Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Anayasa Mahkemesi ne zaman karar verir, sonuç ne olur? | Açık ve Net - 18 Mart 2021

        Kübra Par'la Açık ve Net'te HDP'ye açılan kapatma davasından Meclis'teki dokunulmazlık fezlekelerine; muhalefetin HDP mesajlarından partilerin kongre süreçlerine kadar siyasetin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor

        Açık ve Net'te İsmail Tatlıoğlu: "Seçmeni nereye götüreceğine de iyi bakmak gerekir. Siyaset ciddi bir iştir ve hukuka uymak zorundayız. Partiler terör örgütleriyle irtibatlarını kesmeli"

        Açık ve Net'te İhsan Aktaş: "Parti kapatılmasına karşıyım. Fakat HDP'nin iki misyonu var: Ayrılıkçı politikaları sonuna kadar götürmek ve mağduriyetten beslenmek. AK Parti ile HDP arasında yeterince oy ayrışması oldu"

        Açık ve Net'te Hukukçu Dr. Ramazan Arıtürk: "Zaman sınırlaması söz konusu değildir. Daha önce 2 yılda da, 10 yılda da bakıldı. Anayasa Mahkemesinin iş yoğunluğuna bağlıdır. İsterse öne çekip 2023'ten önce de bitirebilir"

        Açık ve Net'te Yazar Elfin Tataroğlu: "Tekrar parti kurma şansı yakalarlarsa insan kaynağı bulabilirler çünkü oy veren tabanları var. Kuramazlarsa seçmen tepki olarak CHP, Gelecek ve DEVA'ya yönelecektir"

        Açık ve Net'te Gazeteci Cem Küçük: "Çözüm Süreci yanlış değildi, doğruydu. Bitiren ABD ile birlikte FETÖ ve PKK oldu. Parti kapatmak savunulacak bir şey değil ama HDP kapatılma adına her şeyi yapıyor"

        Kübra Par soruyor; İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Hukukçu Dr. Ramazan Arıtürk,  Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş, Yazar Elfin Tataroğlu ve Gazeteci Cem Küçük yanıtlıyor

        BAKMADAN GEÇME