Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa dev bir adım atarak sağlık kadrosuna spor psikoloğu kattı. - Kasımpaşa Haberleri

        HTSPOR

        Avrupa’nın önde gelen kulüpleri futbolcuların verimliliğini artırmak için sadece fiziksel değil mental açıdan da bünyelerinde spor psikoloğu bulunduruyor. Türkiye’de bu alandaki çalışmalar yavaş ilerlerken, Kasımpaşa dev bir adım atarak sağlık kadrosuna spor psikoloğu kattı. İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunu olan ve lisans eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere’nin Roehampton Üniversitesi’nde spor psikolojisi dalında yüksek lisans yapan Arda Coşkun, artık Lacivert-Beyazlı oyunculara psikolojik destek verecek.

        30 yaşındaki genç spor psikoloğu, “Bu desteği Süper Lig’de alan takım yok. Beşiktaş ve Galatasaray

        gibi takımlar ise altyapılarda bu desteği alıyor” diye konuştu.

        ‘BU DA İDMANIN BİR PARÇASI’

        Çalışmaya Kemerburgaz Tesisleri’ndeki idmanları ve hazırlık maçlarını gözlemleyerek başladığının altını çizen Arda Coşkun, “Avusturya kampında oyuncularla daha fazla vakit geçirme fırsatı buldum. Grup çalışmaları yapıyoruz. Buna zihinsel antrenman da diyebiliriz. Verimlilik açısından hazırlık döneminde bunların yapılması gerek. Çünkü lig başladıktan sonra her hafta bir maç olduğu için oyuncularda daha yoğun stres ve kaygı oluyor” dedi. Önce temel eğitim, daha sonra da bireysel çalışmalara geçildiğini kaydeden Coşkun, “Bu iş, sorun odaklı değil verim odaklı. Günlük bir idmanın parçası. Şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla takımın durumu iyi” ifadelerinini kullandı.

        HEDEFLER:

        * Zihinsel olarak her futbolcunun potansiyelini yukarı çıkarmak.

        * Takımın performansını geliştirmek, verimliliğini artırmak.

        * İyi konsantre olup stres ve kaygıyla başetmelerini sağlamak.

        * Oyuncunun öfke kontrolünü dizginlemesine yardımcı olmak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ