Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY personeli yeni üniformalarını giymeye başladı - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Türk Hava Yolları'nda görev yapan uçuş ekipleri İtalyan modacı Ettore Bilotta imzası taşıyan yeni üniformalarını kullanmaya başladı.

        2

        THY Basın Müşavirliği'nin geçen yıl yaptığı açıklamada, Milanolu tasarımcının üniformaları klasik Türk sanatlarındaki birçok desenden esinlenilerek ortaya çıkardığı belirtilmişti.

        3

        Yeni kabin memuru üniformalarına renk olarak bayrak kırmızısı ve antrasit gri renkleri kullanıldı.

        4

        Üniformalar geçen yıl 29 Ekim'deki İstanbul Havalimanı açılışında giyilse de tüm THY ekibi tarafından kullanımına başlanmamıştı

        5

        THY'ye özel tasarlanan koleksiyondaki kumaş ve aksesuarların detaylarında yer alan "flow" (akış) deseni, İstanbul Boğazı'ndaki akış ve hareketlerden de esinlenilen “FLOW/ AKIŞ" deseni aynı zamanda, Doğu ile Batı'nın kesişme noktası olan İstanbul'un sahip olduğu dinamik enerjiyi de sembolize ediyor.

        6

        Akış teması, klasik sanatkarların elinden çıkmış cam eşyalarda, seramiklerde ve yine hat sanatında çokça kullanılan kıvrımların modern dokunuşlarla birleştirilmesi sonucunda oluşturuldu.

        7

        Şapka, eldiven, elbise, çanta ve çeşitli aksesuarlardan oluşan yeni kabin üniformalarında bir diğer önemli detay ise bütünsel bir marka tecrübesi yaşatmak adına kabin, kokpit, yer hizmetleri personeli ve uçan şef üniformalarının tek bir tasarım altında hayat bulması oldu.

        8

        Tasarımcı Ettore Bilotta üniformalar için "THY için tasarımlarımı oluşturmaya başladığımda aklıma ilk gelen ve bana ilham veren şey İstanbul’du. Bu şehir, yüzyıllar boyunca sanata ve medeniyete ev sahipliği yapmış, pek çok kültürün ortak mirası diyebileceğimiz eşine az rastlanır bir zenginliği barındırıyor. Özel ilgim olan Türk çinileri ve hat sanatının izlerini özellikle fular ve kravatlarda hissettirmek istedim." demişti

        9

        Farklı iklimler için sıkı testlerden geçirilen koleksiyonunun fotoğraf çekimlerini dünyaca ünlü İngiliz fotoğraf sanatçısı Miles Aldridge gerçekleştirmişti.

        10

        Aldridge, üniformaları gördüğü zaman çok heyecanlandığını aktararak, "Özel tasarımın altın devrini yaşadığı 1950’leri hatırlattılar bana, fakat çok çağdaş bir dokunuşla. Her zaman geçmişe atıfta bulunan ama daima şimdiden izler taşıyan işlerimle çok benzettiğim bu kreasyonu oldukça etkileyici buldum." ifadelerini kullandı.

        11

        THY’nin personel kıyafetlerini İtalyan modacıya tasarlatması konusunda İstanbul Hazırgiyim İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tepki göstermişti.

        12

        "THY’nin personel kıyafetlerini yabancı bir tasarımcıya hazırlattığını öğrenmekten çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık." diyen kurumun yetkilileri:

        13

        "THY, Türkiye içerisinde kendi bir yarışma düzenleyip her katılımcının dünyaca ünlü bir Türk tasarımcı ile yarışmaya katılmasını yarışma koşullarına ekleseydi, hazır giyimde İtalya’yı bile geride bırakan Türkiye’de küresel arenada da kendini kanıtlamış iddialı çok sayıda tasarımcımızla çok iyi bir performansla milli ve yerli ürünlerle dünya semalarında personelini gururla uçururdu" şeklinde serzenişte bulunmuştu.

        14
        15
        22
        23

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ