Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Türk Telekom Stadyumu'na güneş enerjisi santrali kuruluyor - Futbol Haberleri
        1

        İHA'nın haberine göre Galatasaray ve Enerjisa arasında yapılan anlaşma neticesinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nun çatısına dev güneş enerjisi santrali kuruluyor.

        2

        Kurulum çalışmaları kapsamında stadın yanına büyük bir vinç yerleştirildi. Çatının üzerinde bulunan işçiler ise panellerin takılacağı kısımlarda çalışmalarına devam ediyor.

        3

        Drone ile görüntülenen çalışmalarda işçilerin güvenlik halatlarına bağlı bir şekilde panellerin yerleştirilecekleri yerler için uygun alan hazırladıkları görüldü.

        4

        40 bin metrekare alana kurulacak tesisin 10 yıl boyunca bakım ve işletmesi Enerjisa tarafından gerçekleştirilecek. Galatasaray, sözleşme süresi boyunca üretilen elektrik miktarı üzerinden ödeme yapacak.

        5

        Kurulacak panellerin, yılda yaklaşık 2 bin hanenin tüketimine eşdeğer olarak 4.637 MWh elektrik üretmesi bekleniyor.

        6

        Stadyumun, çatısına kurulacak 10 bini aşkın güneş paneli ile 4,1 MW kurulu güç kapasitesine ulaşılacağı ve dünyadaki stadyumlar içerisinde en büyük kapasiteli güneş enerji santrali olma özelliğini taşıyacağı öğrenildi.

        7

        Temiz enerjiye geçiş sayesinde yılda yaklaşık 3 bin 250 ton CO2 salınımının önüne geçiliyor ve 200 bin ağacın kurtarılması sağlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ