Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Umurbey enerjisini rüzgardan sağlayacak - Enerji Haberleri

        Lapseki ilçesine bağlıUmurbeybeldesinde, bir enerji firması tarafından yapımına başlanan Rüzgar Türbininin Temel Atma Törenine,UmurbeyBelediye Başkanı Sami Yavaş, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer, 3E ENERJİ Firmasının Genel Müdürü Bora Güçlü ve vatandaşlar katıldı.

        İHA'nın haberine göre, törende konuşanUmurbeyBelediye Başkanı Sami Yavaş, “1 kilovatlık lisanssız rüzgar gülü türbininin temelini atacağız inşallah. Böylelikle buradan kazanılan gelir ileUmurbeyBelediyemizin kendi tükettiği elektriği aynı zamandaUmurbeybeldemizde yaşayan halkımızdan her ay 10 kişi seçilerek elektrik faturasının ödenmesi şeklinde bir paylaşım sağlanacak. Sizlerde görüyorsunuz, küçük bir belediye olmamıza rağmen çeşitli konularda beldemizi ve Çanakkale'mizi ön plana çıkartmak için çok güzel hamleler yapıyoruz. İnşallah bunu daUmurbeyhalkımıza kazandırdıktan sonrada hem ekonomisini düzelten hem de kendi yağı ile kavrulabilen bir belediye haline gelip, yatırımların devamını getirmek için yapacağımız bir proje” dedi.

        REKLAM

        3E ENERJİ Firmasının Genel Müdürü Bora Güçlü ise, “ Başkanımızın büyük çabaları sonucunda böyle bir projeyi gerçekleştirmek üzereyiz. İlk aşaması olan temelini atıyoruz şuanda. Türbinimiz saatte bin kilovat enerji üretebilecek güçte olup, dünyanın en gelişmiş sistemleri ile donatıldı. 55 metre kanat çaplı ve yüksekliği de başkanımızın dediği gibi 70 metre. Buranın rüzgarı gerçekten çok iyi. Türbinimizin çok verimli çalışacağını düşünüyoruz burada. Kısmetse çok iyi bir gelir sağlayacağız. Hem ülke ekonomisine hem deUmurbeyekonomisine ve yenilenebilir enerji ile çevreyi hiç tahrip etmeden böylesine büyük bir enerjiyi sisteme kazandırmış olacağız” diye konuştu.

        KDV DAHİL 7 MİLYON TL'YE MAL OLACAK RÜZGAR TÜRBİNİ, AYLIK 120 İLE 150 BİN TL ARASINDA GETİRİ SAĞLANACAK

        55 metre kanat çaplı olacak Türbin, 70 metre yüksekliğinde olacak. Dünyanın en gelişmiş sistemleri ile donatılan Türbin, saatte bin kilovat enerji üretebilecek. Rüzgar Türbiniyle her ayUmurbeybeldesinde yaşayan 10 kişi seçilerek elektrik faturasının ödenmesi şeklinde bir paylaşım sağlanacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ