İnegöl'de Yıldırım dönemi!
Spor Toto 2. Lig ekiplerinden İnegölspor, teknik direktör Şaban Yıldırım ile 2 yıllık sözleşme imzaladı
Tesislerde düzenlenen imza töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı ve kulübün onursal başkanı Alinur Aktaş, 1 Haziran'da kulüp başkanı Eşref Güç ve teknik direktör Şaban Yıldırım ile bir araya geldiklerini, prensip anlaşmasına vardıklarını söyledi.
Bugün de işi resmiyete döktüklerini belirten Aktaş, "Şaban Yıldırım Bursaspor'da uzun yıllar futbol oynamış, kişiliğiyle, duruşuyla da bir çok kişiye örnek olmuş, daha sonra çalıştırdığı kulüplerde de her zaman iyi intibalarla önemli başarılara imza atmış değerli bir isim. İnegölspor gerçekten değerli bir kulüp. 30 yıldır profesyonel liglerde gerçekten yönetsel duruşuyla ve beraberinde yetiştirdiği sporcularıyla, elde ettiği başarılarla örnek olmuş bir kulüp" dedi.
Kulüp Başkanı Eşref Güç ise kısa bir süre önce yapılan kongre sonrası başkanlığa seçildiğini hatırlatarak, "Şimdi icraat zamanı geldi. Arkadaşlarımızla daha önceden Şaban Yıldırım konusunda karar vermiştik. Kendisini zaten yakından takip ediyordum. O da sağolsun bizleri kırmadı. İnegölspor'a uzun vadede hizmet yapmak için hedefleri olduğunu söyledi. Biz de kendisi ile 2 yıllık anlaştık. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Şaban Yıldırım da tekrar Bursa'da olmaktan dolayı memnun olduğunu vurgulayarak, "Ben her zaman söylüyorum, 'Bursa benim ikinci vatanım' diye. İnegölspor bana teklifte bulunduğunda çok cazip geldi. Başarı için gerekli şartlara baktığımızda o şartların burada olduğunu gördük. Gerekli şartların oluşabileceğine dair çok güçlü bir ihtimal oluşturdu. Biz de severek bu görevi kabul ettik" ifadesini kullandı.
Yıldırım, hedeflerinin; İnegölspor'u önce PTT 1. Lig'e ardından da Süper Lige çıkartmak olduğunu sözlerine ekledi.
İÇ TRANSFERDE 4 İSİMLE SÖZLEŞME UZATILDI
Bu arada İnegölspor, iç transferde Kemal Hastürk, Mümin Aysever, Alişan Ural ve Ali Türkan'ın sözleşmelerini 1'er yıl uzattı.
İnegölspor Kulübü Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan yönetici Celal Ter, "Kemal kaptanımızın İnegölspor'a hayırlı olmasını diliyoruz. Kemal, bu yıl bizim en büyük yardımcılarımızdan, destekçilerimizden olacak. İnşallah bu yıl kaptan Kemal ve yeni arkadaşlarımızla İnegölspor'u hak ettiği yere taşımak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Kemal Hastürk ise İnegölspor'da kalmaktan dolay mutluluk duyduğunu belirterek, "İnegölspor, yeni bir oluşum içerisinde. Yönetim olarak, teknik ekip olarak, futbolcu olarak yeni bir oluşum var. Bizleri de bu oluşumun içerisinde görmek istediklerini söylediler. Kalabilmemiz adına da çok büyük çaba sarf ettiler. Tercih yapmamız gerekiyordu. Biz, tercihimizi İnegölspor'dan yana kullandık. İnegöl bizim için çok farklı bir yer" ifadesini kullandı.
Mümin Aysever de İnegölspor'da dördüncü yılına girdiğini hatırlatarak, "Altı aylık bir ayrılığımız olmuştu. İki yıldır bir üst lige çıkmayı son anda kaçırıyoruz. Birinde play-off'larda kaçırdık. Artık bu ligin tecrübeli futbolcularından olduk. Nasıl çıkılacağını çok iyi biliyoruz. İnşallah bu sene olur" diye konuştu.