Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir 4 büyüklere transfer dersi... - Rams Başakşehir Haberleri

        İstanbul BŞB, Mallorca’ya 1.2 milyon Euro bonservis ücreti ödedi. Sarı kırmızılı savunmayı adeta dağıtan Kamerunlu’ya da yıllık 800 bin Euro verecek.

        Yeşil sahalar şike kabusunun gölgesinden uzaklaşıp renklenince doğal olarak herkes yeni transferlere ve takımlarının durumuna göz attı.

        Sezon başında özellikle 4 büyük kulübümüz yaptıkları tranfserlerle dikkat çekti. Bu konuda Galatasaray başı çekti. Cimbom 15 futbolcuyla yollarını ayırıp 11 ismi kadrosuna kattı. Maç başı ücretleri hariç 92 milyon Euro ödeme taahhüdünde bulunan sarı kırmızılı yönetim, şampiyonluk parolasıyla başladığı lige İstanbul BŞB yenilgisiyle başlamanın şokunu yaşadı.

        Olimpiyat Stadı’nda herkes Melo, Ujfalusi, Eboue ve Muslera gibi yıldızları seyretmeyi planlarken galibiyetin mimarı Webo futboluyla hepsini adeta solladı. Eto’o’dan sonra Kamerun Milli Takımı’nın en önemli oyuncusu olan Webo, sarı kırmızılı takımda oynayan futbolcuların yanına dahi yaklaşamayacak bir ücrete İstanbul BŞB’ye transfer oldu.

        Baros 2.8 milyon Euro alıyor

        Servet ve Gökhan’ı zor durumda bırakan, sarı kırmızılı savunmayı hata yapmaya zorlayan ve 1 gol atan Kamerunlu için Mallarco’ya bonservis ücreti olarak 1.2 milyon Euro ödendi. Bu para 3 milyon Euro bonservis bedeli ödenen ve gönderilen Pino’nun 2.5’ta biri, Stancu’ya ödenen 5 milyon Euro bonservisin de 4’te biri oluyor. Webo, İstanbul BŞB’dan yıllık 850 bin Euro alacak. G.Saray’da ise en az maliyete oynayan yabancı ise 1 milyon 850 bin Euro ile Elmander. Milan Baros ise Webo’nun 3 yılda alacağı paranın da fazlasını 1 senede topa dokunmada alıyor; 2.8 milyon Euro…

        İstikrarlı bir oyuncu

        Sarı kırmızılı takım başta olmak üzere çok para harcayarak transfer yapan ve birçoğundan da beklediği verimi alamayan 4 büyüklere İstanbul BŞB’nin Webo tranfseri nasıl bir transfer politikası izleneceği hakkında yol gösterdi. İstanbul BŞB Şube Sorumlusu Kamil Dizar kulübün en pahalı oyuncusu için şunları söyledi: Biz Holosko, İbrahim Akın, İskender, Tum ve Gökhan Ünal’ın yerine sadece 1 futbolcu aldık. 5 golcünün yerine bir tek Webo’yu transfer ettik. Bize istikrarlı biri lazımdı. Webo, Mallorca’da son 3 yılda ortalama 30’un üzerinde maç oynadı. Biz Webo’nun bu oyunuyla transferini çoktan amorte ettik.

        Webo kimdir?

        - Uyruğu: Kamerun

        - Yaş: 29 - Boy: 1.81 m - Kilo: 78 kg

        - Mevkii: Forvet

        - Oynadığı kulüpler: Real Banjul (1999-2000), Nacional 21 maç, 15 gol (2000-02), Leganes 7 maç (2003), Osasuna 114 maç, 20 gol (2003-07), Mallorca 113 maç, 27 gol (2007-2011) - Milli takım: Kamerun 47 maç, 17 gol (2003-)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ