Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye'deki Azerbaycanlı işadamları bir araya geliyor - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'deki Azerbaycanlı İşadamları Birliği (TAİB) tanışma kokteyli düzenliyor. 19 Nisan 2019'da Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev ev sahipliğinde Vadistanbul Radisson Blu Hotel'de düzenlenecek olan kokteyle başta Türkiye'nin en büyük yabancı yatırımcısı statüsündeki Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) yetkilileri olmak üzere Türkiye ile Azerbaycan'dan çok sayıda iş ve devlet adamının katılması bekleniyor.

        TAİB, 2012 yılında Azerbaycan’la Türkiye arasındaki kardeşlik köprüsünün temel taşı olarak kuruldu. Birlik, Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycanlı iş adamlarının ticari ve ekonomi işbirliklerini geliştirmek, iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirmek ve yeni yatırımlara teşvik etmekamacıyla bir çatı altında topluyor.Yaptığı çalışmalarla bölgesel ve ulusal ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Birlik, ulusal rekabet gücünü arttırarak uluslararası entegrasyona yardımcı olmayı bireysel ve kurumsal gelişime yönelik eğitim programlarıyla üyelerinin liderlik ve girişimcilik yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor. Birlik'tenyapılan açıklamada"Yurt içinde ve yurt dışında yeni iş imkanları ve uluslararası iş birlikleri yaratarak dayanışmayı, rekabet gücünü ve iş birliğini arttıracak çözümler üretmek misyonumuzla her gün daha çok çalışmaya devam ediyoruz. Bir ülkenin ekonomi gücü onun istikrarı ve kalkınması için en önemli şarttır. Bu istikamette her iki devletin inkişaf ederek daha iyi yerlere gelmesine ve dünya ekonomisine katkıda bulunmasına destek veriyoruz" denildi.

        REKLAM

        KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ OLACAK

        Azerbaycan ve Türkiye ekonomisinin gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunarakiki ülke arasındaki kardeşlik köprüsünün temel taşlarından biri olmak amacıyla faaliyetlerine devam ettiklerini açıklayan Birlik yetkilileri "Üyelerimiz arasında ekonomik ve sosyal dayanışmayı desteklemek ve geliştirmek, Azerbaycanlı İş adamlarının Türkiye ve uluslararası alanda başarılı faaliyeti için yasal, teknik ve diğer gerekli destekleri vermek, ortak karakterli problemlerinin çözümü için Azerbaycan ve Türkiye'nin kurum ve kuruluşlarına iletmek misyonuna da katkıda bulunmayı planlıyoruz" dediler.

        TAİB Birliğinin Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nagiyev, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mikayil Yusifov, Yönetim Kurulu üyeleri Rövşen Şahbazov, Vügar Abdullah ve Asif Kurban'dan oluşuyor. Birliğin Genel Koordinatörlüğünü avukat Aygün Aliyeva yürütüyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ