Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Yıldız savaşları! - Futbol Haberleri

        MAHMUT KECİN'İN HABERİ

        HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ

        2008 Avrupa Şampiyonası’nın başlamasına sayılı günler kala heyecan giderek artıyor. Turnuvaya katılacak 16 takım hazırlıklarını son hızıyla sürdürürken futbolseveler de yıldızların sahaya çıkması için artık günleri sayıyor. 7 Haziran’da başlayacak olan dev organizasyon, tüm dünyaya birçok yıldızı bir arada izletme fırsatı sunacak.

        EURO 2008’in en ilginç yönü ise Şampiyonlar Ligi finalinde iki takımı karşılaşan İngiltere’nin bu turnuvaya katılmayacak olması. Eleme Grubu’nun son maçında Wembley’de Hırvatistan’a 3-2 yenilerek büyük bir sürprize imza atan İngilizler, turnuvayı evlerinden izleyecek.

        Portekiz’de düzenlenen son Avrupa Şampiyonası finalinde ev sahibi ekibi 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaşan Yunanistan, tarihinin en büyük zaferine imza atmıştı. Ancak turnuvanın favorisi olarak gösterilen Portekiz, bu kez mutlu sona ulaşmak istiyor. Ve Portekizlilerin en çok güvendiği isim kuşkusuz Cristiano Ronaldo. Premier League’i gol kralı olarak tamamlayan genç yıldızın gözü bu kez Avrupa Şampiyonası’nda.

        İşte 2008 Avrupa Şampiyonası’nda taraftarların şovlarını dört gözle beklediği yıldızlar:

        A GRUBU:

        TÜRKİYE: Fatih Terim’in açıkladığı aday kadro, bir çok kesimden eleştiri alsa da yine taraftarların umutları büyük. Villarreal forması altında harikalar yaratan Nihat Kahveci, EURO 2008’de Türk Milli Takımı’nın en büyük gol umudu olacak. Nihat’ın yanı sıra Fransa’nın Sochaux takımında başarılı bir sezon geçiren Mevlüt Erdinç’in performansı da merakla bekleniyor.

        A Milli Takımımızın kadrosu şöyle:

        Kaleciler: Volkan Demirel (F.Bahçe), Rüştü Reçber(Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzonspor) Savunma: Uğur Boral (F.Bahçe), Servet, Emre, Hakan Balta, Emre Güngör, Sabri (G.Saray), Gökhan Zan, Orta Saha: Aurelio, Colin Kazım (F.Bahçe), Mehmet Topal Ayhan, Arda (G.Saray), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tümer (Larissa), Hamit Altıntop (Bayern Münich), Tuncay (Middlesbrough) Forvet: Gökdeniz (Rubin Kazan, Nihat Kahveci (Villarreal), Semih (F.Bahçe), Mevlüt Erdinç (Sochaux)

        PORTEKİZ: Luiz Felipe Scolari'nin kadrosunda, Caneira (Valencia) ve Maniche'nin (Atletico Madrid) olmaması İspanyolları şaşırttı. Brezilyalı teknik adam, bu oyuncuların yerine Jorge Riberio ve Miguel Veloso'yu kadroya almayı tercih etti.Kadrosunda bir çok önemli oyuncuyu bulunduran Portekiz Milli Takımı’nda tüm Gözler şu anda dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo’nun üzerinde olacak.

        Portekiz'in kadrosu şöyle:

        Kaleciler: Ricardo (Real Betis), Quim (Benfica), Rui Patricio (Sporting Lizbon) Savunma: Bosingwa (FC Porto), Paulo Ferreira (FC Chelsea), Miguel (Valencia), Ricardo Carvalho (FC Chelsea), Pepe (Real Madrid), Bruno Alves (FC Porto), Fernando Meira (VFB Stuttgart), Jorge Ribeiro (Boavista) Orta saha: Miguel Veloso (Sporting Lizbon), Petit (Benfica), Raul Meireles (FC Porto), Deco (FC Barcelona), Joao Moutinho (Sporting Lizbon), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nani (Manchester United), Quaresma (FC Porto), Simao (Atletico Madrid) Forvet: Nuno Gomes (Benfica), Helder Postiga (Panathinaikos), Hugo Almeida (SV Werder Bremen).

        ÇEK CUMHURİYETİ: Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Karel Bruckner, 23 kişilik aday kadroda sürpriz diye nitelendirilebilecek bir isme yer vermedi. Banik Ostrava ve ümit milli takımın forveti Vaclav Sverkos ilk kez A milli takım kadrosuna çağırıldı. Çek Cumhuriyeti, Euro 2008'de, sakatlığı yüzünden sezonu kapatan kaptan Tomas Rosicky'den yoksun mücadele edecek. Çekler’in bu şampiyonadaki en büyük kozu deneyimli golcüleri Jan Koller olacak. 35 yaşındaki tecrübeli futbolcu yaşına rağmen rakip savunmaların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Koller’in yanı sıra Milan Baros da teknik direktör Bruckner’in en çok güvendiği isimler arasında.

        Kaleciler: Blazek (Nurnberg), Cech (Chelsea), Zitka (Anderlecht) Savunma: Grygera (Juventus), Jankulovski, Kadlec (Sparta), Kovac (Spartak Moscow), Pospech (Copenhagen), Rozenhal (Lazio), Sivok (Sparta), Ujfalusi (Fiorentina) Orta saha: Galasek (Nurnberg), Jarolim (Hamburg), Matejovsky (Reading), Plasil (Osasuna), Polak (Anderlecht), Sionko (Copenhagen), Skacel (Hertha Berlin), Vicek (Anderlecht) Forvet: Baros (Portsmouth), Fenin (Eintracht Frankfurt), Koller (Nurnberg), Sverkos (Ostrava).

        İSVİÇRE: EURO 2008’deki rakiplerimizden olan İsviçre’nin kadrosunda üç isim dikkat çekiyor. Bu isimler; Gökhan İnler, Hakan Yakın ve Eren Derdiyok. Kadrosunda üç Türk asıllı oyuncuyu bulunduran İsviçre’de teknik direktör Kuhn Jakob’un en büyük gol silahı her zaman olduğu gibi Alexander Frei olacak.

        İsviçre'nin kadrosu şöyle:

        Kaleciler: Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), Eldin Jakupovic (Grasshoppers), Pascal Zuberbuehler (Neuchatel Xamax) Savunma: Philipp Degen (Borussia Dortmund), Johan Djourou (Arsenal), Stephane Grichting (AJ Auxerre), Stephan Lichtsteiner (Lille OSC), Ludovic Magnin (VfB Stuttgart), Patrick Mueller (Olympique Lyon), Philippe Senderos (Arsenal), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt) Orta saha: Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen), Valon Behrami (Lazio), Ricardo Cabanas (Grasshoppers), Gelson Fernandes (Manchester City), Daniel Gygax (FC Metz), Benjamin Huggel (FC Basel), Gökhan İnler (Udinese Calcio), Johan Vonlanthen (Red Bull Salzburg) Forvet: Eren Derdiyok (FC Basel), Alexander Frei (Borussia Dortmund), Marco Streller (FC Basel), Hakan Yakın (BSC Young Boys).

        B GRUBU:

        AVUSTURYA: Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan Avusturya, bu avantajını kullanmak istiyor. Otoritelerin fazla şans tanımadığı ancak genç ve dinamik bir ekip olan Avusturya’da bir de Türk asıllı oyuncu bulunuyor. Rapid Vien’de forma giyen 28 yaşında Ümit Aktan, Avusturya Milli Takım’nın orta sahasında görev yapacak. Teknik Direktör Josef Hickersberger’in en büyük silahları ise Pogatetz ve Harnik.

        Avusturya'nın kadrosu şöyle:

        Kaleciler: Alexander Manninger (AC Siena), Juergen Macho (AEK Athens), Ramazan Ozcan (TSG 1899 Hoffenheim) Savunma: Gyorgy Garics (Napoli), Ronald Gercaliu (Austria Vienna), Martin Hiden (Kaernten), Markus Katzer (Rapid Vienna), Juergen Patocka (Rapid Vienna), Emmanuel Pogatetz (Middlesbrough), Sebastian Proedl (Sturm Graz), Martin Stranzl (Spartak Moskova) Orta saha: Rene Aufhauser (Salzburg), Christian Fuchs (Mattersburg), Andreas Ivanschitz (Panathinaikos), Ümit Korkmaz (Rapid Vienna), Christoph Leitgeb (Salzburg), Juergen Saeumel (Sturm Graz), Joachim Standfest (Austria Vienna), Ivica Vastic (Linz) Forvet: Erwin Hoffer (Rapid Vienna), Roman Kienast (Ham-Kam), Roland Linz (Braga), Martin Harnik (Werder Bremen)

        HIRVATİSTAN: İngiltere’yi eleyerek EURO 2008’e katılan Hırvatistan, turnuvanın en tehlikeli takımlarından biri olarak gösteriliyor. Hırvatistan Milli Takımı’nda Beşiktaş’ın eski kalecisi Runje de kadroda yer alırken teknik direktör Slaven Bilic’in turnuvadaki en büyük kozları Werder Bremen’de forma giyen tecrübeli golcü Ivan Klasnic ve Schalke 04’e Lincoln’ün veliahtı olarak getirilen Ivan Rakitic olacak.

        İşte Hırvatistan'ın kadrosu:

        Kaleciler: Stipe Pletikosa (FC Spartak Moskva), Vedran Runje (RC Lens), Mario Galinovic (Panathinaikos FC). Savunma: Dario Simic (AC Milan), Robert Kovac (BV Borussia Dortmund), Josip Simunic (Hertha BSC Berlin), Vedran Corluka (Manchester City FC), Dario Knezevic (AS Livorno Calcio), Hrvoje Vejic (FC Tom Tomsk). Orta saha: Niko Kovac (FC Salzburg), Jerko Leko (AS Monaco FC), Darijo Srna (FC Shakhtar Donetsk), Niko Kranjcar (Portsmouth FC), Luka Modric (Tottenham Hotspur FC), Danijel Pranjic (SC Heerenveen), Ivan Rakitic (FC Schalke 04), Ognjen Vukojevic (NK Dinamo Zagreb), Nikola Pokrivac (AS Monaco). Forvet: Mladen Petric (BV Borussia Dortmund), Ivica Olic (Hamburger SV), Ivan Klasnic (Werder Bremen), Igor Budan (Parma FC), Nikola Kalinic (HNK Hajduk Split).

        ALMANYA: Son Dünya Kupası’nda 3. olan “Panzerler” Avrupa Şampiyonası’na da 10. kez katılıyor. Şampiyonanın en büyük favorilerinden olan Almanya bir çok yıldız gol ayağına sahip. Teknik direktör Joachim Löw seçtiği 26 kişilik aday kadroda yer alan isimlerden başta Klose ve Kuranyi olmak üzere Ballack ve Podolski gibi isimlerde hücum hattının tehlikeli isimleri olarak göze çarpıyor.

        Almanya'nın kadrosu şöyle:

        Kaleciler: Rene Adler (Bayer Leverkusen), Robert Enke (Hannover 96), Jens Lehmann (Arsenal) Savunma: Arne Friedrich (Hertha Berlin), Clemens Fritz (Werder Bremen), Marcell Jansen (Bayern Münih), Philipp Lahm (Bayern Münih), Per Mertesacker (Werder Bremen), Christoph Metzelder (Real Madrid), Westermann (Schalke 04) Orta saha: Michael Ballack (Chelsea), Tim Borowski (Werder Bremen), Torsten Frings (Werder Bremen), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), David Odonkor (Betis Sevilla), Simon Rolfes (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih), Piotr Trochowski (Hamburg SV) Forvet: Mario Gomez (VfB Stuttgart), Miroslav Klose (Bayern Münih), Kevin Kuranyi (Schalke 04), Oliver Neuville (Borussia Moenchengladbach), Lukas Podolski (Bayern Münih)

        POLONYA: Elemelerdeki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Polonya, Portekiz'i geride bırakarak grubunu lider olarak tamamladı. Oynadığı maçlarda 8 galibiyet 4 beraberlik 2 mağlubiyet alan Kırmızı-Beyazlılar, en farklı galibiyetini Azerbaycan karşısında aldığı 5-0'lık skorla elde etti. Leo Beenhakker önderliğindeki Polonya’da Maciej Zurawski, Euzebiusz Smolarek, Michal Zewlakow ve genç yetenek Jakub Blaszczykowski gibi isimler dikkat çekiyor.

        Polonya'nın kadrosu şu şekilde;

        Kaleciler: Boruc (Celtic), Fabianski (Arsenal), Kuszczak (Manchester United) Savunma: Bak (Austria Vienna), Golanski (Steaua Bucharest), Jop, Kokoszka (Wisla Krakow), Wasilewski (Anderlecht), Wawrzyniak (Legia Warsaw), Zewlakow (Olympiacos) Orta saha: Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Dudka (Wisla Krakow), Gargula, Guerreiro (Legia Warsaw), Krzynowek (Wolfsburg), Lewandowski (Shakhtar Donetsk), Murawski (Lech Poznan), Pazdan (Gornik Zabrze) Forvet: Lobodzinski (Wisla Krakow), Saganowski (Southampton), Smolarek (Racing Santander), Zahorski (Gornik Zabrze), Zurawski.

        C GRUBU:

        HOLLANDA: EURO 2008 güçlü ekiplerinden Hollanda, şampiyonanın “ölüm grubu” olarak adlandırılan C Grubu’nda yer alıyor Efsane Hollandalı Marco Van Basten’in başında olduğu ‘Portakallar” İtalya, Romanya ve Fransa’nın arasından çıkabilmek için güçlü silahlara sahip. Van Basten’in kadrosunda Real Madrid'le bu sene şampiyonluğu kazanan Arjen Robben, Van Nistelrooy, Vesley Sneijder, Milan'ın yıldızı Seedorf, Liverpool'da forma giyen Dirk Kuyt ve Ryan Babel gibi yıldızlar Van Basten'in çok şey beklediği isimlerin başında geliyor.

        Hollanda'nın kadrosu şöyle:

        Kaleci: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Henk Timmer (Feyenoord), Savunma: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax Amsterdam), Joris Mathijsen (Hamburg SV), Mario Melchiot (Wigan Athletic), Andre Ooijer (Blackburn Rovers). Orta saha: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst(Feyenoord), Orlando Engelaar (Twente Enschede), Nigel de Jong (Hamburg SV), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburg SV), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar). Forvet: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax Amsterdam), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

        İTALYA: Son dünya şampiyonu ünvanıyla EURO 2008’e çıkacak olan İtalya Milli Takımı, turnuvanın da en büyük favorilerinden. Teknik Direktör Roberto Donadoni’nin elinde bulunan kadro, hem savunmada hem de hücümda kendisine oldukça zengin seçenekler sunuyor. Ancak yaşayan efsane Alessandro Del Piero ve Luca Toni ikilisi İtalya hücumlarında da en büyük rol oynayacak oyuncular.

        İtalya'nın kadrosu şöyle:

        Kaleciler: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Livorno), Morgan De Sanctis (Sevilla) Savunma: Christian Panucci (AS Roma), Fabio Grosso (Olympique Lyon), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Marco Materazzi (Inter), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Andrea Barzagli (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus) Orta saha: Gennaro Gattuso (AC Milan), Andrea Pirlo (AC Milan), Massimo Ambrosini (AC Milan), Daniele De Rossi (AS Roma), Simone Perrotta (AS Roma), Mauro Camoranesi (Juventus), Alberto Aquilani (AS Roma) Forvet: Luca Toni (Bayern Münih), Antonio Di Natale (Udinese Calcio), Fabio Quagliarella (Udinese Calcio), Alessandro Del Piero (Juventus), Marco Borriello (Genoa), Antonio Cassano (Sampdoria).

        FRANSA: Fransa Milli Takımı’ndaki en büyük sürpriz, teknik direktör Raymond Domenech’in David Trezeguet’i kadroya almaması oldu. Ancak “Horozların” kadrosunda Trezeguet’in boşluğunu doldurabilecek bir çok yıldız bulunuyor. Bunların başında da eski günlerine geri dönmek isteyen Thierry Henry ve eski G.Saraylı Franck Ribery geliyor.

        Kaleciler: Gregory Coupet (Olympique Lyon), Sebastien Frey (Fiorentina), Steve Mandanda (Olympique Marsilya) Savunma: Eric Abidal (Barcelona), Jean-Alain Boumsong (Olympique Lyon), Francois Clerc (Olympique Lyon), Patrice Evra (Manchester United), William Gallas (Arsenal), Willy Sagnol (Bayern Münih), Sebastien Squillaci (Olympique Lyon), Lilian Thuram (Barcelona) Orta saha: Lassana Diarra (Portsmouth), Claude Makelele (Chelsea), Jeremy Toulalan (Olympique Lyon), Patrick Vieira (Inter), Samir Nasri (Olympique Marsilya), Franck Ribery (Bayern Münih) Forvet: Nicolas Anelka (Chelsea), Karim Benzema (Olympique Lyon), Bafetimbi Gomis (Saint-Etienne), Sidney Govou (Olympique Lyon), Thierry Henry (Barcelona), Florent Malouda (Chelsea)

        ROMANYA: Teknik Direktör Victor Piturca’nın açıkladığı kadroda 14 farklı ligden oyuncu yer alırken Inter’in yıldızı Chivu kaptan olarak aday kadroya dahil edildi. Sakatlığı nedeniyle turnuvada oynayıp oynamayacağı belli olmayan Stuttgart'ın golcüsü Ciprian Marica da listeye alındı. Piturca’nın şampiyonadaki en büyük silahı Fiorentina'nın golcüsü Adrian Mutu.

        Romanya'nın kadrosu şöyle:

        Kaleciler: Bogdan Lobont (Dinamo Bükreş), Eduard Stancioiu (Cluj), Marius Popa (Politehnica Timisoara). Defanslar: Cristian Sapunaru (Rapid Bükreş), Dorin Goian (Steaua Bükreş), Sorin Ghionea (Steaua Bükreş), Cosmin Moti (Dinamo Bükreş), Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (Auxerre), Stefan Radu (Lazio), Razvan Rat (Shakhtar Donetsk). Orta saha: Florentin Petre (TSKA Sofia), Paul Codrea (Siena), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscow), Cristian Chivu (Inter Milan), Mirel Radoi (Steaua Bükreş), Nicolae Dica (Steaua Bükreş), Banel Nicolita (Steaua Bükreş). Forvet: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (Auxerre), Marius Niculae (Inverness Caledonian Thistle),

        D GRUBU:

        YUNANİSTAN: Alman teknik adam Otto Rehhagel yönetimindeki son Avrupa şampiyonu Yunanistan, ünvanını korumak istiyor. Takımına daha çok kontra atak futbolu oynatan Rehhagel’in kadrosunda Gekas ve Charisteas savunma takımının en büyük gol silahları olarak dikkat çekiyor.

        Yunanistan'ın kadrou şöyle:

        Kaleciler: Antonis Nikopolidis (Olympiakos Piraeus), Konstantinos Chalkias (Aris Saloniki), Alexandros Tzorvas (OFI Crete) Savunmma: Giourkas Seitaridis (Atletico Madrid), Christos Patsatzoglou (Olympiakos Piraeus), Nikos Spyropoulos (Panathinaikos Athens), Traianos Dellas (AEK Athens), Loukas Vyntra (Panathinaikos Athens), Vassilios Torosidis (Olympiakos Piraeus), Sotirios Kyrgiakos (Eintracht Frankfurt), Ioannis Goumas (Panathinaikos Athens), Paraskevas Antzas (Olympiakos Piraeus) Orta saha: Angelos Basinas (RCD Mallorca), Stylianos Giannakopoulos (Bolton Wanderers), Georgios Karagounis (Panathinaikos Athens), Ioannis Amanatidis(Eintracht Frankfurt), Konstantinos Katsouranis (Benfica Lisbon), Alexandros Tziolis (Panathinaikos Athens), Forvet: Georgios Samaras (Celtic Glasgow), Angelos Charisteas (Nuremberg), Dimitris Salpingidis (Panathinaikos Athens), Theofanis Gekas (Bayer Leverkusen), Nikolaos Liberopoulos (AEK Athens)

        İSPANYA: İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Aragones, Raul ve Bojan Krjkic’i kadroya almayarak EURO 2008’in en büyük sürprizlerinden birine imza attı. Aragones'in ilk defa kadroya çağırdığı isimler ise Villarreal'in orta saha oyuncusu Santiago Cazorla ve Real Zaragoza'nın forvet oyuncusu Sergio Garcia. Uzun süredir uluslararası turnuvalarda hayal kırıklığı yaşatan “Boğalar”ın EURO 2008’deki en büyük silahları İngiltere’de yılın transferi olan “El Nino” lakaplı Fernando Torres olacak. Torres’in yanı sıra Cesc Fabregas, David Villa ve İniesta gibi isimler de İspanya’nın çok şey beklediği oyuncular arasında.

        İspanya'nın 23 kişilikkadrosu şöyle:

        Kaleciler: İker Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Palop (Sevilla) Defans: Juanito (Betis), Marchena (Valencia), Puyol (Barcelona), Albiol (Valenica), Arbeloa (Liverpool), Sergio Ramos (Real Madrid), Fernando Navarro (Mallorca), Capdevilla (Villarreal) Orta saha: Cesc Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), İniesta (Barcelona), Dela Red (Getafe), Xabi Alonso (Liverpool), Silva (Valencia), Senna (Villarreal), Cazorla (Villarreal) Forvet: Güiza (Mallorca), Villa (Valencia), Torres (Liverpool), Sergio Garcia (Real Zaragoza)

        İSVEÇ: Şimdiye kadar uluslararası düzeyde büyük bir başarısı bulunmayan İsveç’in kadrosundaki en büyük sürpriz, 37 yaşındaki tecrübeli golcü Henrik Larsson’un milli takıma çağırılması oldu. Hücüm hattında Larsson’un partnerliğini ise takımın kuşkusuz en büyük silahı olan Zlatan İbrahimovic yapacak. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahadan uzak kalan Galatasaraylı obias Linderoth da İsveç Milli Takımı’na seçildi.

        İsveç Milli Takımı’nda şu oyuncular yer alıyor:

        Kaleciler: Andreas Isaksson (Manchester City FC), Rami Shaaban(Hammarby), Johan Wiland (IF Elfsborg). Savunma: Mikael Dorsin (CFR 1907 Cluj), Petter Hansson (Stade Rennais FC), Daniel Majstorovic (FC Basel 1893), Olof Mellberg (Aston Villa FC), Mikael Nilsson (Panathinaikos FC), Andreas Granqvist (Wigan Athletic FC), Fredrik Stoor (Rosenborg BK). Orta Saha: Niclas Alexandersson (IFK Göteborg), Daniel Andersson (Malmö FF), Kim Källström (Olympique Lyonnais), Sebastian Larsson (Birmingham City FC), Fredrik Ljungberg (West Ham United FC), Tobias Linderoth (Galatasaray AS), Christian Wilhelmsson (RC Deportivo La Coruña), Anders Svensson (IF Elfsborg). Forvetler: Marcus Allbäck (FC København), Henrik Larsson (Helsingborgs IF), Johan Elmander (Toulouse FC), Zlatan Ibrahimovic (FC Internazionale Milano), Markus Rosenberg (Werder Bremen).

        RUSYA: Ülkenin en önemli golcülerinden olan Dinamo Moskova'nın forveti Alexander Kerzhakov’u kadroya almayarak eleştirilerin hedefi olan Guus Hiddink, üç yeni ismi milli takıma çağırdı. Lokomotiv Moskova'nın defansı Renat Yanbav, Krylya Sovietov'da forma giyen orta saha oyuncusu Oleg Ivanov ve Spartak Moskovalı Alexander Pavlenko kadroya dahil edilen yeni oyuncular oldu. Tecrübeli teknik adamın şampiyonadaki en önemli silahı Fatih Tekke’nin takım arkadaşı olan Andrei Arshavin olacak.

        Rusya'nın kadrosu şöyle:

        Kaleciler: Igor Akinfeev (PFC CSKA Moskva), Vladimir Gabulov (FC Amkar Perm), Vyacheslav Malafeev (FC Zenit St. Petersburg).

        Savunma: Aleksandr Anyukov (FC Zenit St. Petersburg), Aleksei Berezutski (PFC CSKA Moskva), Vasili Berezutski (PFC CSKA Moskva), Sergei Ignashevich (PFC CSKA Moskva), Denis Kolodin (FC Dinamo Moskva), Roman Shirokov (FC Zenit St. Petersburg), Renat Yanbayev (FC Lokomotiv Moskva).

        Orta Saha: Diniyar Bilyaletdinov (FC Lokomotiv Moskva), Dmitri Torbinskiy (FC

        Lokomotiv Moskva), Vladimir Bystrov (FC Spartak Moskva), Yuri Zhirkov (PFC CSKA Moskva), Konstantin Zyrianov (FC Zenit St. Petersburg), Igor Semshov (FC Dinamo Moskva), Sergei Semak (FC Rubin Kazan).

        Golcüler: Roman Adamov (FC Moskva), Roman Pavlyuchenko (FC Spartak Moskva), Sychev (FC Lokomotiv Moskova), Pavel Pogrebnyak (FC Zenit St. Petersburg), Andrei Arshavin (FC Zenit St. Petersburg), Ivan Saenko (1. FC Nürnberg).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ