Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Venezuela'da bir polis karakolunda ayaklanma! 78 ölü

        Venezuela'nın Carabobo eyaletinin başkenti Valencia'da bir polis karakolundaki hücrelerde isyan çıktı. Ateşe verilen karakolda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu aktarıldı.

        Reuters Haber Ajansı'nın hükümet yetkililerine dayandırdığı habere göre ilk belirlemelere göre 78 kişinin öldüğünü açıklandı.

        Olay üzerine kentteki polis merkezinin önünde toplanan aileler göz yaşartıcı gaz kullanılarak dağıtıldı. Gecenin geç

        saatlerine kadar ailelere hiçbir bilgi verilmediği bildirildi.

        Başsavcı Tarek William Saab, Twitter'dan yaptığı açıklamada, başkent Caracas'a 160 kilometre mesafedeki Valencia kentinde bir tutukevinde çıkan yangında10'u kadın 78 kişinin hayatını kaybettiğini, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu."Devlet Savcılığı, düzinelerce Venezüella ailesini yasta bırakan bu acı verici olaylarla ilgili neler olup bittiğini derhal açıklığa kavuşturmak için soruşturmaları derinleştirmeyi garanti ediyor" dedi.

        Ölenlerin ziyaretçiler olduğunu aktaran Saab, soruşturmada 4 savcının görevlendirildiğini kaydetti.

        Yetkililerin yangında yaşamını yitirenlerin ailelerini bilgilendirmediğini iddia eden Matheus, tutukevinde ölenlerle ilgili bir listenin hazırlanması gerektiğini söyledi.

        Kontrol altına alınan yangının, firar etmek isteyen tutukluların yataklarını ateşe vermesiyle çıktığı sanılıyor.

        Venezuela'da hapishanelerin çok kalabalık olduğu ve mahkumlarda silah ile uyuşturucu bulunduğu biliniyor. Bu nedenle hapishanelerde bir çok insanın hayatını kaybettiği ayaklanmaların çıkmasının önüne geçilemiyor. Hükümet yetkilisi Jesus Santander, alencia şehrindeki vahim olayın ardından Carabobo eyaletinde yas ilan edildiğini açıkladı.

        Eyalet yetkilisi Jesus Santander, "Adli tıp doktorları ölü sayısını belirliyor" dedi. Santander ayrıca olayda bir polis memurunun bacağından vurulduğunu ve itfaiyecilerin yangını söndürdüğünü ifade etti.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ