Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Thor Trucks yakında Tesla'ya meydan okuyacak - Otomobil Haberleri

        ABD'li ünlü girişimci Elon Musk'ın 16 Kasım'da tanıttığı elektrikli ağır vasıta aracı Tesla Semi, taşımacılıkta yeni bir çağ açmaya hazırlansa da pazarda İskandinavya'dan yeni bir rakiple karşı karşıya gelecek gibi görünüyor.

        REKLAM

        Mitolojidekişimşek tanrısı Thor ve Marvel Comics'teki süper kahraman karakterinden esinlenilerek markalaştırılan Thor Trucks, 2019'da piyasaya sürmeyi hedeflediği elektrikli tır modeli ET-One'ın prototipini duyurdu.

        25 yaşındaki girişimci Dakota Semler tarafından Los Angeles'ta kurulan şirketin ilk ürünü ET-One'ın 480 kilometre menzili var. 150 bin dolar başlangıç fiyatından satılacak araç 37ton ağırlık taşıyabiliyor. Thor Trucks, elektrikli tır için 300 ila 700 beygir gücü arasında opsiyonlar sunuyor.

        Tesla Semi için açıklanan fiyatlar ise20 bin dolar kapora vererek sipariş listesine girilmesinden sonra, 480 kilometre menzilli araç için 150 bin, 800 kilometre menzilli versiyon için ise 180 bin dolar.

        Transformers evrenindeki Decepticon ırkının işaretini andıran bir logoya sahip olan elektrikli tır, geleneksel dizel motorlu kamyonlara kıyasla daha düşük işletim maliyeti vadediyor.

        Yılda 940 bin adet üretilen yarı-TIR sektöründe yer kapmaya çalışan Semler, Bloomberg'e yaptığı açıklamada "Herkes bir Transformers ürettiğimizi zannediyor" dediği şirketini tamamen kendisi fonladı.

        Semler, şirkete ne kadar kaynak ayırdığını açıklamasa da Boeing, elektrikli otomobil üreticisi Faraday & Future ve Çin'in elektrik devi BYD Auto'dan transfer olan 17 kişilik mühendis ekibinin ucuza gelmediği kesin.

        Şimdilik batarya üretmektense modifikasyon odaklı çalışan yani mevcut dizel motorları çıkarıp yerine elektrikli motor monte eden Thor Trucks ileride Tesla gibi kendi pillerini üretmek için araştırmalara başladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ