Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Fenerbahçe derbisindeki tartışmalı pozisyonlar: VAR müdahalesi yanlış - Galatasaray Haberleri
        1

        Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı mücadele sonrasında Galatasaray cephesinden hakem kararlarına tepki gelirken eski hakemler, Fenerbahçe'nin ilk golünü, Marcao'nun Ferdi'ye hamlesini, Diagne'nin iptal edilen gol pozisyonunu ve sarı kırmızılıların son dakikada penaltı beklediği pozisyonu değerlendirdi.

        2

        FENERBAHÇE'NİN ATTIĞI İLK GOL ÖNCESİ...

        Fenerbahçe'nin ilk golünde İrfan Can - Kerem pozisyonuna ilişkin; Lale Orta, "Normal bir ikili mücadele. Faul görmüyorum." yorumunda bulunurken, Bülent Yıldırım, "Top kazanma mücadelesiydi. Maçın içindeki en hafif itme pozisyonuydu." dedi. Deniz Çoban da "Kararın doğru olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        3

        "MARCAO İKİNCİ SARIDAN İHRAÇ EDİLMELİYDİ"

        Brezilyalı savunmacının Ferdi Kadıkoğlu'na hamlesini değerlendiren Bülent Yıldırım, Marcao'nun sarı kart görmesi gerektiğini belirtti.

        4

        Bülent Yıldırım, "Bu kontrolsüz bir müdahale. Burada basmanın şiddeti yetersiz olduğu için ve diz kırık olduğu için bu kontrolsüz bir faul. Yoksa direkt kırmızı kart olurdu. Saha içinde tespiti zor. Hakem adına talihsiz pozisyon. Marcao'nun ikinci sarı karttan ihracı gerekirdi." dedi.

        5

        MARCAO İLE BERİSHA ARASINDAKİ POZİSYON

        Marcao ile Berisha arasında yaşanan pozisyonu da değerlendiren Bülent Yıldırım, "Bu topta amaç, Berisha'nın hareketlenmesini sağlamak. Mert Hakan topu Berisha'ya attı. Yüz bölgesinden bir müdahale. Şiddet yok ama topsuz alan faulü olduğu için bu pozisyon Marcao'ya ikinci sarı kart diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        6

        Deniz Çoban ise "Net bir ikinci sarı kart. Topsuz alanda bir ihlal varsa bunun karşılığı sarı kart. Yoruma gerek olmayan bir durum. İkinci sarı kartın net şekilde çıkması gerektiğini düşünüyorum. Hakemler için şanssız bir an, görülemeyebilir." yorumunda bulundu.

        7

        "TISSERAND'A İKİNCİ SARI KART GEREKSİZ"

        Fenerbahçeli savunmacı Tisserand'ın ikinci sarı kartı görüp oyun dışında kaldığı pozisyon hakkında görüş bildiren üç hakem de ikinci sarı kartın gerekmediğini kaydetti.

        8

        Deniz Çoban pozisyonun devamı için "Burada en doğru karar devam, devamında da penaltı." şeklinde konuştu.

        9

        DIAGNE'NİN GOLÜNÜN İPTALİ...

        Müsabakanın 84. dakikasında Diagne'nin VAR kontrolleri ile iptal eden golü hakkında konuşan Bülent Yıldırım, "Sol elle şiddetli bir itme görüyorum profesyonel bir faul var burada. Dizde de temas görüyorum. Bu iki hareketi gören VAR kararının doğru olduğunu düşünüyorum." derken Lale Orta da golün iptalinin doğru karar olduğunu belirtti.

        10

        "VAR MÜDAHALESİNİ YANLIŞ BULUYORUM"

        Deniz Çoban ise "VAR'ın müdahale edeceği bir pozisyon değil bu. Göreceli bir itme var. Faul hakem kararıdır. Hakem kararını destekliyorum ama VAR müdahalesini yanlış buluyorum." diye konuştu.

        11

        "PENALTI VERİLMELİYDİ"

        Galatasaray'da 90+11. dakikada Berkan'ın penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararını da değerlendiren Lale Orta, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım pozisyonun penaltı olduğu konusunda ortak görüş bildirdi.

        12

        FATİH TERİM'İN KIRMIZI KARTI

        Deniz Çoban: Hakemi alkışlayan Fatih Terim’in ikinci sarı karttan oyundan atılması doğruydu.

        13

        AHMET ÇAKAR: İlk yarıda Marcao'yu atamadı. Yine ilk yarıda Berkan'ın eline çarpan top bence penaltı değil zira top çok yakın mesafeden geliyor ve kol doğal konumunda. İkinci yarı Tisserand'ı attığı pozisyonda penaltı bile yok. Hem faul veriyor hem Tisserand'ı atıyor. Bu faul gol oluyor ama VAR davetiyle Diagne rakibini ittiği için gol iptal ediliyor. Doğrudur, Diagne'nin itmesi var amaaaa...

        14

        Bitime saniyeler kala bir korner atışında Serdar Dursun, aynı Diagne'nin ittiği gibi Berkan'ı itiyor. Diagne'nin golünü iptal eden hakem ve VAR hakemi, Serdar Dursun'un bu hareketi için penaltı daveti yapmıyor.

        15

        ERMAN TOROĞLU: Türkiye'de VAR sistemini bir türlü oturtamadık, sahada futbol oynayamayan, 3 metreye top atamayan futbolcular hakemlerin üstüne yürüyüp baskı yapmaya çalışıyor. Dün Meler, istikrarlı maç yönetmedi. Aynı pozisyonlarda ayrı düdükler çaldı; zaten yangın da onun yüzünden çıktı. Şimdi seyredin bu hafta ne olacak.

        16

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ