Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Tottenham Ajax MAÇI SONUCU ve MAÇ ÖZETİ! Peri masalı sürüyor! Şampiyonlar Ligi özeti! - Futbol Haberleri

        Daha önce RealMadrid ve Juventus'u eleyerek yarı finale yükselen Ajax, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali ilk maçında Tottenham'ı deplasmanda Van de Beek'in golüyle 1-0 mağlup etti ve rövanş öncesinde avantajı elde etti!

        Ajax maça müthiş bir baskıyla başladı. Topu adeta Tottenham'a göstermeyen Hollanda temsilcisi rakip kale önünde de yoğun bir baskı kurdu.

        5. dakikada Ajax gole çok ykalaştı! Ceza sahasının dışından Van de Beek'in kaleyi cepheden gören bir noktadan çektiği şut çerçeveyi bulmadı.

        Dakikalar 14'ü gösterdiğinde Ajax bir kez daha rakip kale önünde gol aradı: Hakim Ziyech rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını denedi ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

        VAN DE BEEK TAKIMINI 1-0 ÖNE GEÇİRDİ!

        Ajax 15. dakikada 1-0 öne geçti! Tottenham savunmasının baskıdan bunaldığı anda Ziyech harika bir ara pasıyla topu Van de Beek'le buluşturdu. Topu düzgün bir şekilde kontrol eden De Beek, kalecinin sağına yaptığı şık vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi!

        Karşılaşmada 19. dakika oynanırken Ajax takımı David Neres ile gol fırsatını değerlendiremedi: Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan David Neres tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engellendi.

        Golden sonra temponun düştüğü maçta Tottenham ilk yarının son dakikalarında rakip kale önünde baskı kurabildi. 45. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Toby Alderweireld, altıpas üzerinden vuruşunu yaptı ancak top dışarı çıktı.

        Bir dakika sonra Tottenham bir kez daha gol aradı: Moussa Sissoko önemli bir poziyonu değerlendiremedi. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Moussa Sissoko tarafından çekilen şut kaleyi bulmadı.

        İlk yarı Ajax'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

        Tottenham ikinci yarıya hızlı başladı. 46. dakikadaki Tottenham atağında Dele Alli rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını denedi ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

        Mücadelede 56. dakika oynanırken ceza sahası içinde topla buluşan Fernando Llorente, altıpas üzerinden vuruşunu yaptı ancak top dışarı çıktı.

        63. dakika oynanırken Tottenham Hotspur takımından Lucas Moura sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortaladı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmadı.

        Ajax 78. dakikada net bir fırsatı Neres ile harcadı. Ceza sahasına sağ kanattan giren Ajax'ta Neres sol çaprazda topu aldı. Rahat bir durumda sol ayağıyla vuruş yapan Neres direği geçemedi.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Ajax, deplasmandan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak avantajı elde etti! Bukarşılaşmanın rövanşı 8 Mayıs'ta Hollanda'da oynanacak.

        DEVLERİ SAF DIŞI BIRAKTILAR!

        Tottenham ile Ajax, yarı finale gelirken zorlu yollardan geçtiler! Tottenham Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılırken B Grubu'nda Barcelona, Inter ve PSV ile mücadele etti. Devler Ligi'ne kötü başlayan İngiliz temsilcisi ilk iki maçta mağlup olurken sonraki 4 maçta ise 8 puan topladı ve son 16 turuna kaldı.

        REKLAM

        Son 16 turunda Borussia Dortmund'la eşleşen Tottenham, evinde 3-0 kazandığı maçın rövanşında Dortmund'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

        Mauricio Pochettino ve öğrencileri çeyrek finalde turnuvanın favorilerinden Manchester City ile eşleşti. Evindeki ilk maçta rakibini Heung-Min Son'un golüyle 1-0 mağlup eden Tottenham deplasmanda rakibine 4-3 mağlup olsa da deplasman golü kuralıyla yarı finale yükseldi.

        Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılan Ajax, üç elemeyi de aştıktan sonra E Grubu'nda AEK, Bayern Münih ve Benfica ile mücadele etti. Grup aşamasında hiç mağlup olmayan Hollanda devi son 16 turunda kötü günler geçiren Real Madrid'le eşleşti. İlk maçta rakibine evinde 2-1 mağlup olan Ajax deplasmanda 4-1 gibi tarihi bir sonuca imza atarak yarı finale yükseldi.

        Yarı finalde turnuvanın en ağır favorilerinden olan Juventus ile eşleşen Ajax, ilk maçta evinde 1-1'lik eşitliği yakaladı. Deplasmanda rakibini 2-1 mağlup eden Ajax, 1996-97 sezonundan bu yana hem de turnuvanın favorilerinden birini saf dışı ederek ilk kez yarı finale yükseldi.

        REKLAM

        DEPLASMANDA KAZANIYOR!

        Ajax, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son dört deplasman maçını da kazandı. Ajax bu üç maçlık galibiyet sayısına daha önce ancak 32 karşılaşmada ulaşabilmişti. Hollanda devi söz konusu bu mücadelelerde 17 mağlubiyet alırken 11'inden ise beraberlikle ayrıldı.

        DUSAN TADIC'TEN İYİSİ SADECE MESSI!

        Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 6 gol 3 asist üreten Dusan Tadic, performansıyla göz dolduruyor! Sırp oyuncuyu rakamsal olarak geçebilen tek isim ise Lionel Messi. Arjantinli yıldız, Devler Ligi'nde 13 gole doğrudan katkı sağlayarak bu alanda Tadic'i geride bırakan tek oyuncu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ