Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Diğer Cengiz Durmuş: "Kurtuluş sokakta" - Tenis Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 81 ilde temsilcilerinin bulunduğunu belirterek, “Türk tenisi olarak çok iyi bir örgütlenme oluşturduk. Tek eksiğimiz kort” dedi.

        Durmuş, yaklaşık 38 bin lisanslı sporcuları bulunduğunu belirterek, “Bunların 10 bin kadarı aktif. Hafta sonu 8-12 yaş grubunda yaptığımız turnuvalarda, aynı anda bin 500 çocuk raket sallıyor. Türk tenisi olarak çok iyi bir örgütlenme oluşturduk. Ancak daha fazla korta ihtiyacımız var” diye konuştu.

        Kulüplerin üyelik sistemiyle çalıştığı bir düzenin sıkıntı yarattığını dile getiren Durmuş, kortlarda kulüplere mahkum olmamaları gerektiğini, bunun da daha çok kort yapmakla çözüleceğini dile getirdi. Durmuş şöyle konuştu: “Belediyelere gittik. Erzurum, Gaziantep, Bursa’da belediyelerle ortak projeler yaptık. Ağrı ve Erzurum’da yaptığımız turnuvalar, bu işin her yerde yapılabileceği konusunda örnek oldu. Ağrı, zor şartları bulunan, belki Türkiye’nin en fakir kenti. Şimdi ise orada kortlar dolup taşıyor.”

        ‘ELİNE RAKET ALAN OYNAMALI’

        Tenisi yaymak için sürekli yeni projeler peşinde olduklarını belirten Durmuş, “Çocukları bu sporla tanıştırmak için, 81 ildeki okullarda, teneffüs aralarında mini tenis setleriyle her çocuğun eline raket vereceğiz. Bu işin kurtuluşu sokaklarda. Tenis sokakta olmalı. TEB sponsorluğunda sokaklara iniyoruz. Ünlü isimler getiriyoruz. Zamanında bu sporu, bürokratlar, diplomatlar, zenginler, kapalı alanlarda oynamışlar. Kimse görememiş. Sokakta bile etrafı açık olmalı, herkes görebilmeli. Vatandaş kendini ait hissetmeli, eline raketi alan oy

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ