERİYOR

        Her iki takımın pas yüzdelerine bakılacak olursa, Liverpool'un 6642 pasın 5891'ini adrese teslim ettiği ve bunun başarı yüzdesinin %88,6 olduğu,

        Sevilla'nın ise 3668 pastan 3143 adetini sorunsuz tamamladığı ve bunun başarı oranın ise %85,6 olduğu ortaya çıkıyor.

        Bu sonuçlar ile Liverpool'un paslaşmada Sevilla'ya göre %3 daha başarılı olduğusöylenebilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ