Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Acıbadem Bayanlar Ligi play-off final serisinde Vakıfbank, Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 yenerek seride durumu 3-0 yaptı ve şampiyon oldu. Vakıfbank aynı zamanda yenilmezlik serisini de 47 maça çıkardı. Vakıfbank'ın İtalyan çalıştırıcısı Giovanni Guidetti de ka - Voleybol Haberleri

        Eczacıbaşı VitrA: 1 - Vakıfbank: 3

        Salon: Burhan Felek

        Hakemler: Onur Hoşnut, Erdal Akıncı

        Eczacıbaşı VitrA: Neslihan Darnel, Senna, Maja Poljak, Asuman Karakoyun, Esra Gümüş, Büşra Cansu (Gülden Kuzubaşoğlu, Shashkova, Özge Çemberci, Gözde Yılmaz, Buse Kayacan)

        Vakıfbank: Gözde Sonsırma, Bahar Toksoy, Brakocevic, Glinka, Fürst, Naz Aydemir (Gizem Güreşen, Güldeniz Önal, Polen Uslupehlivan, Tuğçe Hocaoğlu, Ergül Avcı, Melis Gürkaynak)

        Setler: 22-25, 23-25, 25-19, 20-25

        Süre: 112 dakika (27, 31, 26, 28)

        Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play-off finali üçüncü maçında Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 yenen Vakıfbank, seride durumu 3-0 yaparak şampiyon oldu. Bu sezon üst üste 47. maçını kazanan Vakıfbank, 2012-2013 sezonunu yenilgisiz şampiyon olarak tamamladı.

        İlk sette Vakıfbank teknik molaları 8-5 ve 16-13 önde geçti. Eczacıbaşı VitrA, Gözde Yılmaz, Senna ve Shashkova'nın sayılarıyla 22-22 eşitliği sağladı ancak Vakıfbank, Brakocevic'in etkili oyunuyla ilk seti 25-22 kazanarak, 1-0 öne geçti.Çekişmeli geçen ikinci sette Vakıfbank, Gözde Sonsırma'nın sayısıyla ilk teknik molayı 8-7 önde tamamladı. Glinka ve Brakocevic ile sayılar bulan Vakıfbank, ikinci teknik molayı da 16-12 üstün geçti. Maçı bırakmayan Eczacıbaşı VitrA, Neslihan'ın etkili servisleriyle rakibini yakaladı ve 21-20 öne geçti. Setin sonunda yine Brakocevic ile etkili olan Vakıfbank, bu oyuncunun sayılarıyla ikinci seti 25-23 kazandı ve durumu 2-0 yaptı. Üçüncü sete de hızlı başlayan Vakıfbank, setin başında 3-0 öne geçti. Hemen mola alan Eczacıbaşı VitrA, molanın ardından Neslihan, Senna ve Shashkova'nın etkili oyunuyla üstünlüğü ele geçirerek, ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. İlk teknik moladan sonra gözüne top isabet eden ve oyuna devam edemeyen Gözde Sonsırma'nın eksikliğini hisseden Vakıfbank karşısında ikinci teknik molayı 16-12 önde kapatan Eczacıbaşı VitrA, üçüncü seti 25-19 alarak maçta durumu 2-1'e getirdi. Dördüncü sette Senna, Shashkova ve Neslihan'la iyi bir oyun çıkaran Eczacıbaşı VitrA, teknik molaları 8-6 ve 16-14 üstün durumda geçti. Ancak Brakocevic'in etkili servisleriyle 20-20 eşitliği sağlayan Vakıfbank, son bölümde yakaladığı 7-0'lık seriyle dördüncü seti 25-20 ve maçı da 3-1 kazanarak, şampiyonluğa ulaştı.

        VAKIFBANK'TA GÖZDE SAKATLANDI

        Karşılaşmanın üçüncü setinde sakatlanan Gözde Sonsırma, oyuna devam edemedi. Üçüncü sette ilk teknik moladan sonra gözüne top gelen Gözde, bir süre kenarda tedavi olduktan sonra hastaneye götürüldü. Yapılan ilk muayenesinde oyuncunun durumunun ciddi olmadığının anlaşıldığı bildirildi.

        SEZONU 3 KUPAYLA KAPADILAR

        Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play-off final serisinde Eczacıbaşı VitrA'ya 3-0 üstünlük kurarak şampiyon olan Vakıfbank, sezonu 3 kupayla kapattı. Vakıfbank, büyük hedeflerle başladığı sezonda oynadığı 47 resmi karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı bildi. Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde çıktığı 29 maçtan da zaferle ayrılan Vakıfbank, CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 12, Teledünya Türkiye Kupası'nda da 6 maçını kazandı. CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Teledünya Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan Vakıfbank, ligde de play-off final serisinde Eczacıbaşı VitrA'yı 3-0 ile geçerek, şampiyonluk sevinci yaşadı.

        AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİ

        CEV Şampiyonlar Ligi ilk turunda Rusya'nın Uralochka, İsviçre'nin Volero ile Fransa'nın Cannes takımlarıyla karşılaşan Vakıfbank, rakipleriyle oynadığı ikişer karşılaşmayı da kazanarak, play-off turuna yükseldi. Play-off 12'li turunda Polonya'nın Atom Trefl ekibini geçen Vakıfbank, 6'lı turda ise Eczacıbaşı VitrA'yı devre dışı bırakarak İstanbul'da gerçekleştirilen Dörtlü Final'e katılmaya hak kazandı. Galatasaray Daikin'in ev sahipliğinde Burhan Felek Voleybol Salonu'nda gerçekleştirilen Dörtlü Final'de ilk maçta sarı-kırmızılı takımı yenen Vakıfbank, finalde de Azerbaycan'ın Rabita Bakü ekibini mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Vakıfbank, 2010-2011 sezonunda da CEV Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı.

        TELEDÜNYA TÜRKİYE KUPASI

        Vakıfbank bu sezon Türkiye Kupası'nı 4. kez müzesine götürdü. Bu kulvarda ilk etapta İBA Kimya TED Ankara Kolejliler ile oynadığı tek maçı kazanan Vakıfbank, ikinci turda Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt ile yaptığı iki karşılaşmadan da galip ayrılarak, Ankara'da gerçekleştirilen final grubunda mücadele etme hakkını elde etti. Final grubunda Karşıyaka, Galatasaray Daikin ve Eczacıbaşı VitrA ile oynadığı karşılaşmaları kazanan Vakıfbank, Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

        LİGDE DE ŞAMPİYON OLDU

        Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde de bu sezon rakiplerine hiçbir maçta şans tanımayan Vakıfbank, play-off serisinde Eczacıbaşı VitrA'yı da 3-0 geçerek, şampiyonluğunu ilan etti. Ligde normal sezonda oynadığı 22 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Vakıfbank, play-off çeyrek finalinde Sarıyer Belediyesi'ni, yarı finalde de Fenerbahçe'yi ikişer maçta da mağlup ederek finale yükseldi. Finalde ligin güçlü ekiplerinden Eczacıbaşı VitrA ile karşı karşıya gelen Vakıfbank, ilk iki maçı 3-1 ve 3-2 kazanarak seride durumu 2-0 yaptı. Vakıfbank, serinin üçüncü maçını ise 3-1 kazanarak, seride durumu 3-0 yaptı ve şampiyonluğa ulaştı.

        "BU TAKIM YENİLMEDEN ŞAMPİYON"

        Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play-off finali üçüncü maçında Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 yenip seride durumu 3-0 yaparak şampiyon olan Vakıfbank, kupasını aldı. Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde Vakıfbank'a kupasını, Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve Acıbadem Sağlık Grubu adına Emin Bal verdi. Karşılaşmanın ardından saha içinde büyük sevinç yaşayan Vakıfbanklı oyuncular ve teknik heyet, kupa törenin ardından basın mensuplarına kupayla poz verdi. Vakıfbanklı taraftarlar da kupa töreninde, "Bu takım bu sene yenilmeden şampiyon" diye tezahürat yaptı. Törende Eczacıbaşı VitrA takımı oyuncularına ikincilik madalyaları verildi.

        EN DEĞERLİ OYUNCU GÖZDE SONSIRMA

        Final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) Vakıfbank'tan Gözde Sonsırma seçildi. Gözde'ye ödülünü Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil takdim etti. Gözde, ayrıca en iyi smaçör ve en iyi servis karşılayan oyuncu ödüllerini de aldı. Maçın 3. setinde gözüne top gelince hastaneye giden Gözde, kontrolün ardından maçın bitiminde tekrar salona gelerek, ödül törenine katıldı.

        Final serisinin "en"leri şöyle:

        En iyi pasör: Naz Aydemir (Vakıfbank)

        En iyi libero: Gülden Kuzubaşıoğlu (Eczacıbaşı VitrA)

        En iyi blokör: Bahar Toksoy (Vakıfbank)

        En iyi servis atan oyuncu: Asuman Karakoyun (Eczacıbaşı VitrA)

        En skorer oyuncu: Jovana Brakocevic (Vakıfbank)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ