Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Bebek balkondan üzerine düştü, 'Orada olmam bir mucize' dedi

        AMASYA'da, evin 1'inci kat balkonundan, yolda duran Ruhi Aşçı'nın omzuna çarparak beton zemine düşen, Afganistan uyruklu kız bebek Khatıra Amırı (1) tedavisinin ardından taburcu edildi. Evinde ziyaret ettiği bebeği kucağına alan Ruhi Aşçı, “Allah bizi öyle bir kesiştirmiş ki. Onun oradan düşmesi ve benim orada olmam bir mucize” dedi.

        Olay, dün öğle saatlerinde kent merkezindeki Hacı İlyas Mahallesi'nde meydana geldi. 4 katlı binanın 1'inci katındaki evde, balkonda oyun oynayan Afgan Khatıra Amırı bebek, aşağı sarkınca beton zemine düştü. Bebek, yolda duran Ruhi Aşçı'nın omzuna çarpıp, hızının kesilmesiyle hafif yaralandı. İhbarla gelen sağlık ekibinin olay yerinde ilk müdahalede bulunduğu bebek, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Afgan bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olay anı ise çevredeki iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı.

        'ORADA OLMAM MUCİZE'

        Ruhi Aşçı tedavisinin ardından taburcu edilen Khatıra Amırı adlı bebeği evinde ziyaret etti. Bebeği kucağına alan ve yaşadıklarını anlatan Aşçı, “Omzuma ilk başta saksı düştüğünü sandım. İki adım ilerde ya da geride olsaydım kafa üstü düşecekti. Omzuma vurunca hızı yavaşladı. Allah’ın iradesi diyelim yiyecek ekmeği varmış. Bebeğe Allah bir ömür daha bahşetti. Saniyelik bir olaydı. Bir iki saniye üçüncüsü yok. Allah bizi öyle bir kesiştirmiş ki. Onun oradan düşmesi ve benim orada olmam bir mucize” dedi.

        3 çocuğu olan baba Muhammed Amırı de, kızının hayatını kurtaran Ruhi Aşçı’ya teşekkür etti.

        BAKMADAN GEÇME