Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ülker'in yüzde 51'i Pladis'e geçti - İş-Yaşam Haberleri

        Yıldız Holding, Ülker Bisküvi’de sermayenin yüzde 30’una denk gelen 102.6 milyon adet hisseyi milyar lira karşılığında Pladis Foods Limited’e sattı. Pladis, Yıldız Holding’in Londra’da kurulu iştiraki konumunda bulunuyor. Merkezi İngiltere’de bulunan Pladis bünyesinde Ülker’in yanı sıra, Godiva ve McVitie’s markalarını da barındırıyor.

        Ülker Bisküvi’nin açıklamasına göre, borsa dışında gerçekleşen alım işleminde pay başına fiyat 19.5 lira olarak belirlendi. Yıldız Holding, söz konusu satış işlemini atıştırmalık kategorisindeki varlıklarını, istiraki Pladis bünyesinde toplama stratejisinin devamı olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

        REKLAM

        Buna göre, Yıldız Holding Pladis vasıtasıyla, Ülker Bisküvi hisselerinin sahibi olmaya devam edecek.

        2 MİLYAR TL’YE SATIŞ YAPTI

        Açıklamada, “Ülker Bisküvi A.Ş.’nin (Ülker Bisküvi) kontrol gücünü elinde bulunduran Yıldız Holding A.Ş., atıştırmalık kategorisindeki varlıklarını, hisselerinin tamamına sahip olduğu iştiraki Pladis bünyesinde toplama stratejisinin devamı olarak, 29 Aralık 2017 tarihinde Ülker Bisküvi’nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 30’una tekabül eden 102.600.000 adet hissenin devrini 19.50 TL/ adet fiyatından, toplam 2.000.700.000 TL karşılığında Pladis’e borsa dışı satış işlemi ile gerçekleştirmiştir” denildi.

        Yıldız Holding, Aralık 2016’da da Ülker Bisküvi’nin yüzde 21’ine karşılık gelen 71.82 milyon adet hisseyi Pladis’e satmıştı. Son gerçekleşen satışla bu oran % 51’e çıktı. Yüzde 51’i Pladis Foods Limited bünyesine geçen Ülker Bisküvi’nin yüzde 41.52’si borsada işlem görüyor, yüzde 7.48’i ise Yıldız Holding İştirakleri ve Ülker aile üyelerine ait.

        REKLAM

        ŞİRKETLER LONDRA’DA PLADIS’LE BIRLEŞTI

        Yıldız Holding, bisküvi, çikolata, şekerleme işlerini, 2016’da Londra merkezli Pladis adıyla tek bir global şirket altında birleştirmişti. Son hisse satışıyla Ülker de Pladis’in oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ