Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe Universal'ın yerine Galatasaray yer alacak - Voleybol Haberleri

        HTSPOR / ÖZEL HABER

        Wild Card uygulamasına göre Şampiyonlar Ligi’ne Fenerbahçe Universal’ın gitmesi gerekirken G.Saray’ın adı bildirildi. CEV, gerekçe olarak Fenerbahçe Universal'in kurallara uymadığını gösterdi.

        Sarı Melekler’in bu sezon Wild Card (davetiye, joker, bonus) uygulamasına göre sıralamayı üçüncü bitirdiği için Şampiyonlar Ligi’ne alınması gerekirken Avrupa Voleybol Federasyonu’nun (CEV) Türkiye Voleybol Federasyonu’na gönderdiği bir yazı Fenerbahçe Universal’ı şoke etti.

        CEV, kurallara uymadığını gerekçe gösterdiği Sarı Melekler’in Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmemesini istedi... Lig ve kupa şampiyonu Eczacıbaşı Vitra’nın ardından ikinci sıradaki Vakıfbank Türk Telekom Şampiyonlar Ligi vizesi alırken, Türkiye Voleybol Federasyonu, bu son yaşanan gelişme üzerine üçüncü Fenerbahçe Universal’ın yerine dördündücü sıradaki Galatasaray’ın adını bildirdi.

        KARABIYIK AÇIKLIK GETİRDİ

        Yaşanan gelişmeyle ilgili olarak NTV Spor'da Fuat Akdağ ve Mehmet Demirkol'un sorularını yanıtlayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Ünal Karabıyık, geçen sezon Fenerbahçe Universal'in şampiyonluğuyla tamamlanan Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali sırasında sarı-lacivertli kulüp yetkililerinin; organizatörler ve CEV yetkililerine karşı olumsuz tavırlar sergilemesini gerekçe gösterdiğini söyledi.

        "TARTIŞTIĞINIZ KİŞİYİ DÜĞÜNE ÇAĞIRIR MISINIZ?"

        "Eğer Fenerbahçe, Türkiye Ligi'ni ilk 2 sırada tamamlasaydı Şampiyonlar Ligi'ne giderdi, buna engel bir durum yok" diyen Ünal Karabıyık, Wild Card'ın kriterlerinin ise biraz farklı olduğunu şu ilginç örnekle açıkladı: "Yakın zamanda tartıştığınız birini düğününüze çağırmazsınız. Bu da onun gibi bir durum."

        Türkiye'nin hem bayanlarda hem erkeklerde puanları itibariyle önümüzdeki sezon için Şampiyonlar Ligi'ne 2'şer takımla katılma hakkı olduğunu belirten Karabıyık, ligi ilk 2 sırada bitiren Eczacıbaşı ve Vakıfbank'ın buna hak kazandığını söyledi. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ise 2 numaralı kupa olan CEV Kupası'na katılmaya hak kazandığını belirten Ünal Karabıyık, "Fenerbahçe'nin katılmaya hak ettiği kupa zaten CEV Kupası. Bu kupaya katılmasına engel bir durum da yok" diye konuştu.

        Wild Card sistemini de anlatan Karabıyık, takımların normalde katılım hakkı kazanamadığı Şampiyonlar Ligi'ne katılım için "wild card" talebinde bulunabileceğini, CEV'in de bu takımlar arasında dilediğinin talebini kabul edip kupaya alabileceğini vurguladı.

        "BAKÜ'DE SORUN ÇIKARMIŞLAR"

        "Bu sene hem Fenerbahçe hem de Galatasaray Wild Card başvurusu yaptı. Cuma akşamı gelen bir yazı ile Fenerbahçe'nin Wild Card başvurusunun uygun olmadığı tarafımıza bildirildi" diyen Ünal Karabıyık, Fenerbahçe'nin talebinin neden reddedildiğini de anlattı: "Bu kararın verilmesinde Mart 2012'de Bakü'de yapılan Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Fenerbahçe'nin oradaki yetkililere karşı tutumlarının, çıkardıkları sorunların etkili olduğu bildirildi. Yazıda 'Raporlar incelendiğinde, Fenerbahçe yetkililerinin oradaki tutumlarından, bu en saygın organizasyonumuzda yer almanın ayrıcalığını takdir edemedikleri anlaşıldı' şeklinde bir ifade vardı. Bu nedenle Fenerbahçe'nin Wild Card talebini uygun bulunmamış."

        "Fenerbahçe zaten hak ettiği CEV Kupası'na kupaya katılacak. Wild Card ise bir imtiyazdır. CEV de bu imtiyazı Fenerbahçe'ye tanımıyor. Basit bir anlatımla, misal Fuat Akdağ'ın düğünü var, Fuat Akdağ da yakın zamanda tartıştığı kişiyi düğününe çağırmıyor" diyen Karabıyık sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer Fenerbahçe Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi'ni ilk 2 sırada tamamlasaydı Şampiyonlar Ligi'ne gidecekti"

        TOPLAM 24 TAKIM MÜCADELE EDECEK

        Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonunda mücadele edecek 24 takım şöyle oldu:

        Direkt katılım:

        Rabita Bakü (Azerbaycan), RC Cannes (Fransa), ASPTT Mulhouse (Fransa), Schweriner SC (Almanya), Yamamay Busto Arsizio (İtalya), MC-Carnaghi Villa Cortese (İtalya), Atom Trefl Sopot (Polonya), Tauron MKS Dabrowa Gornica (Polonya), 2004 Tomis Constanta (Romanya), Dinamo Kazan (Rusya), Dinamo Moskova (Rusya), Uralochka-NTMK Sverdlovsk Region (Rusya), Kızılyıldız (Sırbistan), Eczacıbaşı VitrA (Türkiye), Vakıfbank Türk Telekom (Türkiye).

        ''Wild Card'' katılım:

        Azerrail Bakü, (Azerbaycan), Lokomotiv Bakü (Azerbaycan), Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti), Dresdner SC (Almanya), Robur Tiboni Urbino (İtalya), Bank BPS Fakro Muszyna (Polonya), Dinamo Romprest Bükreş (Romanya), Volero Zürih (İsviçre), Galatasaray (Türkiye).

        GALATASARAY'DA BÜYÜK MUTLULUK

        Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından ''wild card'' verilerek 2012/2013 sezonu için Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne alınan Galatasaray'da büyük mutluluk yaşanıyor.

        Galatasaray Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Orkun Darnel, kendilerinin Türkiye'den 4. takım olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için başvuru yaptıklarını, ancak Fenerbahçe Universal'e tanınmayan ''wild card'' hakkının kendilerine verildiğini söyledi. Darnel, ''Biz zaten takımımızı Şampiyonlar Ligi seviyesinde kuruyorduk. Bitirmek üzere olduğumuz iki önemli transferimiz var. Belki bir iki hamle daha yapabiliriz. Transferlerimiz açıklandığında zaten herkes takımımızın seviyesini görür'' diye konuştu.

        ''Takım olarak çok heyecanlıyız''

        Orkun Darnel, Galatasaray Bayan Voleybol Takımı'nın tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılacağının altını çizerek, ''Şampiyonlar Ligi gerçekten çok keyifli, üst düzey bir organizasyon. Takım olarak hepimiz bunun heyecanını yaşıyoruz. Bu organizasyonda yer alacağımız için çok heyecanlıyız'' dedi.

        Şampiyonlar Ligi'ne son şampiyon Fenerbahçe Universal'in alınmayıp, Galatasaray'ın alınması nedeniyle iki kulübün karşı karşıya getirilmeye çalışıldığına da değinen Orkun Darnel, ''Bir kutuplaşma yaratılmaya çalışılıyor. Biz Türkiye'den 4. takım olabilmek için başvurumuzu yaptık. CEV ise Türkiye'ye yine 3 takım hakkı tanıdı ve bize ''wild card'' verdi. Fenerbahçe Universal'in neden tercih edilmediğiyle ilgili hiçbir fikrim yok. Özellikle voleybolda bizim Fenerbahçe ile iyi ilişkilerimiz var'' şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ